Mit lehet enni és mit nem szoptatás alatt?
a k betűs ételeket úgy tudom nem.. mi az ami allergizál, amitől fájhat a pocakja a babának? 3 napos a babám, a kórházban nem mondtak semmit...
(eddig húslevest ettem, meg joghurtot + a kórházi kaja)

minden ami puffaszt. Egyébként én ettem a szoptatás alatt babot is, szóval szerintem egyelőre kerüld a nagyon fűszeres, és puffasztó ételeket de idővel azért kipróbálhatod egy kis adaggal hogy fájna-e a babád pocija.
Az én kisfiamnak csak a pizzától fájt, bablevest, borsót, káposztát simán ehettem, semmi baja nem volt.

babavizet iszom és szoptatós teát. nagyon sokat :)
tehát akkor ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy mi a jó és mi nem :)
köszi szépen :)

hát ez tök egyéni, van akinek a babája a tejre érzékeny de annyira hogy anyuka ha bármit eszik amiben egy pici kis tej is van, akkor hasfájós lesz. És van akinek semmitől nem lesz.
Nekem az alábbiak okoztak problémát az elején:
nagy mennyiségű tejtermék, zsíros ételek - hasfájás
banán - megfogta a hasát
csoki, olajos magvak - kipattogott tőle
én k-betűsöket nem is próbáltam, meg az apró magvas gyümölcsök szoktak még allergizálni, azokat se.
ja és ami tényleg tilos az a nyers hús és nyers tojás.

Bár a kérdés tegnapi, még talán nem késő
kerülni kell:
puffasztó ételek ( bab, káposzta stb, de picit, óvatosan lehet enni, nincs bizonyíték, hogy ettől pocakfájás lenne)
szénsavas üdítők
magas koffeintartalmú étele- italok
alkohol (de ez természetes)
tej ás -tejtermékek( főleg az első 1-2 hónapban, utána lassan meglehet próbálni óvatosan, az elején jobb kerülni)
magas cukortartalmú italok
fűszeres ételek
egyél nyugodtan ( kell is):
inni ásványvizet ( nem kell külön babavíz), gyümölcsleveket ( bármelyik jó, csak cukor ne legyen benne sok cukor)bátran, VALÓDI gyümölcsteát ( tehát nem a 300 Ft- os változatokat, nemfekete, nemzöld..)
sok gyümölcs, zöldség
teljes kiőrlésű kenyér stb
fehér hús
olajos magvak

tilos még: nyers hús és tojás
én a szoptatós teákat nem preferálom ( sokszor pont ezek okoznak hasfájást), ha iszol eleget nincs is ezekre szükség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!