Valakinek van hasonló története? (szülés, szoptatási nehézségek, végelláthatatlan fejés, szoptatás. )
Leírom a történetem. Szülés közben antibiotikumot kaptam és oxitocint, infúziót, eléggé bekómáztam tőle. Szülés után elvették a babát 12 órára, mondták, túl kimerült vagyok, majd reggel hatkor megkapom. Reggel hozták de órákig aludt. Kérdeztem mit etettek itattak vele, azt mondták semmit. Pedig sztem tápszert kaphatott.
Aztán jött egy orvos, közölte hogy lapos mellbimbóval lehetetlen szoptatni, ide bimbóvédő kell. Ráadásul egy csepp tej se jött a mellemből. Mondták h szoptassak, majd beindul. Beindult, de bimbóvédő miatt csak 10 gr-okat evett. Persze utána sírt és jött a tápszer. Mellé jött még h az egyik mellbimbóm nagyobb volt mint a szája, abból több tej is jött, de nem tudta bekapni. A másikból kevés jött, az is csak bimbóvédővel ment. Aztán a kórházban már én adtam neki a tápszert szopi után mert sírt az éhségtől. Itthon vettem egy elektromos mellszívót és elkezdtem fejni. A napi 200 gr tejből lett napi 800 mára, ma 6 hónapos. A fejések nagyon megviseltek, éjszakai kelések, állandó fejés, soha sehova nem tudok menni.
2 hónapos korában megpróbálkozotam a szoptatással (addig csak cumisüvegből kapta a lefejt anyatejet) és sikerült bimbóvédővel de iszonyúan fájt, szétszakadt a mellbimbóm. 3 hónapos korában is próbálkoztam, akkor már bimbóvédő nélkül és sikerült! :) EGy hétig szoptattam. De mivel kevesebbet evett 50-100 gr-okkal mint a cumisüvegből, abbahagytam. Pedig jó lett volna így is. CSak a sok fejéstől olyan fáradt és kimerült voltam, és segítségem sem volt, hogy inkább visszatértem a fejéshez.
SOHA NE HAGYJÁTOK ABBA HA MEGY A SZOPTATÁS!!!
Ma 6 hónapos, és még mindig fejek, most pl hajnali negyed 4 és fent vagyok. Hulla vagyok, nem tudom mikor és hol fogok összeesni. Tápszert nem eszi meg, muszáj vagyok fejni. Szoptatásra már nem emlékszik hiába kynálom, nem megy sajnos...én hülye, elrontottam...pedig ma egy boldog, szoptatós anyuka lennék...
Nem te most egy boldog tápszeres anyuka lennél.
Amit viszont nem értek, hogy elhiszem hogy kicsinek ennyi mindent megtettél és saját magadat szenvedtél, de most mikor 6 hós tényleg szükséges hogy ennyit szenvedjél?
Szerintem egy gyereknek nem a legfontosabb az anyatje, hanem hogy anyukája kiegyensúlyozott legyen, boldog, és élvezze vele az éltet. egy félhulla anyuka senkinek sem kell.
èn egyik lányomat sem tudtam igazán szoptatni, az elsö 2-3 hónapban mindent megtettem, de nekem még szoptatás+fejéssel is max 100ml jött le egyszerre, így mikor abba hagytam a pumpálás elment a tejem teljesen.
Viszont amikor tápszeres lett mind én mind a baba egy bldog kiegyensúlyozott ember lett. Mindkét gyerekem az a típus aki eltud játszani sokáig, aki nyugodtan meg tud ülni, aki nem sír sokat, vagy is nagyon kiegyensúlyozottak, és ezt az orvos is megmondta, hogy érezhetöen jó biztos környezetböl jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!