Mikor kezd el a tej termelődni a mellben, kb hányadik hónapban?
Na akkor pontosítanám magam. :) Az, hogy az előtej csepeg-e a terhesség alatt vagy sem, nem jelenti azt, hogy nincs tejtermelés a "háttérben". Akinek a hormonjai nagyon aktívan működnek (lepényi gátlás ide vagy oda), annak csepeghet a teje. Akinek inkább csak alapjáraton dolgoznak, az valószínűleg nem tapasztal ilyesmit.
Ezért csak maga a tejcsorgás NEM azt jelzi, hogy van-e hormonális működés (mert van), hanem inkább azt, hogy mennyire erős.
Az pedig teljesen igaz, hogy ez megint nincs kapcsolatban a szoptatási képességgel. Az, hogy a testünk ilyen módon készül a szoptatásra, mindenképp biztató, de az, hogy tényleg tudunk-e majd szoptatni, elsősorban a megfelelő gyakorlattól függ. Vagyis a testünk csak a szoptatás LEHETŐSÉGÉT teremti meg - de nagyrészt rajtunk múlik, hogy élni tudunk-e majd vele.
Most látom, hogy igen, és nem is új...
Szerintem a kérdező arra gondolt, mikor van látszatja. Ezért írtam, amit írtam....
Én értelek. :)
Nem vagyok tanácsadó, csak szeretnék majd lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!