Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csinálja ezt? Nem akar...

Miért csinálja ezt? Nem akar cicizni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 hónapos lesz koraszülött volt, de egészen jól belerázódtunk a szopizásba. De az elmúlt napokban nem hajlandó cicizni. De csak mondjuk ha "olyanja" van. Szóval olyan mintha nem lenne türelme cicizni. Esténként szoktam neki adni tápszert mert este nagyon sokat enne és csak ordítás van nélküle. Cicizik este mindkét cicit kiüríti aztán még benyom 130ml tápszert és így is még 2szer felkel éjszaka enni. A cumisüvegből pótólt tápszer miatt van ez a makacsság hogy nem akar néha cicizni? Vagy pont azért nincs esténként elég tejem mert elejétől fogva tápszerrel pótoltam este? Mit tegyek mert nem akarom még abba hagyni a szoptatást, de sokszor ordít és próbálom a szájába erőszakolni a cicit de csak megfeszíti magát és a vége az h cumisüvegből adok neki lefejt anyatejet. Jó lenne egy kis bíztatás mert most kezd elfogyni a türelmem. pedig nagyon jó dolog hogy tudom szoptatni és szeretném is még sokáig.
2012. júl. 20. 12:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 2 hónapos kora óta nem fogadta el a cicit, csak éjszaka! Pedig nem volt hozzátáplálás. Aztán az lett a sorsom, hogy etettem cumisüvegből, aztán fejtem amennyit csak tudtam. 5 hónapig sikerült így "szoptatnom", aztán már kellett a pótlás.

Magyarázatot senkitől nem kaptam, hogy miért volt ez. :(

Remélem a kisfiam nem lesz ennyire válogatós.

Egy 3,5 éves kislány, és egy 31 hetes pocaklakó anyukája!:))

2012. júl. 20. 12:50
 2/11 anonim ***** válasza:
41%

Nem értem miért nem tartod tiszteletben a babád akaratát is.Itt írod hogy AZT AKAROM....SZÁJÁBA ERŐSZAKOLOM...

Hát szörnyű volt végigolvasni.Több kárt csinálsz ha ráerőszakolod a melledet,szegény még a végén ettől lesz frusztrált.

Ettől nem leszel jobb anya ha betuszkolod a bimbódat szájába ő meg ordít.

Te mit szólnál hozzá ha te szádba tömnének bele valamit az akaratodon kívül?

2012. júl. 20. 13:36
 3/11 xStefix ***** válasza:

Igen, a pótlás (üvegből) mindenképp okozhatja, plusz most pont olyan korban is van, amikor minden jobban érdekli, mint a szopi.. (vagy ha még nem, hamarosan így lesz).

Sztrájkol a picid, ami nagyon fárasztó és kellemetlen élmény. (Én is ezzel küzdök épp.)

Sok tippet lehetne írni, de ajánlok egy linket, nagyon hasznos:

[link]

2012. júl. 20. 14:13
 4/11 Denisa W. ***** válasza:
Hát, a kisfiamnál ez akkor volt, amikor cumizavaros lett. Én is pótoltam neki kezdetektől, mert állandóan enni akart és azt hittem, nincs elég tejem, esténként meg mindig csak tápszert kapott. Aztán csodálkoztam, hogy üvölt, ha szoptatni akarom. 2 hónapos kora után kicsivel már tápszeres is lett, mert nem tudtam vele harcolni. A lányommal már okosabb voltam: egy korty tápszert sem adtam neki, ha kellett órákig szoptattam vagy akár 10 percenként (és ez nem túlzás). Rengeteg energiát vetettem bele, éjjel együtt is aludtunk, hogy ne legyen nekem se annyira megterhelő a gyakori ébredés. Ennek köszönhetően mindig volt elég tejem, esténként és fejlődési ugrások alatt is. Nálatok is az lehet, mint a fiamnál: kényelmesebb a babának a cumisüveg, ezért nem akar szopni, és ha hagyod, akkor be is fejezi az egészet. Ha még szoptatni akarod és pláne sokáig, akkor el kéne hagyni a pótlást (fokozatosan), illetve amíg muszáj adni, addig sem cumisüvegből hanem pohárból, vagy kanállal. Nem könnyű, de van visszaút.
2012. júl. 20. 14:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Kedves második inkább válaszra sem méltatlak. Kedves utolsó, ezt nem értem hogy miért jön könnyebbena cumisüvegből mert mikor elkezd cicizni és megáll egy pillanatra és kiveszi a cicit akkor folyik szó szerint mindenfele a tej. A c umisüvegből meg nem. Avent cumisüvegünk van. a tápszer sokszor át sem folyik rajta szerintem erősebben kell szívni az üveget mint a cicit. hOGY próbáljam elhagyni a tápszert? Meg a mélyhűtőbe tett fagyasztott tejcsit sem adjam neki pótlásnak üvegből? csak kanállal vagy pohárból? akkor vissza fog szokni a cicire? meddig tart ez? Ha nem eszik ciciből mindig fejjem ki a tejet? nem szeretném ha elapadna.
2012. júl. 20. 14:57
 6/11 xStefix ***** válasza:
100%

