Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elég lehet a tejem vagy nem?

Elég lehet a tejem vagy nem?

Figyelt kérdés

Meg vagyok zavarodva. 2és fél hónapos a kisfiam, 3020 gr-al született, és 3 hetes korában hoztuk haza a kórházból, beteg volt de teljesen meggyógyult. Amíg bent volt, 3 óránként fejtem, rengeteg fagyasztott tejem volt. Miután hazajöttünk, 3 óránként evett egy mellből. Kb. 1 hónapja kezdődtek a gondjaink. Először méregettem evésenként, de aztán tanácsra abbahagytam.

Úgy érzem, kevés a tejem. Sokszor adtam neki a fagyasztott tejből pótlást, de már alig van. Szintén tanácsra ezt is igyekszem abbahagyni.

Most ott tartunk, hogy 5 kg, de 2 óránként eszik, sokszor ideges, kiköpi a cicit, sír evés közben (máskor nem, nagyon nyugodt baba), rángatja a fejét. Van, hogy naponta 11x adok neki enni. Éjjel is felkel enni, de akkor nincs gond, ömlik a tej, 10 perc alatt el is alszik, viszont nappal gondok vannak. A napi 5-6 kakis, pisis pelenka megvan, de már tiszta ideges vagyok, ha szoptatni kell, hogy mi lesz.

Minden tejserkentőt kipróbáltam, szeretnék szoptatni, segítsetek!

2012. nov. 8. 16:47
 1/10 anonim ***** válasza:
87%

Biztosan elég a tejed. Ne idegeskedj. Nem baj, ha 11szer eszik, majd lesz ez még kevesebb is... (vagy több...:D). Nem baj, most ez kell neki. Szerintem hagyd, rángassa a fejét, játsszon a cicivel stb. Ha éhes, enni fog. Még nagyon pici, ha 0-24 ezt szeretné, csinálja, csak neked legyen türelmed. Változni fog ez ne aggódj.

Tök ügyes vagy, hogy nem méred és hogy nem pótolsz. Minden rendben lesz.

Az én lányom 3 hós múlt, 3000grammal született és most 4950 gramm. Tehát kisebb, mint a fiad. Kakis -pisis pelusaitok is megvannak. A legjobb tejserkentő a ciciztetés. Akkor termelődik a tejcsi.

Mindent jól csinálsz szerintem, tarts ki!

2012. nov. 8. 17:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy! Nem tudom hova lett a kezdeti önbizalmam...csak sírna, ha éhes.
2012. nov. 8. 17:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Naná, hogy sírna. :)

Ha nagyon gondban vagy, van egy szopis tanácsadó ismerősöm, bármikor felhívhatod ingyen ha szeretnéd. De szerintem minden rendben lesz és pár hét múlva túl lesztek ezen is.

2012. nov. 8. 18:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást, pár hét az semmi ;-) fél lébon is kibírom :-) de mindegy, csak fejlődjön szépen.
2012. nov. 8. 18:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Ma fél 12-től fél 7ig 5x evett. Hát ez így kicsit megterhelő...volt már olyan hetünk, hogy egymás után öt napig csak fél 4kor kelt. Mitől borult így minden??
2012. nov. 9. 07:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Bármi lehet, azt kell, hogy írjam. Nekem 3 napja fáj a fejem a fronttól. A lányomnak múlt héten 4 napig ez volt, hogy 6-7szer kelt éjjel, volt mikor 20 perccel szopi után. Kissé idegbeteg voltam. :) fene tudja mitől, most megint visszaállt, hogy csak 1szer kel. De volt olyan nap is sokszor, hogy este 8- 11ig folyamatosan! szopott.

Most lehet, megkövezel, de mi lenne ha magad mellé vennéd éjjelre és fekve szoptatnál? te is tudsz majd aludni. Szerintem pár nap és abbahagyja.

Egyébként 3 hónaposan van egy növekedési ugrás, lehet ez nektek most van, ilyenkor minden borul. Piros popsi, több szopi, sírós napok, piros szemhéj.......

2012. nov. 9. 08:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagyon jól csinálod, nem lesz semmi gond:)!

TOvábbra is adj neki mikor kéri, pár nap alatt meglesz a megfelleő mennyiségű tej:).

Ekkora korban lehet növekedési ugrás, amikor sűrűbben kér, aztán egyrészt a knálat felszaporodik a kereslethez, másrészt a bábád erősödik, ügyesedik, hamarabb magához veszi a kellő tejet. Valamint ahogy elkezd érdeklődni a külvilágra, kevesebbet fog szopizni, azt viszont annál hatékonyabban:).

2012. nov. 9. 11:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm, próbálok kitartani, a cicimnek kezd fájni :-) éjjel nem gond, hogy másik szobában van, átszaladok, 10 perc és visszaalszik, csak a gyakoriság lepett meg, és mindig azt hiszem, azért olyan gyakran éhes, mert kevés. Magamat kéne meggyőzni :-)
2012. nov. 9. 12:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Hogy haladtok? :)
2012. nov. 16. 16:14
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a kérdésed, egész jól! Ma már a 2 óránkénti evést 2és fél óránkéntira növelte, és bár éjjel épp 4x evett, de a héten egyre jobb volt, volt olyan is, hogy fél 3ig alukált. Látom az evés közben, hogy jó sok a tej, mert folyamatosan nyel, szóval kezdek megnyugodni. A héten eddig 180gr-ot hízott, de hétfőnként mérünk, csak ma kíváncsiságból megnéztem este.

Szóval én már megnyugodtam, hál Istennek, megy ez. Csak nagyon türelmesnek kell lenni.

2012. nov. 17. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!