Vessetek meg-de nem értek egyet a cicin elalvással-miért kell ehhez szoktatni a babát?
Vannak akik "nem tehetnek " arról hogy cicin alszik el..
nekem kisfiam 5 hós koráig az esti cicizés alatt mindig bealudt.majd csak regggel ébredt
napközben nemvolt ezzel gond : Kiságyban,babakocsiban is elaludt
De estére mindig így...fáradtság vagy megnyugvás !!? Leginkább ezek miatt alszanak el így soxor
A lányom sokáig cicizve aludt el, mégis 15 hónaposan nehogy azon aludt volna el, de egyszerűen nem is kérte többet. Ez nem elsősorban szoktatáson múlik, hanem a baba igényeitől függ.
Egyébként a mai napig (két éves) összebújva/ ölben alszik el. Van, hogy nem is tudom letenni az ágyába, mert megébred, és hozzám akar bújni, mert ott jó neki. Más éjszakákat meg simán végigalszik a kiságyában reggel hétig. Engem nem zavar, ha sokszor köztünk alszik, az pedig egy cseppet sem érdekel, ha ez valaki szerint nem normális. Feltételezem, hogy normális lelki fejlődés esetén úgyis leválik anyáról, és ezek az együtt alvások egyre ritkulnak majd. Amíg szüksége van rám, addig mellette leszek. Csak azért, mert nekem kicsit kényelmetlen, nem fogom feltétlen száműzni. Persze minden esetben megpróbálom letenni az ágyába, csak akkor marad mellettem, ha nem sikerül. :-) Az éjszakák kb. 50 %-át tölti velünk, a többi éjjel a saját ágyában alszik.
A nagy fiam már 9 éves, két éves koráig cicin aludt el éjszaka is és délután is. Nekem nagyon kényelmes volt így, maximum 10 perc altatás, aztán kijöttem a mélyen alvó gyerek mellől. A kicsi még csak másfél éves, a helyzet ugyanez, de most már tudatosan nem tettem ellene, mert nekünk ez így bevált, nekünk így nagyon jó.
Mondjuk nekem a szoptatással kapcsolatban nagyon ősanyás a felfogásom, úgy gondolom a cici nem csak táplálékforrás, hanem nyugtató, altató, fájdalomcsillapító stb. Egy babának sokkal megnyugtatóbb úgy elaludni, hogy ott van mellette az anyukája, közben "cumizgathat", és nem egyedül a kiságyban, esetleg sirdogálva. (én is szeretek a páromhoz bújva elaludni,hát még egy védtelen csöppség)
Bocsi, a válaszokat nem olvastam, csak azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha a Te babád elalszik cicin, akkor felébreszted és úgy teszed a kiságyba?
Egyébként az enyém 2 év 2 hónapig aludt el cicin. Amikor el kellett választanom, semmi probléma nem volt vele. Délután még azon aludt el, este meg már nem kapott. Szóval nem értem mi ezzel a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!