Nemcsak a tejfolyással van gond, hanem az egész szopási technikával. Az üveg egy műanyag, merev, előre formázott valami, amit csak be kell kapni, az anyamell viszont puha szövet, amit folyamatosan beszívva kell tartani. A cuclira a baba ráharap, összenyomja az ínyével, miközben szívja - próbáld ugyanezt elképzelni a melleddel... A bimbót a nyelvével öleli körül és szószerint úgy feji, mint ahogy a tehén tőgyét szokták. Más a mozdulat. Plusz, szopás közben nemcsak a bimbódat szívja, hanem az udvar egy részét is bekapja, mert csak így ürül jól a tej.

A tejfolyással az a helyzet, hogy bár az üvegből is szívni kell, viszont sokkal egyenletesebben folyik (hacsak nincs variábilis cumid, de az se az igazi). A melledből viszont szakaszosan, hol erősen (erről írtál, ez a tejleadó-reflex), hol gyengébben (ez a cumizás vagy komfortszopás a szopi vége felé). Mindezt a baba szabályozza, attól függően, hogy szomjas, éhes, álmos vagy más gondja van.

Bármit is adsz a babádnak addig, amíg nem szokik vissza a melledre, NE ÜVEGBŐL tedd! Ezzel ugyanis fenntartod a problémát. Szopibarát eszközt válassz, pl. kiskanál, kispohár vagy csőrös. Tudom, hogy ezzel lassabb és nehezebb, idő kell, amíg megtanuljátok. De ezek nem zavarják meg a mellre való visszaszokás próbálgatása mellett. Kitartónak és türelmesnek kell lenned.

Igen, ha sokáig nem szopizik, fejned kell a tejed, adni a fenti módon tudod. Hogy meddig tart, az változó, akár hetekbe is telhet. Ahogy Denisa írta, nem lehetetlen, de nem könnyű.

(és bocsánat, hogy én is válaszoltam)

2012. júl. 20. 16:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben igaza van az előttem szólónak /6/

Ugyanez volt nálunk is. A védőnő pedig szépen elmagyarázta, hogy ennyi idős babának már van annyi esze, hogy rájöjjön az üvegből könnyebben jön, mert nagyobb a luk rajta, mint a cicin valamint az üvegbe tud levegőt engedni szopizás közbe, amitől az szinte csak kifolyik. Azt mondta, hogy ha kell hozzátáplálás, akkor azt pohárból adjam. Erre én: Pohárból??? Onnan még könnyebben jön. Erre ő: az igaz, de egy baba ösztönösen szopizik és ha cici kerül a szájába akkor szopizni fog. Mert a babának olyan a szopizás érzése, késztetése, hogy nem tud nélküle élni.

Add neki pohárból a pótlást és meglásd szopizni fog. Én is így tettem és 1 éves koráig szopizott, pedig azt hittem 5 hónapos koráig sem fog.

Sok sikert kívánok! :))

2012. júl. 20. 21:42
 8/11 Denisa W. ***** válasza:
Így van, ha sehol másutt nem tudja a baba kielégíteni a szopizási igényét (játszócumin sem!), csak az anyamellen, akkor előbb-utóbb újra fog szopizni. Csak a kitartásodon múlik, kívánom, hogy legyen hozzá! :)
2012. júl. 21. 15:12
 9/11 A kérdező kommentje:
Sajnos ma azt kellett tapasztalnom hogy egyik cicimben sincs szinte semmi tej. Éjszaka mindig csak egy cici kell a fiamnak, így minden éjszaka kifejem a másikat. De most éjszaka csak 20ml tudtam fejni. Máskor meg 120-160 is lejön. Most 4 körül evett utoljára, most fél hétkor újra éhes lett és megnyomtam a bimbót és nem jött semmi. Megpróbáltam fejni alig pár csepp jött. Na ez most miért lett így? azért nem tart olyan régóta a szopi sztrájk hogy amiatt elapadt volna. Két napja még minden normális volt? Most mit tegyek?
2012. júl. 21. 18:42
 10/11 Denisa W. ***** válasza:
Gondolom, a stressz betett, de attól, hogy fejni nem tudsz belőle, még lehet tej benne, csak a baba tudja legjobban kiüríteni, reflexet beindítani, stb. Ha most átmenetileg kell is tápszert adnod, nem olyan nagy baj, csak ne cumisüvegből tedd. Közben meg fejj szaporítás céljából, amikor csak tudsz, próbálj megnyugodni és eleget inni, esetleg homeopátiás bogyót szedni, és persze próbáld meg gyakrabban mellre tenni a kisfiadat, ha elfogadja, akár óránként is. Biztosan megterhelő ez most, a végét sem látod, de ha nem adod fel, menni fog, a tej is visszajön pár nap alatt. Kitartás! :)
2012. júl. 22. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!