Tejszaporítás, hogyan? (Nem újszülött)
Értem.
Ennyi után arra tippelnék, hogy akkor abból a melledből, amelyiket csak fejsz, esetlegesen már kevesebbet tudsz csak kifejni alkalmanként. (?) És ezért gondolod kevésnek?
És: amikor a babád a másik melledből szopizik, akkor hogyan viselkedik? Látsz rajta valami változást, elégedetlen, gyakrabban szopik stb.?
Csak azért kérdezősködök, mert először "tisztázni" kell, hogy valóban kevesebb lett-e a tejed, vagy csak úgy érzed. (Tudod, ez néha kicsit necces terület, sok anyuka hamarabb lát problémát, mint ahogy van...:)
Szerintem feleslegesen aggósz. Ha ő kiegyensúlyozott és a beinduló mozgaásfejlődés ellenére (gondolom, most időszerű), na meg az új táplálékok emésztéséhez szükséges plusz energiákat is figyelembe véve gyarapszik a babád, akkor nincs gond. Nem fog mindig olyan ütemben nőni a súlya, mint az első hónapokban, szép is lenne ;)
Elnézést, hogy Stefi helyett írtam, remélem, nem gond :)
Nem baj, mert pont ezért kérdeztem én is. :)
Ez még egyáltalán nem jelenti, hogy kevés lenne a tejed. Sőt. Az, hogy 2 óránként szopik, nem jelent semmit, max. annyit, hogy szeret szopizni. :) De tudod, hogy a szoptatás nemcsak etetést jelent, szóval ez a gyakoriság nemcsak az éhség miatt lehet.
Másrészről, most épp a 6 hós ugrás körül is jártok, úgyhogy ha mégis valamiért éhesebb és több tejcsi kell, azt meg pont így gyártja le magának.
A súlygyarapodást meg már nem kell mindig szem előtt tartani. Gondolom, megduplázta már a súlyát nemrég; innentől pedig már nyilván nem fog ütemesen hízni. Illetve amit előttem írtak a mozgásfejlődéssel kapcsolatban, az is nagyban közrejátszik, hogy lassul a hízás. Szóval ez sem indok perpill.
És végül az, hogy ő elégedett, kiegyensúlyozott baba, ismét azt jelzi, hogy minden rendben van.
Szóval, szerintem semmi teendőd nincs, csak szoptasd továbbra is igénye szerint. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!