Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit lehet enni és mit nem...

Mit lehet enni és mit nem szoptatás alatt?

Figyelt kérdés

a k betűs ételeket úgy tudom nem.. mi az ami allergizál, amitől fájhat a pocakja a babának? 3 napos a babám, a kórházban nem mondtak semmit...

(eddig húslevest ettem, meg joghurtot + a kórházi kaja)

2013. márc. 9. 22:42
 1/8 anonim ***** válasza:

minden ami puffaszt. Egyébként én ettem a szoptatás alatt babot is, szóval szerintem egyelőre kerüld a nagyon fűszeres, és puffasztó ételeket de idővel azért kipróbálhatod egy kis adaggal hogy fájna-e a babád pocija.

Az én kisfiamnak csak a pizzától fájt, bablevest, borsót, káposztát simán ehettem, semmi baja nem volt.

2013. márc. 9. 22:44
 2/8 Jégtánc ***** válasza:
Sok zöldség ,gyümölcs.Rostos.Ne legyen csípős.Amit eddig is ettél.Az hogy mitől fáj majd a pocija,azt te tudod csak.Lányomnak nem fájt a hasa a k-betüs zöldségektől.Sok sok folyadékot kell inni,legjobb a szénsavmentes.
2013. márc. 9. 22:44
 3/8 A kérdező kommentje:

babavizet iszom és szoptatós teát. nagyon sokat :)

tehát akkor ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy mi a jó és mi nem :)

köszi szépen :)

2013. márc. 9. 22:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is belezavarodtam az elején, és egy ideig hasfájós is volt a kislányom. Néha elhagytam a tejet vagy ezt-azt hogy kiderüljön, mitől fáj neki,de sosem derült ki. Használtunk különböző cseppeket,egyik sem volt jó igazán. Aztán egyszer csak elmúlt neki, olyan 2 és fél hónapos kora körül. Szerintem nem nagyon van rá megoldás, kinövi és kész. Ami talán segített,az a pukiztatás,meg a büfi,akkor is ha 20 percet kell rá várni,vagy kaja közben is büfiztetés.
2013. márc. 9. 22:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja,még valami, a gyümölcsökkel és gyümölcslékkel az elején azért kicsit figyelni kell, mert pl a baracklé meghajtja,a narancslében sok a sav,almalé még a legjobb,de inkább a mentes víz meg a szoptatós teák.
2013. márc. 9. 23:00
 6/8 frászkarikaborsó ***** válasza:

hát ez tök egyéni, van akinek a babája a tejre érzékeny de annyira hogy anyuka ha bármit eszik amiben egy pici kis tej is van, akkor hasfájós lesz. És van akinek semmitől nem lesz.

Nekem az alábbiak okoztak problémát az elején:

nagy mennyiségű tejtermék, zsíros ételek - hasfájás

banán - megfogta a hasát

csoki, olajos magvak - kipattogott tőle

én k-betűsöket nem is próbáltam, meg az apró magvas gyümölcsök szoktak még allergizálni, azokat se.

ja és ami tényleg tilos az a nyers hús és nyers tojás.

2013. márc. 9. 23:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Bár a kérdés tegnapi, még talán nem késő

kerülni kell:

puffasztó ételek ( bab, káposzta stb, de picit, óvatosan lehet enni, nincs bizonyíték, hogy ettől pocakfájás lenne)

szénsavas üdítők

magas koffeintartalmú étele- italok

alkohol (de ez természetes)

tej ás -tejtermékek( főleg az első 1-2 hónapban, utána lassan meglehet próbálni óvatosan, az elején jobb kerülni)

magas cukortartalmú italok

fűszeres ételek

egyél nyugodtan ( kell is):

inni ásványvizet ( nem kell külön babavíz), gyümölcsleveket ( bármelyik jó, csak cukor ne legyen benne sok cukor)bátran, VALÓDI gyümölcsteát ( tehát nem a 300 Ft- os változatokat, nemfekete, nemzöld..)

sok gyümölcs, zöldség

teljes kiőrlésű kenyér stb

fehér hús

olajos magvak

2013. márc. 10. 01:01
 8/8 anonim ***** válasza:

tilos még: nyers hús és tojás

én a szoptatós teákat nem preferálom ( sokszor pont ezek okoznak hasfájást), ha iszol eleget nincs is ezekre szükség

2013. márc. 10. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!