Fel kell kelni éjszaka fejni?
Figyelt kérdés
Kislányom 4 hónapos, 1 hete átalussza az éjszakát. Úgy hallottam, hogy az éjszakai szopinak / fejésnek nagy szerepe van abban, hogy nappal is legyen elég tej, mert éjjel több a tejtermelésért felelős hormon. Most, hogy a kislányom már nem kel fel enni, én azért felkeljek 1x lefejni a tejet? Még 2 hónapig szeretnék kizárólag szoptatni, és nem akarom ezen elbukni. Azért kérdezem, mert mióta átalussza az éjszakát, az első két napban még úgy ébredtem reggel, hogy úsztam a tejben, ma meg már nem, bár kemény volt a mellem. Szóval azért pár nap alatt is apadt, és félek, mi lesz később, ha továbbra se fejem éjjel. (este 10-től reggel 8-ig alszik kb)2012. dec. 14. 15:02
1/2 anonim válasza:
4 hónaposan már ne kelj fel:)! Valószínűleg beállt a kereslet- kínálat egyensúlya, azt érzed a csökkenésben. Ha nap közben igény szerint szoptatod, nem valószínű, hogy kárát látná a tejmennyiséged az éjjeli kimaradásnak. A pihenés egyébként ugyanolyan hasznos:), szóval ne kelj fel ha nem muszáj:).
2/2 xStefix válasza:
Igen, egyetértek. :)
A tejtermelésed ehhez az (újfajta) ritmushoz fog igazodni, ne aggódj! Csak szoptass igény szerint továbbra is, úgy nem lesz probléma.
(Az, hogy a melled már nem kemény, se reggel, se napközben, nem jelenti azt, hogy kevés a tejed! Csak a szopik között tárolt mennyiség csökkent le, de ilyenkor már szoptatás alatt termelődik meg a tej nagy része!)
Én 10 hónapig szoptattam anno úgy, hogy kéthetente 3-4 napig egyáltalán nem szoptattam, nem fejtem, mert vidéken voltam. De így se apadtam el, ehhez igazodott a testem. (Igaz, 2,5 éves volt már a lányom.)
Csuda egy dolog ez a szoptatás! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!