Szólni kell a kórházban, hogy nem akarok szoptatni? Hogy megy ez?
Nekem császár után nagyon fájt a sebem,többször kellett fájdalomcsillapítás.
Volt aki simán ücsörgött a sima szülés után,meg mászkált fél ora mulva,én meg 12 órát feküdhettem ugy hogy a fejemet se emelhettem fel.
Magánkórház válogatja ;) Én is magánban szültem (nem a dr. Rose-ban), ott biztosan furán néztek volna rám ha azt mondom, hogy nem szeretnék szoptatni... és a dokik is természtetes szülés pártiak. A szomszéd szobában volt egy koreai kismama, második babájával, aki rögtön tápszert kért szülés után (az elsőt kint szülte és ott kevesen szoptatnak), haza már úgy mentek, hogy anyatejes volt a baba, mert eg emberként segítettek neki. Mondjuk ehhez a kismama akarata is kellett.
Nekem se indult be egyszerűen a tejem, de nem adtam fel, még ma is szopizik napi 3 alkalommal a 19 hónapos kislányom.
Annyit fűznék hozzá hogy az én babám 3 hetes sajnos nekünk a tápszer maradt nem azért mert nem akartam szoptatni hanem mert nem lett tejem a napi 60 ml semmi amikor egy etetéshez kéne minimum ennyi.
Èn nagyon szerettem volna szoptatni érezni a közelségét olyankor és tudni hogy egészségeset eszik!
Minden pénzt odaadnék érte hogy legyen tejem mert ez kell egy gyermeknek, sajnos nekem lelkifurdalásom van hogy nem adhatom ezt meg neki.
Ahogy előttem is írták az előtejnél nincs fontosabb legalább ezt ad neki oda.
Én rengeteget szenvedtem azzal is de legalább kapott belőle!
Én nem érzem magam rossz anyának!
A kérdésre válaszolva: igen, szólni kell. Én állami kórházban szültem, és ott szülés után azonnal mellre teszik a babát (mindegy milyen volt a szülés, ráhelyezi a csecsemős a baba száját a mellbimbóra). De rákérdeztek szülés után rögtön, hogy lesz-e szoptatva a baba.
Off: ha nincs egészségügyi oka a nem-szoptatásnak, akkor "próbaképp" tedd mellre a babádat születés után. Amint vizualizálod, milyen meghitt, bensőséges pillanatot élsz át a babáddal, lehet megjönne a "kedved" a szoptatáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!