Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Láttátok a facebookon a...

Láttátok a facebookon a bezzeganyás szoptatás világnapja képet? Szerintem kiakasztó!

Figyelt kérdés
2013. aug. 1. 22:02
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:
Pedig kicsit értelmesnek tűnsz, talán felfoghatnád, hogy a te igazad, nem biztos, hogy az én igazam is. Soha nem mondtam, hogy nekem van igazam, mindig hozzátettem, hogy SZERINTEM. Én elfogadom azt is, ha valakinek ez tetszik, attól még számomra undorító, és igen az is, amikor a kutyák szopnak. Nyilván akkor az emberiség fele agyalágyult, mert itt is azért voltak jó páran, akik szerint taszító ez a kép. Szerintem meg egyszerűen más a véleményünk. És lehet, hogy neked ostobaságnak tűnik, amit mások írtak, nekem meg az tűnik ostobaságnak, amit te írsz. Érted?
2013. aug. 6. 10:20
 52/54 anonim ***** válasza:
48%
Szomorú, hogy ennyi ostoba ember van a világon... :-/
2013. aug. 6. 21:59
 53/54 xStefix ***** válasza:
100%

Két hozzáfűznivalóm van:

1. A szoptatás valóban az evés egyik formája, de jóval TÖBB is annál. - Mondjuk az már igaz, hogy az ilyen és hasonló képek nem a "szebbik" vagy könnyebben befogadható végéről közelítik meg a dolgot sajnos.. De ha ettől eltekintünk és ÁLTALÁNOSSÁGBAN gondolkodunk, akkor nemcsak arról van szó, hogy a szopizó baba/gyerek így vagy úgy eszik ("gusztustalan" vagy "undorító" módon, ahogy egyesek titulálják), hanem arról IS, hogy szopizás közben különleges, bensőséges kapcsolatba kerül az édesanyjával. (Még egyszer mondom, nem feltétlenül ezekre a képekre gondolok.) Ezt csak azért írom le, mert sokan azt hiszik, hogy a szoptatás egyenlő az etetéssel, pedig nem így van.

2. Ha már nagybetűs Igazság, meg az, hogy mindenkinek megvan, meg lehet a maga véleménye, akkor engedtessék meg az is, hogy ELVÁRJUK egymástól, hogy tisztelettel beszéljünk a másik ember sajátunkétól eltérő viselkedéséről is. Mindenkinek van egy sajátos értékrendje, szemlélete, ami szerinte a legjobb és ami mellett kiáll. Ez így rendben is van - de sokkal jobb hely lenne a világ, ha az ettől különböző embereket, dolgokat nem illetnénk kapásból olyan igazán kedves kifejezésekkel, mint "undorító", "gusztustalan", "aberrált" vagy "beteges". Nem azzal van a gond, ha valaki így érez vagy ezt gondolja magában(!); de gondolkodjunk már el azon is, hogy aki a történet másik végén van, annak komolyan rosszul eshetnek az ilyen szóbeli minősítések!

Mindannyian anyák vagyunk és mindannyian a legjobbat akarjuk a gyerekeinknek, a magunk módján - de ez nem jogosít fel senkit arra, hogy jobbnak tartsa magát másoknál és durva szavakkal becsmérelje azt, aki másképpen cselekszik. Az egyet nem értést meg lehet fogalmazni kevésbé bántó módon is, csak kicsit körültekintőbbnek kellene lenni. Valami ilyesmit jelent a tolerancia.

2013. aug. 11. 12:16
 54/54 anonim ***** válasza:

Ezekkel a képekkel nem a szoptatás,és nem az otthonszülés a gond ( mondjuk én nem szültem otthon,nem is fogok,és nem szoptattam 3 éves korig) . Az a gond,hogy közönségesek. Vannak nagyon szép,ízléses képek a szoptatásról,a szexről,a terhességről stb .Ez viszont izléstelen. Oké,hogy otthon így zajlik a 4 fal között,és nem úszkálunk a gyerekkel rózsaszin felhők közt, de ha másokról ilyen képeket látok,inkább az izléstelenség jut eszembe .

Az otthonszülés,családdal együtt nekem már a beteges kategória,de cseppet sem háborít fel ,mert nem izgat mások mit csinálnak .

2013. aug. 25. 17:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!