Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha szülés után a kórházban...

Ha szülés után a kórházban nem indul be a tejem, hogyan engednek el?

Figyelt kérdés
Mármint hogy elvileg akkor engednek haza,ha megáll a súlyvesztés és hízni kezd a baba.De ha nincs elég tej,amitől hízzon,csak csökken a súlya,akkor is hazaengednek,és tápszerezni kell,vagy már a kórházban tápszert kap?Főleg a bababarát kórházakra vagyok kíváncsi,ahol az anyatejes táplálás a legfontosabb,így semmit nem adnak a babáknak,még ha nincs teje az anyának,akkor sem.
2013. szept. 27. 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
akkor tápszerrel engednek haza. kevés az ágy nem fogják enegedni tovább a vendégszeretetüket kihasználni. Van akit már 2 nap után haza zavarnak mondván nincs hely.
2013. szept. 27. 14:57
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Bababarát kórházban szültem, ahol csak kis pohár langyos vízzel itatták a babákat. Császáros voltam, ezért 1 (!) hétbe telt mire megindult a tejem. 2900-al született a babám és 2700-al hoztam haza. Sajna ugye nem indult be a kórházban a tejem, de tápszer recepttel haza engedtek minket 4 nap után. (Közbe besárgult ezért volt a 4. nap.)

2013. szept. 27. 14:57
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

szia! én is bababarát kórházban szültem és adtak tápszert! nem hagyják a babát éhezni! ha nálatok nem adnának,vitess be a férjeddel!

első nap csak cukros teát adtak, második nap anyatejet kaptunk, harmadik nap már tápszert.

2013. szept. 27. 15:02
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ezek szerint nincs összefüggés a súlyvesztés és a hazaengedés között?Eddig úgy tudtam,van,és hogy egy gyerekorvos vizsgálja meg a babát,és írja alá a papírt,hogy nincs semmi probléma,hazamehet az anyuka a babával.

2013. szept. 27. 15:03
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem kórházfüggő. Sógornőmet nem akarták hazaengedni, mert nem hízott a baba, nálunk volt ugyan egy kis könyvecske amibe írni kellett, hogy mennyiket szopizott, de nem igazán ellenőrizték, pláne, hogy nyári kánikula volt és a babáknak folyamatosan adtak/adtunk vizet, szóval nem is nagyon lehetett volna mérni, hogy a sok víz mellett mennyi a tej.
2013. szept. 27. 15:23
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tudom tanácsolni, hogy bízz jobban magadban!!!

Első két gyermekemet nem tudtam szoptatni, és nagyon féltem attól, hogy mi lesz a harmadiknál.

A harmadik is császáros lett, ráadásul az első két napban nem is lehetett velem komplikációk miatt, későn kezdtük a szopipróbát.

Kapott infúziót (nem a tejhiány miatt, hanem egyéb okokból), utána kis cukros vizet, sőt, stikában tápszert is egy csecsemős nővértől, mire elkezdett csepegni a tejem. De én nem hagytam magam, segítséget kértem a kórházban, hogy szoptatni tudjak. A kórházi védőnő és az egyik csecsemős nővér rengeteget segített, hogy mit hogyan csináljak, hogy tegyem mellre a babát és hogyan ne, mit csináljak a cicimmel, hogy előbb legyen tej, és lehetőleg sok legyen, és a baba is jól szopjon. Áldja meg az Isten őket a segítségükért, ha ők nem állnak órákat az ágyamnál segítséget nyújtva, talán nem is sikerül a szoptatás, így azonban minden rendbe jött. A kórházból előzetes terveimmel ellentétben tápszer recept nélkül jöttünk haza, a babám három hetes, kiváló evő, a tejem elég, sőt még sok meg is marad.

Szóval összefoglalva: ne aggódj, és ha kell, kérj segítséget! Ha félsz, hogy nem lesz tejed, még most beszélj erről a védőnődnek, tapasztalt barátnődnek vagy egy szoptatási tanácsadónak, de a kórházban már tényleg ne félj beszélni erről. A csecsemősöknek feladata az is, hogy ebben segítsenek.

2013. szept. 27. 15:25
 7/16 anonim ***** válasza:

Ha akkora a súlyvesztés, kap pótlást a baba.

Nekem sem volt tejem, ott volt a közös mérleg, néha egy grammot sem tudott szopizni, kapott tápszert. Be is sárgult addigra és kék fény alá került 12 órára.

Ezen ne aggódj, ha nem lesz az elején tej, kap pótlást a kicsi. Általában sok baba kap vizet, tápszert az elején, ha nincs teje a mamának. A legtöbb esetben otthon, nyugodt körülmények között viszont szépen megindul a tejtermelés. Otthon senki sem fog zargatni benneteket, vizsgálatok, vizitek, elviszik a babát, téged akar látni a doki, kevés kaja...Otthon sokszor teheted cicire, nyugodtabbak lesztek, hagynak aludni, bőségesen ehetsz.

Ne aggódj, menni fog az!

2013. szept. 27. 15:39
 8/16 anonim ***** válasza:
Hangsulyozom mined gyereknek csokken a sulya a szuletese utan a korhazbol hazaengedesig. A masik pedig az hogy a LEGTOBB nonek nem jon meg a teje pont szules utan hanem varni kell egy picit.. Nekem 5 nappal szules utan jott lovellt be, a masodiknal pedig 4 nappal! Addig tapszert kapott mert ennie kell... Mindketto szopizott 1 evig mert volt tejem boven utana... Nem kell aggodni ha nem jon meg egybol a tejed, mert ha stresszelsz nem fog sikerulni a szoptatas!
2013. szept. 27. 16:28
 9/16 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt, hogy nem veszthet a baba több súlyt, mint a születési súlyának 10% a.második nap kezdték tapszerezni
2013. szept. 27. 16:40
 10/16 anonim ***** válasza:
A kislányom pont 10% ot vesztett a súlyából, és akartak neki adni tápszert. Nem kértem. Mivel már kezdett beindulni a tejtermelés, ezért felesleges lett volna, egy 2-3 napos babának nagyon pici a gyomra. Nem fog ehezni azért, mert pár napig minimálisat szopik. Aztán szépen megindult a tej.
2013. szept. 27. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!