Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen benyomásod volt/van a...

XStefix kérdése:

Milyen benyomásod volt/van a Szopis összefoglalóval kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Úgy tippelem, hogy (még mindig) vagytok itt páran, akik valamikor kérték már tőlem az összefoglalót. Mivel most nincs időm egyesével e-maileket írni, de érdekel a véleményetek, itt kérdezném meg, hogy azok, akik olvasták, mit gondolnak róla. Nemcsak annyiban, hogy épp segített-e, hanem arra is, hogy esetleg mit hiányoltatok belőle, min lehetne még javítani benne stb.

(Jelenleg is szerkesztés alatt van, szeretném még jobbá tenni, ezért kérném a javaslataitokat. Igaz, nem most fogom még átírni, mert előbb jövök "nektek" egy hosszú távú szopis írással.:)

Köszönöm a segítséget! :)

2011. dec. 19. 12:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én nem olvastam, de szívesen elolvasnám:) Egyébként -nekem személy szerint- a válaszaiddal már sokat segítettél. A nagyobbik fiammal nem volt "elég" tejem, így nem sokáig szoptattam, most pedig már több mint négy hónapja sikerül:)

Bocsi az off-ért, és ezúton is köszi!

2011. dec. 19. 12:57
 2/11 anonim ***** válasza:

Off: én nem kértem, de szívesen venném :) Nekem is adtál már tanácsot, azzal elégedett voltam :)

Megkérdezhetem, hogy szoptatsz még? És mivel tudom, már nagy (ovis), megkérdezhetem, mikor szopizik? Meg hogy van ez, mikor szopizik? Mert az enyém (4 hós) akkor, ha éhes... De egy nagyobb? Nincs ilyennemű tapasztalatom...

Boldog karácsonyt Nektek!

2011. dec. 19. 14:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még egy off: GRATULÁLOK!!! (most olvastam egy előző válaszod, amiben írod, pocakos vagy). Szoptatsz még? Tandemszopira készülsz?
2011. dec. 19. 14:08
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi. :)

Nem, már nem szoptatok fél éve, úgyhogy nem hiszem, hogy tandem lesz (bár majd meglátjuk, eszébe jut-e a lányomnak). Mi csak bölcsi ill. családi napközi mellett szopiztunk, akkor még napi 2x, reggel-este. Csak az utolsó pár hétben lett napi 1, inkább este. Aztán pikkpakk elmaradt.

2011. dec. 19. 15:58
 5/11 A kérdező kommentje:

Az összefoglalót egyébként itt tudjátok elolvasni (remélem), a Szoptatás link alatt:

[link]

2011. dec. 19. 16:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is sokat segitettél.Még kisebb volt lányom mikor emaileztünk.(Ő Lilla Zsófi baba) De a mai napig szopizik. Elolvasom az összefoglalót és megirom róla véleményem. Évi
2011. dec. 19. 18:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Elolvastam :)

Szerintem nagyon jó, alapos írás. Részletes.

Nem is olvastam el mindent, csak ami érint/érdekel. (ami nekem nem volt aktuális: baba itatása - tudom, hogy elég az anyatej, és a tápozás)

Viszont ami bennem kétségeket keltett: a baba súlya.

Az én lányom 4,5 hónapos. Még messze nem duplázta meg a súlyát, és sztem fél éves korára sem fogja. Pedig nem koplal.

3640 g-mal, 57 centivel született. Most 6,0 kiló, és olyan 68 cm. (4 kg-mal született első lányom 2 évesen sincs 12 kiló :)

Illetve még egy kérdésem lenne: igény szerinti szopi: mi van, ha a baba 4-5 óránként kér??? Az nem túl ritka?

Mert nálunk ez van (lehet emiatt hízik keveset?)... Elméletileg ezért 3 óránként akarom szopiztatni, hogy egyel több legyen a napi szopik száma, de ha alszik, ezért én nem veszem ki az ágyából, had pihenjen. (4 hónaposan már nincs a sárgaság-aluszékonyság veszélye...)

