Nincs elég tejem, vajon már kapott elég védelmet a babám?
Figyelt kérdés
6 hónapos múlt a babám, és már alig van tejem. Neki sincs már türelme szopizni, alig jön belőle. Így is csak napi két liter tejszaporító teával, rendszeres fejéssel, meg naponta fogyasztott alkoholmentes sörrel tudtam kihúzni idáig. Vajon kapott már elég védelmet? Nem fog legyengülni vagy megváltozni a babám, ha tej helyett tápszert kap mostantól? Már hozzátáplálom. Teli vagyok kétséggel, hogy rendben van-e ez így. Nálatok hogy volt?2012. szept. 1. 21:34
1/7 anonim válasza:
Mi is pontígy hùztuk ki 9 hónapos koráig. Szerintem a 6 hónap is nagyon jó,nem hiszem, hogy betegesebb lesz. Az én kislányom legalábbis nem lett az.
2/7 anonim válasza:
Ha aggódsz az is csak a tejet csökkenti. Én is így jártam, az én babám ráadásul még cumiból sem tudott inni, nem volt rá szükség addig. Tehát nekünk nem az volt a baj, hogy tápszer kell, hanem az, hogy hogyan.
3/7 anonim válasza:
Sajnálom, hogy nincs tejed. Próbáld ki az édeskömény olajat, szerintem csodákra képes.Aromax márkájú illóolaj, az van ráírva, hogy csak külsőleg alkalmazható, de mivel 100%-os tisztaságú, nyugodtan lehet belsőleg is használni.Naponta akár 10-szer is lehet használni, szoptatások előtt 1 pohár folyadékba csepegtess 2-3 cseppet. Hidd el nagyon jó, nekem nagyon bejött. Próbáld meg és hidd el hogy van tejed és akkor működni fog , az egész fejben dől el.
Remélem még sokáig fogsz tudni szoptatni.Ha bármi kérdésed lenn írj nyugodtan privát üzit.védőnő és 2 kislány anyukája
4/7 anonim válasza:
Még csak annyit, h a tejszaporítóból ne igyál napi 2 litert, mert ellenkezőleg is hathat, ha túl sokat iszol belőle. próbáld ki a hipp tejserkentő teát, 1 filterből fél litert készíts, a többi folyadék más legyen, de max.3-4 liter naponta.védőnő
5/7 anonim válasza:
Igen,kapott már elég védelmet a babád.Ne emészd magad nagyon ügyesek voltatok,hogy idáig kihúztátok:)Ez,ahogy olvasom írásodból,most inkább már csak kínszenvedés.Lehet nem vigasztal,de azért elmondom,az én lányom,aki most 1,5 éves 3 hetet szopott össz-vissz.Nehezen indult be,pedig én mindent megtettem,az első napunk otthon kb. úgy telet,hogy én féltem,hogy keveset szopik,ha a lánykám sírt vele bőgtem.Napi 4 litert ittam,3 hét után mégis elapadt a tejem.Belebetegedtem annyira szerettem volna a szoptatás örömeit,a baba-mama belső kapcsolatot megadni a babámnak,és hogy őt a lehető legjobb módon táplálhassam.Végül tápszeres lett.1,5 éves,egyszer volt beteg,de az is csak kis lefolyású volt,egyszer pedig kicsit taknyos.Lekopogom,eddig ennyivel megúsztuk hál'Istennek.
6/7 anonim válasza:
Mi is így voltunk. 6 hónaposan csak sírt, ha mellre tettem. Addig is kapott pótlást, de ez a mellen való sírás csak kikészített. Úgy voltam vele, ha nem kell, hát nem kell. Holnap lesz 11 hónapos és imád(na) cicizni. Napi egyszer szoptatom, de többször is el tudná viselni, csak én megyek vissza dolgozni, nem akarom visszaszoktatni rá. Úgyhogy nyugi, nem biztos, hogy itt a vége.:)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, különösen azokét, akik megértették, hogy nem tanácsokra van szükségem (azzal tele a padlás, és védőnőm is van), hanem megnyugtatásra, mások valódi tapasztalataira. Nagyon jól esett, csajok!
2012. szept. 5. 13:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!