Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más is járt már így? Nagyon...

Más is járt már így? Nagyon szomorú vagyok!

Figyelt kérdés
Három hónapos a kisfiam és egyik napról a másikra elmegy a tejem.Először csak észrevettem, hogy hat órás esti alvás után már nem csöpög a tejem.Aztán már az egyik mellem már kevesebbet kezdett el termelni, mára meg már délutánra sem marad tejem.Miért megy el ilyen könnyen?Mit tehetek hogy visszajöjjön?Nagyon el vagyok keseredve.
2012. szept. 8. 16:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Este mindenkinek kevesebb a teje, sűrűbb, "altatós", emiatt ne aggódj.

Nekem egy hétbe telt, mire a növekedési ugrásnál beállt a tej!

Most hét hónapos a Fiam, nagyon nehéz volt a szopi, sokszor majdnem ott voltam, hogy adok tápszert (szopisztrájk, teljes elutasítás, stb.), de szerencsére a Férjem támogatott és nem hagyta, hogy feladjam.

Ne add fel Te sem! Menni fog! :)

2012. szept. 9. 23:54
 22/26 anonim ***** válasza:

Szerintem tök mindegy, hogy kit hívsz telefonon.

Nekem is tanácsadó segített, igaz nekem mellgyulladásom volt 40 fokos lázzal. 5 hetes volt a baba. Addig tápszerrel egészítettem ki a tejet, mert úgy gondoltam, hogy kevés a tejem. Közben pedig nem is volt kevés, hiszen a maradéktól gyulladt be, ami a ciciben maradt.

Mellszívóval nekem nem megy a fejés, nem jön le tejcsi, de ha a babát rakom cicire, akkor neki még egy csomó tejcsi jön.

Én nem méregetem a babát. Csak stresszeli az embert. Úgy is látszik, ha jól van lakva. Régen evés után gyakran sírt. azt hittem, hogy éhes, de csak a büfi fájt neki. Később rájöttem, hogy a fiam kétszer büfizik egy evés után. Ha a második kimaradt, akkor fájt még a pocija. Az első büfivel a levegő jött ki, a másodiknál a felesleges kaja.

És, ha evés után tudsz még fejni, akkor elég a tej.

Ja, és van, hogy evés közben is büfizik a babám. Eszik pár kortyot, és elfordul. Adom neki a cicit, de nem kell neki. Olyankor büfiztetem, és utána még jó nagyot eszik.

És az evés miatt ne ébreszd fel a babát. Ha éhes, úgy is felkel. Csak fáradt lesz és nyűgös. Gondolj, csak magadra. Ha téged felébresztenek, Te nem lennél nyűgös, pláne, hogy tömnék is beléd a kajcsit, mikor nem is vagy éhes? Amikor ébren van, akkor tedd többször cicire. Ez nem pont két órát jelent, hanem amikor eszedbe jut, vagy éppen valamiért picit sírdogál, vagy pelusozás után, stb. Ne is nézd, hogy hány óra van, ne mérd a babát. Csak a babára figyelj. Amúgy kb 3 nap kell +- 1 nap) a tej gyarapításhoz.

Van egy kolléganőm, akinek szintén van egy pici babája. A babáink között 2 hónap van. Ő állandóan méregette. Idegeskedett, hogy csak ennyi-annyit eszik a baba. Egyszer, amikor ott voltunk látogatóba, elfelejtette lemérni. És dicsérte hogy nahááát, milyen jól evett a baba! Mármint azt nem tudta, hogy mennyit evett, csak látta a babán, hogy hosszasan eszik, és evés után jól érezte magát. Éppen együtt szopiztattuk a babákat. Lehet, hogy jó hatással volt a babákra a közös evés? :)))

2012. szept. 10. 07:03
 23/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy írtatok.Olyan jól esik hogy ennyien biztattok.Tegnap már a határán voltam annak hogy feladom.Este annyira szomorú vagyok és frusztrált, hogy nem tudok a babának enni adni.De nem adom fel mégsem. Újra lesz tejem este is.Szeretném szoptatni még a babámat legalább egy éves koráig!!!!Felhívok egy szoptatási tanácsadót.Hátha megfejti hogy mi a baj.
2012. szept. 10. 08:06
 24/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én soha nem tudtam fejni. Mégis sokáig szoptattam a gyerekeim. Először a védőnő sem hitte el, próbált segíteni, de neki sem sikerült. Szerintem fejés nélkül is lehet sokáig szoptatni.

Relaxálj sokat, és próbálj megnyugodni.

Nem minden baba ébred fel, ha alvás közben szoptatják. Az enyém soha nem ébredt fel. Jártam egyszer-kétszer úgy, hogy kimaradt egy szopi, mert aludt, s nem ébredt fel a gyermekem, s a szervezetem követelte a szoptatást, s úgy fájt a cicim, hogy muszáj volt cicire tenni a fiamat. De aludt, végső kétségbeesésemben megfogtam, lefeküdtem az ágyra, őt a cicire raktam, egyből szopizott, de aludt tovább. Egyáltalán nem ébredt fel. Nagyon édes volt.

2012. szept. 10. 10:18
 25/26 anonim ***** válasza:

Nálunk is megy az álometetés :)) Az én Fiam akkor szopik a leghatékonyabban (ha ébren van, akkor minden érdekesebb a szopinál :))

Kérdező, remélem kapsz hatékony segítséget! Nagyon szorítok Nektek! :*

2012. szept. 10. 10:39
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek is a választ.Én is remélem, hogy átvészeljük ezt az állapotot.
2012. szept. 10. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!