Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi köze a páromnak ahoz, hogy...

Mi köze a páromnak ahoz, hogy szoptatom e a gyereket vagy nem? Ha szólok még ő sértődik meg.

Figyelt kérdés
2013. aug. 3. 19:14
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
55%

Akkor minek szülted?Később is így állsz majd a gyerekhez?

Attól hogy eszik a gyerek mást is, még anyatejet is kaphat.Sőt,ez a normális!

Valahogy nem hiába mondogatom napok óta, hogy én alkalmassági vizsgálathoz kötném a gyerekvállalást...

2013. aug. 3. 20:05
 12/45 anonim ***** válasza:
66%
Azért van hozzá köze, mert ugyanúgy az ő gyereke is, mint a tiéd (vagy nem?). Eleve nem normális, hogy 6 hónaposan már minden eszik. Most kellene elkezdeni a hozzátáplálást, de ez persze a ti dolgotok. Viszont hiába eszik mást is, 1 éves korig reggel-este anyatejet, vagy tápszert kell neki adni. Inkább veszel tápszert a szoptatás helyett?
2013. aug. 3. 20:12
 13/45 anonim ***** válasza:
62%
Igenis van köze a párodnak ahhoz hogy mivel eteted a gyereketeket! És bizony igaza is van. Össze tenném a kezemet ha 4 hónapnál tovább tudtam volna szoptatni. Nehogy már a tested fontosabb legyen a gyerekednél basszus! Milyen hozzá állás az ilyen?! 1 éves korig javasolt tejalapú étkezés (anyatej hiányában tápszer). És egy anyatejes babánál csak most kéne elkezdeni a hozzátáplálást! Remélem hogy legalább annyit tudsz hogy mézet, apró magvas gyümölcsöket nem adsz annak a szerencsétlen gyereknek 1 éves koráig...
2013. aug. 3. 20:22
 14/45 anonim ***** válasza:
68%

"A kicsi már mindent eszik.."

Nem lehet, hogy az a problémája, hogy csak 6 hónapos???

2013. aug. 3. 20:28
 15/45 anonim ***** válasza:
32%

Vartam mar mikor jelennek meg a szoptatast eletcelnak kituzo anyukak.Tapszer tenyleg kell a babanak 1 eves koraig,de a szoptatas nem kotelezo.

Ahogy a nem szoptatok sem szolnak bele,hogy egyesek meg a 3 eves gyereket is szoptatjak, nem ertem miert kell rogton ilyen eliteloen viszonyulni ahhoz,aki nem akar szoptatni.

Nem attol lesz valaki jo anya,vagy alkalmas az anyasagra,hogy szoptat vagy sem.

Aki egyaltalan felhozta ezt az alkalmassagi kerdest a szoptatas kapcsan,hat eleg beteges dolog,lehet,hogy nem artana pszihologushoz fordulnod,ha ilyen nagy gondok vannak az ertekrendeddel.

2013. aug. 3. 20:29
 16/45 anonim ***** válasza:
64%

ma 20:29 Én hoztam fel az alkalmassági dolgot, de nem feltétlen csak a szoptatás miatt.Mivel nap, mint nap szembesülök azzal, hogy a gyereket lekakilják a szülők. Emiatt nem nekem van szükségem pszichológusra.Hanem azoknak a szülőknek...de hadd ne menjek bele.

Én nem tartom magam szoptatáshívő anyának, mivel még nincs gyerekem se.Szóval nem ezért vagyok a szoptatás mellett. Hanem, mert egy 6 hónapos babánál még ez lenne a normális, nem pedig az, hogy egy ANYA a mellei formáját tartja előrébb a gyermeke etetésénél. Nagyon remélem, hogy a kérdező nem emiatt nem akarja....mindegy nekem akkor is furcsa, hogy egy anya így áll ehhez a dologhoz.

2013. aug. 3. 20:40
 17/45 anonim ***** válasza:
36%

Huh, kaptál rendesen. Szerintem nem ettől leszel szar anya. Az a szar anya, aki képtelen megérteni, támogatni és segíteni a gyereket, aki emiatt nem bízik meg benne aztán elkallódik, vagy mindenféle frusztrációi lesznek. Hallottál már olyan kijelentést, hogy utálom anyámat, mert csak 6 hónapot szoptatott anno? Vagy milyen jó anyukám van, mert 3 évesen is szoptatott még? Mert én még soha...

Akinek szép emlékei vannak az anyukájáról, annak háromnegyedét az adja, hogy kamasz korban mennyire értette meg őt és mennyire számíthatott rá.

2013. aug. 3. 20:41
 18/45 anonim ***** válasza:
48%
Joga van nem szoptatni, persze, bár én nemigen tudom ezt megérteni.... Ha nincs megbarátkozva a nőiességével, anyaságával, hogyan jutott el idáig? Nem képes a gyerekéért szoptatni? A legjobb a babának az anyatej! Feltalálták ugyan a helyettesítését, de alkalmazni szerintem csakis igazi okból, vészhelyzetben kellene, máskor nem.
2013. aug. 3. 20:46
 19/45 anonim ***** válasza:
58%

Joga van nem szoptatni igen... Tényleg (tegyük félre a kérdésben, hogy 6 hónapos kortól ajánlott a hozzátáplálás, meg ki meddig szoptat, ami fontos.....tehát ezt félre téve)

Az a köze hozzá, hogy UGYANANNYIRA az ő gyereke is mint a tied...

Ha már ebben nem tudtok megegyezni, akkor menniy mindenben nem fogtok tudni később?

Amikor gyereket vállaltál, akkor azzal a tudattal kellett tenned, hogy emlőből tápláljuk gyerekünket, ha megtehetjük elvileg, tehát azért az erős, hogy " de az én mellem"

A gyerek meg az ő gyereke is...ennyi, ez a köze hozzá...

Mintahogy abba is bele fog azólni melyik iskolába megy majd...stb

2013. aug. 3. 20:58
 20/45 anonim ***** válasza:
31%

Ez a te dolgod. A fél éves gyereknek nem létszükséglet a tápszer, az anyatej. Nekem 4 van. A 2 nagyot 7 hónapos korukig szoptattam, 5 és fél hónaposan elkezdtünk hozzátáplálni. Gyakorlatilag 7 hónapos korukra mindent ettek. Reggeli tejpép, aztán főzelék, gyümölcs, joghurt, estére tejpép. Napi 2 tejalapú étkezés megvolt.

Sokan szólnak itt, de tudhatnák hogy azzal párhuzamosan, hogy a gyerek elkezd enni, az anyatej mennyisége rohamosan csökken. Ekkor szenvedni már tényleg nincs értelme.

Nem értem, miért kell támadni a kérdezőt, valószínű, eddig szoptatott.

2013. aug. 3. 20:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!