Ha tudtodon kívül megszoptatja más a babádat?
Ja, régen az is normális volt, ha mogyorófa vesszővel elverték a gyereket vagy pálinkás kenyeret adtak neki.
Hát most már más világ van, a szoptatás nemcsak annyit jelent, hogy a gyerek beburkolja a kaját, hanem ez nagyon intim dolog is. Én az első terhességem alatt azt álmodtam, hogy megszültem és a kórházban egy idegen gyereket hoztak ki hogy az enyém, mire észrevették a cserét addigra megszoptattam. Nemcsak ébredés után, hanem még most is rosszul vagyok a gondolatra.... holott szerintem semmi baj nincs azzal, hogy ha valaki tejet ad le, de ez nem az a kulturális közeg, hogy a gyerek rácuppan az első kilógó mellre. Itt ez nem általánosságban elfogadott.
Mondjuk elsőre én se tudtam volna köpni-nyelni, de lehet hogy most leüvölteném az anyós fejét, hogy a retkes családtagjai mellén ne cuppogjon az én gyerekem. És szerintem ez lenne a legszebb ami kijönne a számon, dühömben biztos a fejéhez vágnám, hogy akkor nem baj-e hogy ha nincs itthon, a kedves após ha kanos, akkor megd.ghatja-e a szomszédasszonyt, elvégre lyuk az lyuk, hát nem tök mindegy mibe ürít a férje, a szomszédé még jobb is mint az ő szottyadt izéje.
Mondjuk a másik nőt sem értem, meg ki volt ennek az értelmi szerzője.
A másik ami bosszantó az egészben, hogy szerintem egy csecsemőnek hogy mi megy le a torkán, az az édes anyukája és apukája döntése. Amíg nem veszélyeztetik a gyereket, addig senkinek semmi köze hozzá, hogy a gyerek a saját anyja tejét, más nő tejét vagy tápszert eszik.
Az én anyámnál makacsabb, határozottabb nő kevés van, az első gyereknél folyamatosan mosta az agyam és idegesített, hogy teáztassam a gyereket cukros teával, mert ha csak vizet adok vagy cukor nélküli teát az "gyerekkínzás", percre pontosan szoptassam és mérjem, 3-6 hónapos koráig pedig azt hallgattam, hogy veszélyeztetem, mert nem adok már gyümölcsöt és főzeléket. DE ennek ellenére bármikor ráhagyhattam, igaz hogy indulás előtt és érkezéskor is letolt, hogy miért lefejt tejet hagyok ott amikor a gyereknek már almapürét kellene ennie, ennek ellenére soha de soha nem adott neki ő olyat, amit én nem engedtem meg.
És tényleg érdemes azon elgondolkoznod, hogy ha ezt a kérésed sem vették komolyan, sőt még te vagy a h.lye, akkor megbízhatsz-e bennük amikor valamiért lázasan kell otthagynod a gyereket náluk, be fogja-e adni azt a gyógyszert 4 óránként amit te otthagysz, vagy kitalálja hogy nem az kell a gyereknek, hanem bálnazsír meg ráolvasás.
Nem reagálod túl. Egy ismeretlen nő akármilyen mellét adták a gyermeketek szájába, táplálta olyan tejjel, aminek a minőségét nem ismered, ráadásul mindezt az engedélyed nélkül, úgy, hogy otthagytad azt a tejet, amit te adtál volna neki, a sajátodat. Bíztál az anyósodban, hogy megeteti a picit, amíg te távol vagy.
Én úgy látom, hogy a bizalomnak egy életre lőttek. A férjed meg érzéketlen, ha nem fogja fel, hogy ez nem csak gusztustalan megoldás volt, de veszélyes is a gyereketekre nézve! Az az ember, aki szándékosan, butaságból, figyelmetlenségből vagy rosszindulatból veszélyezteti a gyerekem egészségét, az nekem megszűnik létezni. Nemhogy odaadom neki mégegyszer, de a közelébe sem jöhetne. Ez nem csak az anyósomra, de ha ilyen helyzet van, a saját édesanyámra is vonatkozik! Ebben én nagyon szigorú vagyok. A gyermekem épsége előbbre való mindennél. Ez meg egy számodra vadidegen nő teje volt, őszintén remélem, hogy semmi baja nem lett, kicsi rá az esély, tudom, de akkor is! Ahh... jobb, ha nem is mondom, felhúztam magam ezen most nagyon! Felháborító!
Megértem, hogy köpni-nyelni nem tudtál, én sem tudtam volna sehogy sem reagálni.
Viszont így utólag szépen üzenném anyósnak, hogy a büdös életben nem látja többet az unokáját.
A párod meg álljon melléd és ossza ki az anyját, gondolom neki sem mindegy, mit eszik a saját gyereke és kinek a mellét szopizza. Hú ha az én anyósom ilyet tenne...volt már pár húzása, de ez végleges szakítás lenne.
Kedves kérdező!
Annyira fel voltam háborodva a storidon, h rengeteg embert megkérdeztem :) mivel a munkám az hogy napi csomó nővel talizom.
A reakciók: fiatal lanyok.... Felhaborodnak! Undoritonak.is tartjak h mas cicejet kaptabel a babad. Kozepkoru nok : nem tetszik nekik. Felhaborodnak anyosodon.
Idosebb nok/mamak : teljesen normalisnak tartjak. nem ertik a kerdesemet. H most mi van abban ha masbszoptatja meg a ababad?!?!?!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!