Mit gondoltok a nyilvános szoptatásról?
Nekem is van 3 gyerekem de egyiket sem szoptattam nyilvános helyen. Mostanában sajnos viszont egyre többet látok ilyet, ma pl a villamoson szoptatott egy anyuka tegnap meg az étteremben az asztalnál csak úgy simán (még a felsőjét s levette teljesen) úgy hogy körülötte ott ebédelt vagy 50 másik ember.. De láttam már az egyik nagy bevásárlóközpont padján is szoptatni anyukát pedig azokban még külön szoptató szoba is ki van alakítva..
Annyira gusztustalan, miért nem lehet ezt elintézni otthon, a mosdóban vagy félrevonulni egy olyan helyre ahol nem látnak?
Én azt értem nyilvános szoptatás alatt, hogy akkor is megszoptatom a gyereket, amikor nem otthon vagyunk. Kendőben, pelenka alatt de úgy, hogy senki semmit ne lásson. Kendőben úgy is lehet, hogy az se látszik, mi történik:).
Az, ha az anyuka melle is látszik, szerintem sem jó dolog, mert másokat zavarhat.
Meg lehet úgy oldani a házon kívüli szoptatást, hogy a baba is jól lakjon, de a kívülállókat se botránkoztassam meg.
Kb. fél éve feltettem egy hasonló kérdést itt. A kérdést az ihlette, hogy aznap egy forgalmas parkban sétáltam a kisfiammal, és a legközpontibb helyen az anyuka teljesen! szabaddá tette mindkét mellét, az egyik mellbimbóját elkezdte préselni, hogy meginduljon a tej, majd mellre tette a babáját. A kérdésem lényege az volt, hogy miért nem lehet ezt diszkréten megoldani? Semmi bajom nincs a nyilvános szoptatással, ha az nem úgy történik, hogy premier plán mindent lehet látni. Én is kényszerültem rá, hogy nyilvánosan szoptassak, de mindig igyekeztem jól elbújni, és eltakarni a lényeget egy textilpelenkával...
Jó nagy vita alakult ki, 100 fölött volt a kommentek száma. A legtöbben engem szapultak, hogy hogy lehetek ilyen maradi, és miért baj, hogy egy anyának teljesen szabadon van a melle, miközben szoptat...
Ha azt akarom, hogy engem mint szoptató anyát elfogadjanak, akkor azt nekem is el kell fogadnom, hogy van, akit zavar a csupasz mell látványa. Mert én nem vagyok attól előbbre való, hogy mellből táplálom a gyerekem mint bárki más.
Messzemenően szoptatás"párti" vagyok, de szerintem a mell kirakatba tételével csak rosszabb lesz a megítélése a nyilvános szoptatásnak:(. Inkább azon kéne fáradozni, hogy megmutassuk, meg"tanítsuk" az anyukáknak, hogyan lehet nyilvános helyen megoldani a szoptatást úgy, hogy mindenki jól járjon.
Szerintem természetes dolog, én magam is gyakoroltam, amíg jó volt az idő. De mindig kerestem egy félreeső helyet vagy elfordultam, takarásba helyeztem a babakocsit és magamra a kendőt vagy takarót. Így, bár tudni lehetett, mit csinálok, mert eleinte ügyeskednem kellett, senki nem látott semmit (remélem:). Ha megint meleg lesz és szükség lenne rá, ismét így tennék. De azzal én sem értek egyet, ha valaki úgy teszi ezt, hogy közben tudatosan megbotránkoztat másokat.
Azt hiszem, mindkét oldalról több tolerancia kellene. Úgy szoptatni, hogy ne legyen senkinek felkavaró - de el is tűrni, hogy valaki nem siratja a babáját vagy nem akar/tud üveget használni, inkább szoptat.
"Én bezzeg szoptatós párna nélkül sem tudok szoptatni..."
lehet h ezért...
Lehet, hogy úgy értették, hogy egyáltalán nem tudsz szoptatni. És utána szmájlit írtál...
Ki tudja? Ne vedd fel, néha igen furán pontozgatnak itt egyesek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!