Mi köze a páromnak ahoz, hogy szoptatom e a gyereket vagy nem? Ha szólok még ő sértődik meg.
Miert lenne baj ha valaki nem akar szoptatni? Nem a kozepkorban elunk,es nem is az esoerdo kozepen,hogy anyatej hianyaban ehenhal a baba.A fiam 7 eves,nem szoptattam, es egy megfazastol eltekintve sosem volt beteg.Nagyon okos,ugyes sportolo,kiegyensulyozott gyerek.
A tapszereket folyamatos fejlesztik,minden tapanyag benne van ami a babanak szukseges.
Nem elek Magyarorszagon,itt teljesen elfogadott ha valaki nem szoptat,sot nem is ismerek senkit aki szoptatott volna,megis egeszsegesek a gyerekek,es ugyan ugy szeretik oket a szuleik mint barhol mashol.
Szerintem igen is joga van egy nonek a sajat testerol donteni,akkor is ha anya lett.
Akar a melle formajat felti,akar egyszeruen kellemetlen szamara a szoptatas senki nem itelkezhet felette,a ferje sem!
Foleg nem az itt irogato onerzetes idegenek,akik csak a sajat orrukig latnak.
Annak, hogy ha van lehetősége a gyereket szoptatni, vagy anyatejjel etetni (a hangsúly az anyatej bevitelen van) biokémiai jelentősége van.
Igen a gyerek túléli, igen a gyerek felnő, igen lehet egészséges is, annyi hogy hátránnyal indul.
Ezt most a biokémia professzoromtól idéztem.
2 olyan esszenciális aminosav található a tejben, ami másban nem, és amit máshonnan nem tudunk bejutattni a gyerek szervezetébe, nem szerrel sem.
Fél év után erre nincsen szüksége a gyereknek, mert addigra megtapas a belekben (leginkább a vakbélben(nem féregnyúlvány)).
Ezért fontos a szoptatás.
Ezzel próbálhatjuk az ételallergia esélyét csökkenteni.
Igen..igen csodálkozunk mennyi az allergiás kisgyerek, bioval etetjük, és szidjuk az adalékanyagokat, közben leginkább mi tehetünk arról, hogy ez így van.
Én sem akartam szoptatni, de a tudományosan kémiával alátámasztott tények meggyőztek.
Én sem fogok tovább, mint amennyire szükséges.
Ezt nem megtérítésből írtam, nem vagyok ősanya típus, sőt a szoptassunk 3 éves korig típus sem, pedig ezt ajánlják, de en egészen morbidnak érzem, h egy beszelő gyerek a mellemből egEn..
Csak kérdeztétek miért rossz, én válaszoltam.
On
Jogosan sértődik meg, az ő gyereke is, egyformán van hozzá közötök.
Beszéljtek meg, ő mit gondolt meddig kellene, kössetek kompromisszumot. Fokozatosan kezd el leválasztani, azért 6 hónaposan gondolom a mindent eszik az erős túlzás, és kell még hozzátáplálás tápszerből/anyatejből.
Amúgy annakmis igaza van, aki szeribt változik a tej összetétele. Mivel a baba megkap dolgokat más ételből, így arra már nincsen szüksége az anyatejben, így folyamatosan változik, mintahogyan télen más a zsírtartalma, mint nyáron...ez is biológia...az egész évben ellő/tejelő állatoknál sokkal jobban megfigyelhető ez a változás, mint a embereknél (tehén: tél:4,6 nyár gyakran nincs 2%-os...)szimpla biológia
Tehát a lényeg, hogy beszéljétek meg a gyerek apjávaljussatok közös dűlőre. Az első szösszenetet pedig a többii válaszadónak szántam, akik felesleges rossznakntartják a szoptatást, viszont abban mindenkinek igaza van, hogy senki nem szólhat bele, se anyuka apuka, anyós após, csak a gyerek szülei.
"beszűkült látókörű elvont barmok lehetnek!"
Ezt magadról írtad? Azért te sem lehetsz IQ bajnok (lehet annak gondolod magad), ha így látatlanba lebarmozol embereket, csak mert nem tartják helyesnek a kérdező hozzáállását.
Itt senki nem írta, hogy szoptassa 3 éves koráig a gyereket a kérdező,csak nem értik, hogy miért nem akarja, ha van teje.
Most a te példádból kiindulva(hogy téged se szoptattak sokáig, mégis egészséges vagy) szerinted az normális, ha egy kismama dohányzik a terhessége/szoptatás alatt? Nekem se lett bajom belőle, egészséges vagyok....mégis önzőnek tartom az ilyen anyákat.
Mindegy, biztos bennem van a hiba, s azok a nők az okosak, akik nem is szoptatják a gyereküket el ne deformálódjon....hisz hogy tudna akkor mutogatni a pasiknak!
Sajnos de van ilyen csak nem verik nagydobra, hiszen akkor nem fogyna annyi tápszer...
Mindenből a természetesség törekszünk, csak ebben a kérdésben nem.
Senkinek nem jut eszébe az, hogy az a legegészségesebb a gyereknek. Ha a természet teszi a dolgát?
Egyébként a kérdező is írhatna konkrétumokat, mert eddig nem sok mindent tett hozzá.
Talán egyszerűbb lenne tanácsot is adni, ha leírná, hogy miért nem akarja szoptatni a babát.
Én még azt a megoldást tudnám javasolni, hogy fejje le a tejet, s üvegből adja neki. Így szoptatnia se kell, de mégis csak hozzájut a gyerek az anyatejhez is.
Szerintem nincs joga beleszólni a párodnak, mert hiába az ő gyereke, de nem az ő melléről van szó. Engem se sokat szoptattak, mert anyukámnak nem volt teje, de semmi bajom nincs emiatt.
Kérdező, ilyen kérdést nem szabad feltenni, mert rögtön jönnek azok, akik szerint a nő létének értelme és célja, hogy szoptasson, és gyereket is kizárólag azért érdemes szülni, hogy végre jöjjön a mellükből a tej (legalábbis ezt vontam le azokból a kérdésekből, ahol nem értik, miért szülsz, ha nem akarod, hogy jöjjön a tej...)
"Mi köze a páromnak ahoz, hogy "
-takaritok a gyerek utan vagy nem?
-tisztaba rakom-e vagy nem?
-a gyerek megkapja-e a szukseges vitaminokat vagy nem?
-elemgyunk-e doktornohoz vagy nem?
-tanulok delutanonkent a gyerekkel vagy nem?
...
"Ha szólok még ő sértődik meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!