Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatas alatt mit nem...

Szoptatas alatt mit nem ehetünk/ihatunk, mi az igazsag?

Figyelt kérdés

Annyi különbözö dolog kering, leginkabb magyarazat nelkül. Tudtok belinkelni olyan oldalt, ahol megindokoljak?

Nem azokra az etelekre gondoltam, amiket ki kell probalni, hogy mennyire tudja feldolgozni a baba szervezete. Az is erthetö, amit allergias csaladokban a hajlam miatt pluszban kerülni kell. Hanem elenkitö hatasuak a koffeintartalmauk (kave, tea), csipös füszereket mertekkel, alkoholt sem lehet. Van, akik szerint aprobogyos gyümölcsöket, de ök meg nem hallottak a deligyümölcs tilalomrol es forditva. A mez is kerdeses... Van, akik szerint a teljes kiörlesü kerülendö, puffaszto a babanak. Csokit lehet enni a baba szempontjabol? De van, akik szerint nem lehet semmit, amit a terhesseg alatt (szalami, majonez, tengeri herkentyük), ezeket miert nem?? Lehet földet erinteni, kesztyü nelkül viragot atültetni?

...stb

2013. jún. 23. 13:54
 1/4 A kérdező kommentje:
Szoptatasnal tudja meg az ember lanya, ha a szoptatas alatti etkezesre rakeres, hogy a csoki koffeint tartalmaz. Vajon a karacsonyi, husveti csokidömpingnel erre miert nem figyel senki?
2013. jún. 23. 16:09
 2/4 A kérdező kommentje:

A hagymarol: puffaszt, emiatt tiltott, nemcsak nyersen, föve is. Ugyanakkor a szoptatas alatt, gyogyszer helyett fött hagymat javasolnak. (A pörköltben is megfö a hagyma.)

Porehagyma, fokhagyma is tiltott?

2013. jún. 23. 19:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem eléggé rápörögtél a témára, nem annyira életveszélyes ez az egész, mint ahogy "összeolvastad". Átküldök privátban egy levelet, amit gyerekorvos barátunk írt nekem tájékoztatásul.
2013. jún. 25. 12:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Valahol gomba-es articsoka"tilalom"-rol is olvastam.
2013. jún. 26. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!