1 éves kislányom miért akar újabban megint állandóan cicizni? Leginkább persze alváshoz.
1 éves és már az ovin aggódsz? Nemár... ;)
A fogán túl lehet szeparációs szorongás is, sőt, én az írásodból inkább erre tippelnék, hacsak nincsenek tényleg fogzós tünetek is. És/de mindkettőre a szopizni hagyás a lehető legjobb megoldás.
Én már a kérdésedben éreztem,hogy mi a gond nálad,mielött még leírtad volna az utolsó hozzászólásod.De csak azért ,mert én is átmentem ezen.Mert jön a barátnő,aki hiper-szuper anya,aki megtette amit te nem,mert elmondod valakinek,mert jólesik,hogy elmond mennyire kivagy már,erre jönnek az okoskodók,hogy hát van megoldás,válaszd el.Tanulj az én storymból,és ne engedd befolyásoljanak.Én késön jöttem rá sajnos,és szenvedtem a környezetem okoskodása miatt.
Nem én mondom,hanem okosabbak,hogy a gyereked érzi,hogy "leakarod rázni" és annál jobban akar téged.Én amikor rájöttem,hogy hülyeség stresszelnem magam,megnyugodtam,jólesett az érzés,hogy megadom neki azt,amit ö annyira akar,elmondtam neki,hogy addig szopizhat ,ameddig akar,láss csodát,ritkulni kezdtek a szopik.
Én elhiszem neked,hogy nehéz,mell legyen az,ami bírja az állandó igénybevételt.
Irtad,hogy nem lesz baja,esetleg sír egy hétig.Na pont attól lesz baja,lelkileg.
Már írtam egy párszor,annyi kellemetlenséget elvisel az ember,akkor ez miért ne férne még bele.
Nem tudom eléggé elmondani neked,hogy mennyire megéri.Ha hagyod,az ö ritmusában, kiegyensúlyozott lesz késöbb.Ez az az időszak ,amit a gyerek életében SOHA nem tudsz pótolni semmivel.
Jaj ,és az ovi messze még nektek.Megnyugtat az ,ha azt mondom,enyém kezdi az ovit és szopizik még.De itthon sem alszik el cicin,az elmaradt lassan.Lefekvéskor kap kb 5 percet,magától engedi el,mondja elég,most aludjunk.
Bocs,ha hosszúra sikerült,nem meggyőzni akarlak,a te döntésed,te gyereked.De azért inkább attól fogadj el tanácsot,aki hasonló helyzetben van,és átérzi mi zajlik le benned.
Part széléről nem tudom megítélni mennyire hideg a víz,csak ha bemész,mert akkor érzed.
Túl hosszú lenne leírjam az előnyöket,neten mindent megtalálsz.Valójában látszólag sok a normális felnött.De példa rá a férjem,hogy ez nem így van.És nem én találtam ki,pszihológusnál derült ki.Sokat síratták gyerekkorában,sírva tanult meg aludni,mikor megszületett a huga,elpakolták otthonról nagyszülőkhöz.Ma egy lelkileg sérült felnött.
Nagyobbik gyerekem 9 hósan elválasztotta magát és látom a különbséget.Más kapcsolat alakul ki,ha hosszú ideig szoptatsz.Le lehet hurrogni most,persze,hogy jó anya aki csak egy évig szoptat.De a 3 év az egészen más történet.
Én nem a hosszú szoptatás híve vagyok,hanem a természetes elválasztódásé.Érted,nem?Az egy másik dolog,hogy nálunk elhúzódott,mert a lányom igényelte.
Ha cumis lenne,akkor az lógna a szájából,mert a szopás igényét ki kell elégítse minden gyerek.Nézz körül,valamit csinál mindenik.
Ha elválasztanád akkor sem lenne jobb,nem a cici miatt nem alszik.
Az én anyaelméletem a következő
1.Olyan anyukák tábora,akik lazábban veszik a dolgokat.Hamar "elapad"a tejük,nem szoptatnak sokáig,könnyen hagyják a gyereket nagymamára,hirdetik a nemvagyokagyerekrabszolgája elvet.
2 agyonféltik a gyereket,sokáig szoptatnak,nem tápszerezenek,ennek ellenére van tejük,nem tudják a gyereket mással hagyni,nagyon lényeges a gyerek lelki nyugalma,nem siratják fölöslegese,együtt alszanak.
És ez kortól független.Amit az elöbb leírtak,a 28 évvel,nem értek egyet.Én szültem 23 évesen,és 33 évesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!