A kapott tej miért szappanízű?
A védőnői hálózaton keresztül kapunk tejet, ami pasztörizált és 2 hétig használható. Az utóbbi időben sajnos olyan tej jut, amit alig 1 hétig tudunk eltartani és már nem először van szappaníze. Az is furcsa, hogy a zsír ezeknek a tetején nem dermed meg, hanem oldott.
Romlott lenne? Inkább kiöntöttem, bár nagyon sajnáltam, de nem akarom, hogy a babának baja legyen tőle.
Tápszer mellett kapja a tejet. Tudom, hogy bevizsgálják, és szűrik az anyákat, azért mertem neki adni.
Van rajta egy dátum, hogy mikor pasztörizálták, onnantól 2 hétig fogyasztható. Az utóbbi időben kaptam olyan üvegeket, hogy a dátum szerint max 5 napig tudtam tárolni és már a 4-en rossz volt az íze. Csuklópróba helyett belekóstolni szoktam.
Megemlítettem a védőnőnek aki osztja a tejet, hogy rossz volt az íze. Azt mondta, előfordul...
Na de majd holnap a sajátomnak is szólok.
Pff... mi az, hogy előfordul? Ha gondolod, nyugodtan hívd fel a Heim Pál kórház anyatejes kolléganőit, ők nagyon-nagyon rendesek, és biztos, hogy tudnak válaszolni a kérdésedre, akkor is, ha csak tájékozódni szeretnél, és nem velük vagy kapcsolatban a tejet illetően.
Nekem - mint (volt) anyatejadó anyukának, vagy tejet fogadó anyukának - nem lenne kielégítő válasz, amit a védőnő mondott.
Ja a KAJA megkóstolása normális dolog. De ez anyatej...
Soha nem lennék képes egy vadidegen nőből kifacsart levet meginni. Mondjuk én a gyerekemnek sem adnám más nő tejét.
De biztos velem van a baj :) Bocs, hogy offoltam, csak erre most nagyon rácsodálkoztam.
9-es!Érdekes a felfogásod!
én is mindig megkóstolom hisz azt adom a gyermekemnek.Meg kell kóstolni mindig hogy nem savanyú-e pl...
NEm úgy kell felfogni hogy más nőé,hanem hogy ezzel a gyermekedet táplálod.
Majd megtudod te is ha lesz gyereked,bizonyára most még nincs,mert ha lenne nem írnál le ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!