Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más is járt már így? Nagyon...

Más is járt már így? Nagyon szomorú vagyok!

Figyelt kérdés
Három hónapos a kisfiam és egyik napról a másikra elmegy a tejem.Először csak észrevettem, hogy hat órás esti alvás után már nem csöpög a tejem.Aztán már az egyik mellem már kevesebbet kezdett el termelni, mára meg már délutánra sem marad tejem.Miért megy el ilyen könnyen?Mit tehetek hogy visszajöjjön?Nagyon el vagyok keseredve.
2012. szept. 8. 16:37
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Nekem is pont akkor ment el, 3 hónaposan. Még fejtem egy darabig, hátha... Majd a következő babával remélem, tovább lesz.
2012. szept. 8. 16:41
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Három hónaposan van növekedési ugrás, amikor a kicsi többet eszik hirtelen. Nekem is nagy volt az ijedtségem akkor, majdnem elment nekem is a tejem. De ne add fel, szoptass! Elvileg a melled is át fog állni csak kis idő kell neki. Lényeg, hogy ne hagyd abba a szoptatást!
2012. szept. 8. 17:01
 3/26 anonim ***** válasza:
95%

Van, hogy úgy érzem, hogy tök üresek a melleim, de a baba még mindig tud belőle enni. Csak ámulok és bámulok, hogy honnan a túróból jön???

Tedd többször a babát cicire. Bármikor bármeddig. Már nekem se az a hatalmas tejjel telt a cicim, még is jól lakik az 5 hónaposom, aki 9 kiló fölött van (kb két hete volt 9 kiló), és 72 centi, és csak anyatejes 6 hetes korától (addig tápival kiegészítettem). Fogalmam sincs hogy mennyiket eszik és hányszor. Még eddig nem számoltam. Csodálkoznak is a védőnők, hogy nem tudom ezeket?

2012. szept. 8. 17:44
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Továbbra is szoptasd mindenképp!!! Az előttem lévőknek teljesen igaza van! Annyit fűznék hozzá, hogy a mell egy idő után a baba igényeinek megfelelő mennyiséget termel, ha beállt a kereslet-kinálat ( egy idő után megszűnik a cici feszessége is, de ez nem jelenti azt, hogy nincs tejcsi! Sokan ilyenkor hiszik azt, hogy elapadt a tejük!) !Ergo: szoptatás után nem csöpög a tej! Amikor Te kézzel már nem tudsz fejni egy cseppet sem a baba még mindig ki tudja szopizni ami van benne! Miből gondolod, hogy elfogyott a tejed? Sír a baba? Éhesnek tűnik? Ha nem akkor nincs gond, ha igen akkor tedd minél többször cicire! :) 3 hónapos baba anyukája
2012. szept. 8. 17:59
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp ne add fel! Ahányszor csak lehet, tedd mellre a babát és fejjél minden szoptatás után, ha csak pár csepp jön, akkor annyit. Akkor érzékeli a szervezet, hogy többre van szükség és többet fog termelni. Amúgy a baba elégedett evés után? Gyarapszik? Mert az is lehet ám, hogy a mennyisége ugyan kevesebb, de az összetétele viszont tökéletesen kielégíti az igényeit, hiszen az is folyamatosan változik, ahogy a picinek szüksége van rá. Ha nagyot alszik evés után és szépen fejlődik, nincs miért aggódnod.:)
2012. szept. 8. 19:25
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

A másodiknak teljesen igaza van. Fejlődési ugrás van a babusnál. Tedd kétóránként mellre két napig. A második, vagy a harmadik nap úgy be fog durranni a melled, hogy a kezed is alig bírod megemelni.

Én mind a két gyermekemnél így jártam. Szoptatási tanácsadó adta ezt az ötletet. Az elsőnél még sírtam is, a másodiknál már nem görcsöltem.

Mikor mondta a védőnő, hogy nem fejlődik a gyerek, kétóránként cicire raktam, s a következő mérésnél behozta a lemaradását. :)

Ez a fejlődési ugrás 3-4 hónapos korban van. HA sűrűbben rakod mellre a kicsit, az azt jelzi a testednek, hogy a baba éhes, ezért - kb 2 nap alatt- tud reagálni a szervezeted, és elkezd több tejet termelni.

Én a második gyermekemet 2,5 éves koráig szoptattam, és csak az első pár hónapban volt duzzadt a cicim, később olyan puha volt, hogy senki meg nem mondta volna, hogy szoptatok, és a tej sem csöpögött-később belőle, de az első kicsimnél sem, őt 1.5 évig szoptattam.

2012. szept. 8. 20:01
 7/26 anonim ***** válasza:

Hogyan, milyen rendszerben szoptatod a babádat? Adsz neki vizet/ teát? Gyarapodik megfelelően? Nyugodt?

Ha azért gondolod, hogy elmegy a tejed, mert nem csöpög, akkor ne izgulj, a nem csöpögés legtöbbször azt jelenti, hogy beállt a "kereslet- kínálat" egyensúlya, azaz pont annyi tej termelődik, amennyire a babádnak szüksége van:).

