Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Talan nem eleg neki a tejem?

Talan nem eleg neki a tejem?

Figyelt kérdés
segitenetek kisfiam 2,5 honapos 3750 gramrol most 5400gram csak anyatejes,mostanaba csak heti 100gramot hizik!!!En nem Magyarorszagon elek es nincsen vedonom nem tudom hogy esetleg keves lenne neki a tejem amit szopizik es probaljam meg utana kinalni tapszerel is?!De felek hogy akkor meg majd nem akkar szopni csak tapszert inni!!!Nem tudom mit tegyek ejjel alszik rendesen es szep vidam baba delelotonkent mindig el van de delutanonkent mindig sir szopi kozben is es utana is azt sem tudom el donteni hogy ez a hasa miat lenne vagy mert nem jon a tej!!Segitsetek kerlek elore is koszi
2012. szept. 2. 10:23
 1/5 A kérdező kommentje:
bocsanat rosszul irtam 3570 garm volt es most 5400gram!!!Es mennyi mlt kellene szopiznia 1 alkalomal hogy eleg legyen neki?
2012. szept. 2. 10:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem van itthon egy táblázatom, amit úgy kaptam a Milupától. Ebben az szerepel, hogy a babák átlagos hízása az első hónapban 400 g/hónap, a 2. és 6. hónap között 600 g/hónap, a 6. hónap és 13. hónap között 500 g/hónap.

Az átlagos súllyal született babáknak fél éves korukra kell megduplázniuk a születési súlyukat, 1 éves korukra pedig megháromszorozni.

A te fiad elég nagy súllyal született, az enyém is amúgy, így nálunk nem ez az elv. A fiam ugyanis fél éves korára mondjuk megduplázta a születési súlyát, de 1 éves korában furán nézett volna ki 12 kg-osan, míg egy 3 kg-al született baba csak 9 kg-os lett volna.:)

Szerintem szépen hízik így is a babád. Ha megeteted és nem jelzi az éhségét a szokottnál előbb, akkor elég neki. Lehet amúgy van egy kis hasfájása is. Esetleg beszélj erről a gyerekorvosotokkal. Ő tud majd megnyugtató választ adni.

2012. szept. 2. 10:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az elmúlt hetekben iszonyat hőség miatt egyébként is kevesebbet evett, azt is vedd bele
2012. szept. 2. 15:05
 4/5 Kiki01 ***** válasza:
100%
Ha a kakis-pisis pelusok megvannak és jókedvű, szép baba akkor a 100 g is normális. Egyébként meg a babák nem egyenletesen híznak minden héten hanem szakaszosan, vagyis egyszer lassabban utána meg gyorsabban. 2,5 hósnak az 5400 g tök normális, az én babám is ilyesmi súlyban volt akkoriban, hát, ne tudd meg mekkora lett egy hónap múlva:) Szopi közben lehet hogy azért sír mert büfiznie kell, az enyémnél is mindig az a baj.
2012. szept. 2. 20:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat!!!
2012. szept. 3. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!