Mindig megetetitek a babátokat, amikor éjszaka felébred?
Ha szoptatsz, nemcsak eteted, hanem gondozod is a babádat!
Vajon a babád adott valami jelet éjjel, hogy szopizni szeretne? Cuppogás, nyújtózás, kézrágás? Nem tudod, mert nem voltál mellette (ha jól értem)... Idővel már nemcsak sírással jelez egy baba, sőt, azt jobb is nem megvárni, mert késői jelzés.
Én pont ezért nem szimpatizálok a kisággyal. A finomabb jelekről simán lemaradunk, így viszont a pici ritkábban szopik, ami az első időkben pont nem segíti a tejtermelést. A baba is egyedül marad, pedig komolyan igényelné még a közelséget... Nem azt szokja meg, hogy segítséget kap, ha kér, hanem azt, hogy nem figyelnek rá, amikor igényelné. :S
(Persze ez nem mindig van így - de az esélye máris megnőtt.)
Ne értsd rögtön félre, amit mondtam. :)
Tudod, én azért vagyok kicsit szkeptikus ebben a témában, mert gyakran találkozom azzal, hogy az anyuka abszolút pozitívumként éli meg, ha a baba egyedül elalszik vagy éjjel egyedül van végig. Lásd különböző alvástréninges könyvek is. Persze nem mondom, hogy ennek is megvannak az előnyei, de sokkal több hátrányát látom, főleg hosszabb távon.
Mondjuk igaz, nem tudhatjuk így kívülről, hogy a te babádnak milyen igényei vannak... ezt elismerem! Ritkán, de akadnak olyan picik, akik természetükből adódóan nem igazán igénylik a "társaságot", majdnem jobban elvannak egyedül (legalábbis éjjel), mint a gondozóval. Hozzám is fordult már ilyen anyuka. Meglepő, de tanulságos volt ilyet is tapasztalni.
De, sokkal gyakoribb az, hogy a baba alapból igényelné a közelséget (mert az emberbaba így "működik") - de erről ilyen-olyan okokból a szülő maga "szoktatja le", elég hamar.
Mindezzel nem a te szülői alkalmasságodat szeretném megkérdőjelezni, remélem, nem így érted! Te is gyakorlott anyuka vagy, biztosan látod, hogyan működik a gyereknevelés. Nem egyszerű. :)
Csak újra meg újra azt olvasom, itt is, hogy később jönnek csak ki az esetleg ebből fakadó gondok, mert az anyuka részben ""süketté válik"" a gyerek jelzéseire, nem ismeri meg őt eléggé, olyasmire akarja őt rávenni, amire nem áll még készen stb. Persze ez nem szükségszerű, de sokszor ez áll talán a háttérben.
Ez van, én kötődően nevelő anyuka vagyok és igen, ezt tartom a legcélszerűbbnek. De persze tiszteletben tartom, ha te nem egészen így látod. Remélem, nem haragszol, hogy belekottyoltam!
Hidd el, ha éhes, jelez tovább, nem alszik vissza:).
MIvel elég értelen az idegrendszerük, az ingerület- átvitellel járó "rángások" is megébreszthetik őket,nem csak az éhség. Természetesen egy 6 hetes picurkánál igen nagy az esélye, hogy éhes éjjel, de nem 100 százalék. Ha melletted van a kiságy, az azért elég jó segítség abban, hogy észrevedd ha "csak" ez a jelenség ébreszti, vagy ha éhség ébreszti:).
Maradjatok továbbra is így, ne gondolkodj túl sokat:), ha mocorog de visszaalszik, akkor szinte biztos, hogy nem éhes, szomjas(hacsak nem sárga vagy kis súlyú, amely esetekben nem "szabad" csak a baba éhségérzetére hagyatkozni az első hetekben- de erről nem írtál). Ha mocorog és nem alszik vissza, nyöszörög, cuppog,...tovább akkor éhes/szomjas, szoptasd meg:).
"utána felébredt,de nem sírt,csak úgy forgolódott"
Könyörgöm nem azt írta a kérdező hogy lilára ordította a fejét a pici és még így sem vette ki,hanem hogy megébredt,nem sírt és vissza is aludt!
Lehet csak egy puki ébresztette fel,kijött belőlle és aludt is továbbédesdeden.
Mit kell itt ilyesztgetni 6 hetes anyukát,hogy akkor már ő rossz anya mert így nem alakul ki a kőtődés,mem magára hagyta a babát nem segített neki.Hihetetlen milyen drasztikusak egyesek.
Aztán meg ha minden mozzanatra kiveszi,pár hónap múlva írja ide ki a kérdést,hogy "babám 10x kel éjszaka és csak a cicimen nyugszik meg!Hulla vagyok!Segítsetek!!"
Akkor meg jön a másik végletű válasz:"Hagyd ordítani a gyereket!"
na az mivel lesz jobb!Na az tényleg lelkileg nem jó a gyereknek csak addigra anyuka úgy kikészl igegileg,hogy nem tud más módszerhez folyamodni!
Kedves Kérdező!
Szerintem jól csináltad nyugodj meg!Nem sírni hagytad!Még ha nem is volt éhes hanem csak a közelségedre vágyott akkor is nagyobb jelzését adta volna pl: Sírt volna vagy nem tudott volna se te se ő visszaaludni hanem jelzett volna.
Jól csináltad és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!