Vagy van más tünet is? Írd le, légyszi, minél részletesebben a szoptatási szokásaitokat, hátha megtaláljuk mia hiba, ha egyáltalán van:).

2012. szept. 8. 22:44
 8/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a biztató szavakat, nagyon kedvesek vagytok!!!Azért gondolom, hogy apad a tejem, mert sokat sír a baba evés után és a kezét majszolja egyfolytában.Meg este hétkor már csak 20 ml-t szopizott a 110ml helyett.Eddig volt este is tejem most meg nincs.Amúgy 100-140 között evett egész nap, de inkább csak 100ml-ket és olvasom sok helyen hogy ilyen idős babák már többnyire 150ml-ket esznek minden evésre.Ő nem.Este még 22 körül eszik aztán már csak reggel 5-kor.3100g-mal született és most 5750g.Eddig minden hónapban hízott egy kilót most meg olyan 600g körül fog.Nem adom fel próbálom többször cicire tenni.De mit tegyek ha alszik vagy három órát??Keltsem akkor is fel?De akkor nem lesz nyűgös és fáradt?Hány nap után hozhat eredményt a sokszori cicire rakás??Megszakad a szívem sokszor mikor kéri a cicit és rájön hogy nincs már benne!
2012. szept. 8. 22:50
 9/26 anonim ***** válasza:

Értem.

No:):

délutánra, estére kevesebb tej termelődik mint napközben, deez a tej zsírdúsabb, laktatóbb., tehát kevesebbtől is jóllakik a baba.

Az igény szerint szoptatott babáknál nincs értelme a gr/ szopás mérésének, hiszen amikor igazán éhesek sokat szopiznak, ha "csak" isznak, testközelség iránti igényüket elégítik ki, akkor keveset, tehát ne hasonlítsd a "programozott " evéshez az adagokat:).

Azt se figyeld, hogy más babák mennyi grammokat esznek, sőt, meg kéne próbálnod hanyagolni a méregetést, nagy stresszforrás, amire Neked most semmi szükséged.

Pont 3 hónapos korban szoktak a babák "kinyílni" a világra, intenzívebben mocorogni, ezért előfordul, hogy lelassul a gyarapodás, ezzel semmi gond, szépen alakul a babád:), hiszen már majdnem megduplázta a születéskori súlyát:)!

Aztán itt jön a már dentebb említett növekedési ugrás. Ilyenkor fokozottan kell figyelni, hogy a baba a lehető legtöbbet legyen mellen, mert a mellbimbót érő inger segíti a tejtermelést. Van, akinél 1- 2 végigszoptatott nap után felzárkózik a tejtermelés a kereslethez, van, hogy több idő szükséges. Azt szoktuk ilyenkor ajánlani, hogy amennyiben lehetséges(most semmi más nem számít, a mosatlan megvár:) ), pihenj le, feküdj akár, vedd magad mellé a kicsit, igyál sokat és szoptass. Első éhségjelr tedd mellre a babát(alvás közben pl. cumizó mozdulatok, nyugtalankodás, "keresés"), ne várd meg, hogy hangot adjon az éhségnek. Sok kicsi félálomban, álmában is elfogadja a mellet, ebben az időszakban ez nagy segítség, mert megnövekedik a szoptatások ideje, száma, így több inger éri a mellbimbót, több tej ürül, ergo több tej termelődik.

Fejni tudsz? Szoktál?

2012. szept. 8. 23:05
 10/26 A kérdező kommentje:

Próbálom minél többet a cicire rakni, de még nem látom a javulást.Sőt ma reggel megint kevesebbet tudtam lefejni 20ml-vel.Pedig tegnap is egész nap a mellen volt.Fejni is szoktam az evések után.Van avent elektromos fejőm.Azzal szoktam reggel a nagyját kifeni és ami még marad azt kézzel fejem le.Szépen megtanultam kézzel fejni,azzal tudom a legtöbbet "kiszedni" a ciciből.Napi 6x 7x szoktunk enni.Eszem a more milk kapszulát.Vettem urtica urens homeo bogyót.Sokat iszok általában vizet, nem díjazom a cukros löttyöket.Sok sört iszok most, vettünk maláta sört is napi 2x iszok azt is.Tényleg úgy érzem, hogy megteszek mindent annak érdekében hogy tudjak szoptatni.Nem görcsölök csak egyszerűen vágyok a baba közelségére a meghitt kapcsolatra.

Még azt nem értem hogy ha csak növekedési ugrás lenne akkor nem a mennyiség csökkenne hanem a baba igénye nőne.Szóval ezért gondolom azt hogy apadni készül a tej.Mert nem a meglévő lesz egyszeriben kevés hanem a meglévő kezd fogyóban lenni.Ja, és még azt el kell mondanom hogy PCO-szindrómás vagyok és arra is gondoltam hogy lehet hogy a hormonok miatt kezd csökkenni a tej.

2012. szept. 9. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!