Elég lehet a tejem vagy nem?
Meg vagyok zavarodva. 2és fél hónapos a kisfiam, 3020 gr-al született, és 3 hetes korában hoztuk haza a kórházból, beteg volt de teljesen meggyógyult. Amíg bent volt, 3 óránként fejtem, rengeteg fagyasztott tejem volt. Miután hazajöttünk, 3 óránként evett egy mellből. Kb. 1 hónapja kezdődtek a gondjaink. Először méregettem evésenként, de aztán tanácsra abbahagytam.
Úgy érzem, kevés a tejem. Sokszor adtam neki a fagyasztott tejből pótlást, de már alig van. Szintén tanácsra ezt is igyekszem abbahagyni.
Most ott tartunk, hogy 5 kg, de 2 óránként eszik, sokszor ideges, kiköpi a cicit, sír evés közben (máskor nem, nagyon nyugodt baba), rángatja a fejét. Van, hogy naponta 11x adok neki enni. Éjjel is felkel enni, de akkor nincs gond, ömlik a tej, 10 perc alatt el is alszik, viszont nappal gondok vannak. A napi 5-6 kakis, pisis pelenka megvan, de már tiszta ideges vagyok, ha szoptatni kell, hogy mi lesz.
Minden tejserkentőt kipróbáltam, szeretnék szoptatni, segítsetek!

Biztosan elég a tejed. Ne idegeskedj. Nem baj, ha 11szer eszik, majd lesz ez még kevesebb is... (vagy több...:D). Nem baj, most ez kell neki. Szerintem hagyd, rángassa a fejét, játsszon a cicivel stb. Ha éhes, enni fog. Még nagyon pici, ha 0-24 ezt szeretné, csinálja, csak neked legyen türelmed. Változni fog ez ne aggódj.
Tök ügyes vagy, hogy nem méred és hogy nem pótolsz. Minden rendben lesz.
Az én lányom 3 hós múlt, 3000grammal született és most 4950 gramm. Tehát kisebb, mint a fiad. Kakis -pisis pelusaitok is megvannak. A legjobb tejserkentő a ciciztetés. Akkor termelődik a tejcsi.
Mindent jól csinálsz szerintem, tarts ki!

Naná, hogy sírna. :)
Ha nagyon gondban vagy, van egy szopis tanácsadó ismerősöm, bármikor felhívhatod ingyen ha szeretnéd. De szerintem minden rendben lesz és pár hét múlva túl lesztek ezen is.

Bármi lehet, azt kell, hogy írjam. Nekem 3 napja fáj a fejem a fronttól. A lányomnak múlt héten 4 napig ez volt, hogy 6-7szer kelt éjjel, volt mikor 20 perccel szopi után. Kissé idegbeteg voltam. :) fene tudja mitől, most megint visszaállt, hogy csak 1szer kel. De volt olyan nap is sokszor, hogy este 8- 11ig folyamatosan! szopott.
Most lehet, megkövezel, de mi lenne ha magad mellé vennéd éjjelre és fekve szoptatnál? te is tudsz majd aludni. Szerintem pár nap és abbahagyja.
Egyébként 3 hónaposan van egy növekedési ugrás, lehet ez nektek most van, ilyenkor minden borul. Piros popsi, több szopi, sírós napok, piros szemhéj.......

Nagyon jól csinálod, nem lesz semmi gond:)!
TOvábbra is adj neki mikor kéri, pár nap alatt meglesz a megfelleő mennyiségű tej:).
Ekkora korban lehet növekedési ugrás, amikor sűrűbben kér, aztán egyrészt a knálat felszaporodik a kereslethez, másrészt a bábád erősödik, ügyesedik, hamarabb magához veszi a kellő tejet. Valamint ahogy elkezd érdeklődni a külvilágra, kevesebbet fog szopizni, azt viszont annál hatékonyabban:).
Köszi a kérdésed, egész jól! Ma már a 2 óránkénti evést 2és fél óránkéntira növelte, és bár éjjel épp 4x evett, de a héten egyre jobb volt, volt olyan is, hogy fél 3ig alukált. Látom az evés közben, hogy jó sok a tej, mert folyamatosan nyel, szóval kezdek megnyugodni. A héten eddig 180gr-ot hízott, de hétfőnként mérünk, csak ma kíváncsiságból megnéztem este.
Szóval én már megnyugodtam, hál Istennek, megy ez. Csak nagyon türelmesnek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!