Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Melyik cumisüveggel nem...

Melyik cumisüveggel nem szokik le a szopizásról újszülött babám?

Figyelt kérdés

Tanácsot kérnék olyan anyukáktól, akik tudnának tényleg konkrét tippet adni:

Nagyon rágta a mellem, bimbóvédővel nem volt hajlandó enni, sajnos amúgy is érzékeny bőrű vagyok, így nem csodálkozom, hogy véres és gennyes lett pár nap alatt a mellbimbóm.

Tejem van, le szoktam fejni és azt adom neki, de a mostani cumin szerintem annyira gyorsan lemegy az 50-60 ml, hogy mellből tuti tovább tartana neki.

A kérdésem:

Melyik cumi az, ami igazán lassú folyású, dolgozik vele a baba és ezáltal nem azt tapasztalja, hogy jé mennyivel könnyebb cumizni (mivel a gyógyulás után szeretném újra mellre tenni)

Mielőtt még írná valaki: látta csecsemős nővér, jól teszem mellre, nem ez a baj, hanem a hiper érzékeny ekcémára hajlamos bőröm, melltartóból is csak bizonyos márkák bizonyos anyagát bírom.

Valószínűleg még sokszor lesz így, hogy ha nagyon kirágta, akkor gyógyulásig cumi, ezért szeretnék olyat, ami tényleg nem szoktatja le a mellről és kellően nehéz belőle enni.

Köszi a válaszokat.

2012. aug. 1. 17:55
1 2 3
 11/28 Babeli Zurzavar ***** válasza:
50%
az avent az egyik vezeto mellszivo es cumisuveg marka,igy nem hiszem hogy kivontak. babam 3 honapos,szoval eleg friss a vasarlas elmenye:-)
2012. aug. 1. 19:48
 12/28 Babeli Zurzavar ***** válasza:
azt hiszem az avent valamivel olcsobb,de az is lehet hogy en emlekszem rosszul,a lenyeg hogy levonhato a kovezkeztetes,hogy ahany ehes szaj annyi cumi:-)
2012. aug. 1. 19:51
 13/28 A kérdező kommentje:

megnézem amiket írtatok, meg még egyzser nekifutok a medelának, mert tényleg vagy hibás vagy én nem tudom...

néztem youtube os videokat és azokhoz képest az enyémből ömlik, pedig nem olyan bonyolult egy ilyet összerakni..:)

2012. aug. 1. 20:08
 14/28 anonim ***** válasza:
mam anti colic
2012. aug. 1. 20:54
 15/28 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok

Nekem csak akkor folyik a gyerek szájából a tej, amikor túl mohón akar enni, full rácuppan vákuummal és teleszívja a száját, aztán elfelejti lenyelni :)

Amúgy tényleg nem bonyolult összerakni, de a férjem pl. valamit nem jól rakott rá és néztük, hogy a gyerek full éhes, negyed órája szívja de nem jön semmi. Szétszedtem, újra összeraktam és egyből nekiesett.

A többit nem ismerem, az aventes tényleg jó márka, szerette is, csak sokkal könnyebb volt belőle kiszívni, azért váltottunk.

2012. aug. 2. 08:51
 16/28 anonim ***** válasza:
Kisfiamnál a Nuk cumi vált be. 1-es, teás méretű cumival.
2012. aug. 2. 10:20
 17/28 anonim ***** válasza:
Én Philips Avent 1-es cumit használom. 5 hét után is tudott cicizni, de még mindig fáj a szoptatás, ezért én is fejem, és ebből adom neki.
2012. aug. 2. 13:04
 18/28 xStefix ***** válasza:
86%

Érdekes, hogy senkinek nem jutott eszébe a szopibarát etetési módszer.. Tudom, nem ez volt a kérdés, de szerintem ez lenne a megoldás!

Kérdező, NINCS olyan üveg, aminél biztos lehetsz a cumizavar vagy sztrájk kivédésében! Mert ez nemcsak a folyási sebességtől függ! Sok anyuka leragad ott, hogy csak erre koncentrál, pedig nem merül ki a dolog ennyiben. A folyási sebesség leginkább az ellustulással van összefüggésben, és igen, ez nagyon látványos tud lenni.. Viszont a szopási technika legalább ilyen lényeges, főleg egy újszülöttnél! A cumit egészen máshogy kell bevenni és szívni, mint a mellet. A folyás már csak hab a tortán... És ha a babád ennyire nehezen szopik, akkor nagy az esélye, hogy még nem is tanult meg rendesen szopizni (nem volt elég ideje gyakorolni az érzékenységed miatt). Vagyis, ha rögtön üveget adsz neki, mindegy, milyet, te magad segíthetsz rá, hogy ne is tanulja meg. Szerintem ne reszkírozz.

És amit tehetsz: fecskendővel, kiskanállal vagy kispohárral is adhatod neki a tejet. Ezek az elején biztosan nehezebbek és macerásabbak az üvegnél, de ezek fix, hogy nem kavarnak bele a szopiba!

2012. aug. 2. 13:44
 19/28 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Nekem is ezt tanácsolta a védőnőm, de ezek szerint te még nem próbáltad ki vele egyetemben a kiskanalas és a poharast módszert egyedül 50-100 ml-rel. Nem lehet megoldani! Nem az hogy macerás, egyszerűen egy éhes üvöltő gyereket nem tudsz úgy lefogni, hogy közben a kanálba töltsd vagy a pohárból öntsd a szájába. A fecskendő lehet, hogy járható út, azt nem próbáltam, de én ezért ajánlottam a Medelás Calma-t, azzal ugyanis a száj szopómozdulata nem marad el, mert csak így képződik rendes vákuum és egyedül is kivitelezhető.

Persze kedves kérdező, ha van kedved kipróbálni és van türelmed hozzá lehet több sikered lesz! (nekem össz 15 ml-t sikerült beadnom a gyerkőc szájába, a maradék a ruhán, ágyon,a gyereken és a földön landolt.

2012. aug. 2. 16:50
 20/28 xStefix ***** válasza:
86%
igaz, én még nem próbáltam a kanalazást, legalábbis nem ekkora mennyiséggel. De mondjuk ha nem várja meg az anyuka, amíg már sír a baba az éhségtől, hanem az első jelre megeteti, akkor talán könnyebben megy.
2012. aug. 2. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!