Szülés után még a KÓRHÁZBAN keltegetni kell a babát 3 óránként vagy hagyni kell aludni?
Azért kérdezem, mert a kisfiam a szülétése után nagyon kimerült és sokat aludt, de én amint a kezembe vettem próbáltam ébreszteni, hogy megszoptassam, de nagyon nem akart. Éjszaka meg szinte végig fent volt és szopizott sokat. Másnap szinte megint egész nap szundi, majd éjjel megint fent volt. Én balga nem adtam neki semmi cukros vizet, mert olvastam, hogy mennyire káros (cumizavar)csak is szoptattam, erre harmadik nap reggel már pirosat pisilt és én rohantam a csecsemősökhöz, hogy mi lehet a baj. Erre jól le lettem teremtve, hogy miért nem itatom, mert ki fog száradni. Onnantól kezdve adtam neki.
Szóval ti keltegettétek 3 óránként a babát, vagy nem?
Ne haragudj, nem értem, ha alszik, hogyan adnád neki a cukros vizet?
Én egyébként keltegettem, mert mondták, hogy anélkül könnyen besárgul.
Első nap én nem keltegettem. Nekem pont azt mondták a nővérek, hogy hagyjam pihenni, mert neki is fárasztó volt megszületni. De Dórim azért fel-fel ébredt és akkor azonnal cicire került. Amíg nem volt még tejem, addig elfogadott pár korty vizet, amint lett, kiköpte a vizet :)
Második napon sem keltegettem sokat, de mondjuk ébredt magától egész szépen....
Nekem otthon kellett keltegetni pár hetes korában, mert aludt volna a lelkem 5-6 órát is és nem evett annyit, hogy elég legyen ehhez.
Szia!
Ezt a három óránként ébresztegetést nekem is mondták a csecsemős nővérek. A csúcs az, hogy ők sem tudták felébreszteni... :D
Hozzáteszem: nem sárgult be, nem száradt ki...
Én császárral szültem, így csak a 2. naptól találkoztunk. Mikor végre megkaptam első dolgom az volt, hogy megszoptatom. Folyamatosan keltegetni kellett, de próbálkozott és sikerült ennie is. Majd leraktam és aludt tovább. Én sosem keltegettem, magától kelt ill., mozgolódott.
Nem sárgult be a lányom se a kórházba, se itthon.
Legjobb az volt, mikor 1 órán keresztül szoptattam (miközben a nővér ki-be járkált), majd leraktam aludni és 20 perc után felkeltett a nővér, hogy: 'Itt a gyereke, etesse meg!' és fogta a kezében, de úgy, mintha a ruhaszárítóra csíptette volna fel. Intelligensen elküldtem a melegebb éghajlatra, elvettem a lányomat és visszatettem aludni. Majd megint felébresztett a nővér. Utána a tudtára adtam, hogy felejtsen el, mert nem fogom a gyerekemet állandóan szoptatni.
Egyik hölgy, aki mellettem feküdt, ő mint a kis angyal ... állandóan mellen volt a kisfia. Amikor levette, akkor meg üvöltött a gyermeke. Napközben még elviseltük, de éjszaka, mikor próbáltunk pihenni, akkor már nagyon zavaró volt. Ő egy percet sem tudott pihenni pont azért, mert a gyermeke állandóan a cicin lógott. Egy tapasztalt anyuka bejött a 4. napon és segített neki. Berakta hasra a babáját a kosárba és elkezdte simogatni a hátát, majd 3-4 perc alatt elaludt a pici. Őszintén mondom ... felüdülés volt a 'csend'!
Én itthon is 3-4 óránként etettem a lányom és nagyon hamar beállt a napirendünk. Addig hagytam aludni, amíg akart. Persze 4 óra alvás után már felkeltettem.
Nem hiába mondják, hogy a csecsemőknek aludnia kell.. ilyenkor így fejlődnek. De ezt biztosan tudod.
Nálunk az első fiamat 3 óránként kellett szoptatni a klinikán, mert jöttek a nővérek és ellenőriztek mindenkit. Volt cukros víz is, azzal is itatták őket. Szoptattam is folyamatosan. Emellett a 2-3. nap ő is pirosat pisilt, de másnapra elmúlt. Én is megijedtem persze, de tudtam, miért van. Ő nem sárgult be.
Most bababarát kórházban fogok szülni, ott nem lesz cukros víz, igény szerinti szopi lesz és az első nap nem keltegetik a babákat. Kíváncsi leszek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!