Illetve még egy dolog: nekem 2 lányom van. Az első 6 hós koráig kizárólag szopizott, akkor kezdtem a mellétáplálást, majd 9 hós koráig szopizott, amíg (terhességem miatt) el nem apadt a tejem. Ő váltott ciciből evett 5 hónapos korig (onnantól kért 2-ből), ill. újszülött korától 5-8 percet szopizott max.

Második babám születésétől kezdve 2 cicit ürít ki. Ő is max 8-10 percet cicizik. Tehát a hosszú komfortcicizésre sem mindig van igénye a babáknak.

De nagyon köszönöm a doksit!!!

off: csak én lennék az egyetlen aki olvasta? kicsit hálátlan dolognak tartom, hogy senki nem írt még neked...

Boldog karácsonyt!!!

2011. dec. 22. 16:52
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. :)

Az összefoglalót már elég régen megírtam, éshát folyamatosan fejlődik az ember...

A súlyduplázás annak ellenére sem szentírás, hogy ez általában be szokott jönni. (Remélem, nem úgy írtam anno, hogy ez mindenképp elvárás...) És mivel a te nagyobbik gyerkőcöd se egy szumó, szerintem ez inkább örökölt alkat lehet.. nem? :)

Az igény szerintibe a 4-5 óra is belefér, ha neki ez az igénye és egyébként úgy látod, hogy minden rendben van vele. A délutáni hosszabb alvás, ami tipikusan ilyen szokott lenni, élettani dolog, ilyenkor tényleg nem kell őket ébreszteni, 1-2 indokolt esettől eltekintve. (Az elején én is rágtam már a körmömet, amikor az enyém is ráállt erre a napirendre. Párszor keltettem is, aztán rájöttem, hogy felesleges.)

És igen, a komfortszopás teljesen egyéni, de remélem, erre se azt írtam, hogy márpedig muszáj így csinálni.. Talán inkább úgy akartam fogalmazni, hogy ha nincs elég tej ÉS a baba egyébként szeret szopizni, akkor mindenképp érdemes hagyni, mert ez is serkentő hatású.

Még egyszer köszi a reagálásod és neked is Boldog Karácsonyt! :)

2011. dec. 22. 18:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik. Egyetlen egy a gondom vele: hogy nem 2 évvel ezelőtt olvastam:(

AKkor igen sok időmbe telt, amíg a százezernyi gyakran egymásnak ellentmondó információhalmazból ki tudtam hámozni, hogy mi is a jó nekünk.

Eredmény: majdnem elapadt tej, két és fél hét túlnyomórészt tápszeres etetés, idegbajos, fáradt, éjjel nappal fejő anyuka:)

Aztán úgy döntöttem, hogy próba szerencse, még egy kísérletet teszek, ha az se jön be, akkor feladom.

Vettem szoptanítot, és mindig, amikor csak hajlandónak mutatkozott a gyerek cicire tettem. Mindig két mellből evett, mert a bal elég gyatrán teljesített:)

Végül egyre kevesebb lett a tápszer, és egyre több a szopi - míg teljesen elhagytuk.

Az egyetlen dolog, ami megmaradt, hogy mivel este mindig kapott ugye pótlást, így már nem volt elég neki, ami jutott, ezért minden este lefekvés előtt gyorsan fejtem vagy 70-100 ml-t és azt kapta pótlásnak este:)

Na, rövidre zárva: király vagy:) Csak így tovább és KÖSZÖNÖM!

2012. jan. 2. 17:12
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi! És gratulálok, hogy neked is sikerült azért visszatérni a szopira, mindegy, milyen úton. :)

De jöhet bátran a kritika is, mit hogy kéne másképp.

Nem túl tömény a szöveg? Gondoltam rá, hogy kicsit széthúzom az egészet, hogy jobban átlátható legyen. Bár már ígyis elég terjedelmes..

2012. jan. 2. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!