Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A kapott tej miért szappanízű?

A kapott tej miért szappanízű?

Figyelt kérdés

A védőnői hálózaton keresztül kapunk tejet, ami pasztörizált és 2 hétig használható. Az utóbbi időben sajnos olyan tej jut, amit alig 1 hétig tudunk eltartani és már nem először van szappaníze. Az is furcsa, hogy a zsír ezeknek a tetején nem dermed meg, hanem oldott.

Romlott lenne? Inkább kiöntöttem, bár nagyon sajnáltam, de nem akarom, hogy a babának baja legyen tőle.

2012. aug. 5. 14:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
19%
Hát ezért feleslege anyatejet kérni szerintem, pasztőrizált is, szappanizű is... Váltsatok tápszerre. Abban legalább vitaminok is vannak, és nem kell kiporciózni.
2012. aug. 5. 14:20
 2/29 anonim ***** válasza:
Én nem tudom milyen ízű, de laborba bevizsgálják. Minden Anya aki leadja orvosi igazolást is kell vinnie, hogy nincs fertőző betegsége. Nem hisze, hogy ott hetekig tartják, mert országos hiány van belőle.
2012. aug. 5. 14:45
 3/29 A kérdező kommentje:

Tápszer mellett kapja a tejet. Tudom, hogy bevizsgálják, és szűrik az anyákat, azért mertem neki adni.

Van rajta egy dátum, hogy mikor pasztörizálták, onnantól 2 hétig fogyasztható. Az utóbbi időben kaptam olyan üvegeket, hogy a dátum szerint max 5 napig tudtam tárolni és már a 4-en rossz volt az íze. Csuklópróba helyett belekóstolni szoktam.

2012. aug. 5. 14:52
 4/29 anonim ***** válasza:
Huh, én anyatejadó voltam 8 hónapig, nem tudom honnan kapod a tejet, tőlem pl a Heim Pál kórház vitte. Mindenestre biztos van valami telefonszám, ahol tudsz érdeklődni és elmondani a problémádat. Meg kell, hogy oldják. Hiszen annak sincs értelme, hogy kiküldik neked a tejet, és neked meg ki kell öntetni, mert nem adhatod a babádnak. Akkor így mindenki feleslegesen dolgozik, a babának pedig hiába lenne jó anyatejet is kapnia, ha egyszer nem tudod odaadni neki. Egyébként abszolút egyetértek veled, ha bármi gyanúd van a tejjel kapcsolatban, inkább öntsd ki, minthogy a babádnak add!
2012. aug. 5. 15:09
 5/29 A kérdező kommentje:

Megemlítettem a védőnőnek aki osztja a tejet, hogy rossz volt az íze. Azt mondta, előfordul...

Na de majd holnap a sajátomnak is szólok.

2012. aug. 5. 16:28
 6/29 anonim ***** válasza:

Pff... mi az, hogy előfordul? Ha gondolod, nyugodtan hívd fel a Heim Pál kórház anyatejes kolléganőit, ők nagyon-nagyon rendesek, és biztos, hogy tudnak válaszolni a kérdésedre, akkor is, ha csak tájékozódni szeretnél, és nem velük vagy kapcsolatban a tejet illetően.

Nekem - mint (volt) anyatejadó anyukának, vagy tejet fogadó anyukának - nem lenne kielégítő válasz, amit a védőnő mondott.

2012. aug. 5. 19:27
 7/29 anonim ***** válasza:
0%
Bocs ha hülye a kérdés, de honnan tudod, hogy milyen az íze? Csak nem megkóstoltad? Úristen...
2012. aug. 6. 00:38
 8/29 anonim ***** válasza:
Igen, megkóstolta, írta is. Ebben nincs semmi csodálkoznivaló, az ember általában megkóstolja a kaját, amit ad a pici gyerekének. Főleg, ha arról van szó, hogy tejet hoznak. Nem literszámra ivásra kell gondolni, de nyilvánvaló, hogy nem fogunk olyat adni a gyereknek, amit nem ízlelünk meg előtte (ízre, hőmérsékletre).
2012. aug. 6. 08:52
 9/29 anonim ***** válasza:
0%

Ja a KAJA megkóstolása normális dolog. De ez anyatej...

Soha nem lennék képes egy vadidegen nőből kifacsart levet meginni. Mondjuk én a gyerekemnek sem adnám más nő tejét.

De biztos velem van a baj :) Bocs, hogy offoltam, csak erre most nagyon rácsodálkoztam.

2012. aug. 6. 21:38
 10/29 anonim ***** válasza:

9-es!Érdekes a felfogásod!

én is mindig megkóstolom hisz azt adom a gyermekemnek.Meg kell kóstolni mindig hogy nem savanyú-e pl...

NEm úgy kell felfogni hogy más nőé,hanem hogy ezzel a gyermekedet táplálod.

Majd megtudod te is ha lesz gyereked,bizonyára most még nincs,mert ha lenne nem írnál le ilyet.

2012. aug. 6. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!