Beállt a tej az egyik cicimben. Mit tegyek? :- (
Egy hete szültem. Az egyik cicimből nem tudja kiszívni a tejet. Kifejni sem tudom. A védőnő csak holnapután tud jönni. Nem megy ez a kézzel fejés. Pedig az lehet, hogy segítene. Félek, nehogy begyulladjon. Előző gyermekem szoptatásánál sajnos volt ilyen. Magas láz stb....
Mit tegyek, hogy ezt most elkerüljem? :-(
Én sem tudtam sosem kézzel fejni. Mikor nekem így bedurrant a mellem és el is záródott egy tejcsatorna, akkor először is meleg vízzel lezuhanyoztam,utána sokáig masszíroztam a mellem,vagy a páromat megkértem rá. Majd -marha kényelmetlen de hatásos- négykézláb szoptattam meg a babám, és sikerült neki így.
Aztán beszereztem egy kézi fejőt,sokszor jó hasznát vettem mikor az elején feszült a mellem.
Köszi mindenkinek!
Igazából már próbáltam a meleg vizes zuhanyt, a borogatást, a különféle pózban szoptatást (még négykézláb is), a kézzel fejést, a kézi mellszívóval fejést, de egyelőre nem sok eredménnyel... :-(
A borogatás után talán mintha nem feszülne annyira. Lehet megpróbálom újra, és masszírozom utána pár percig - vagy a férjem.
A gond az, hogy ez már 3 napja így van. Ráadásul a cicim fele kemény - tehát gondolom, nem egyetlen tejcsatornáról van szó... :-(
Talán masszírozás, borogatás után kicsit enyhül, de nem ürül ki. Kemény marad.
Mindenképp szerezz be egy elektromos mellszívót!!
Én is így jártam.Vettem egy AVENT-es elektromosat,és azzal fejtem le.Így is időbe telt mire megindult belőle,de csak lefejte rendesen!!
Maszírozd a melegvíz után! Ne csak pár percig!!! Nekem a kórházba csinálták meg először, ott nem csak majdnem bőgtem, hanem a számat harapva végig sírtam háromnegyed órát!!!! De utána már ment nekem is egyedül, tudtam, mire kell figyelni és amint kis csomó is volt, azonnal maszíroztam-fejtem, nehogy nagyobb baj legyen belőle! Idővel nem is fog már annyira fájni, nekem kifejezetten jól esett a maszírozás, ráéreztem valahogy :) A kórházba azt mondták, hogy az a jó ha fáj, hát nekem sikerült fájdalom nélkül is eltüntetni a csomókat, majd fejéssel a keményedéseket!
Sok sikert!!!
Köszi mindenkinek! Mindent bevetettem, amit írtatok!
És a védőnőm is rengeteget segített. Lényegében megtanított kézzel fejni.
Szopi előtt meleg vizes pelussal borogattam, utána masszírozás, kicsit fejtem, majd pedig rátettem a Picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!