Kizárólagos szoptatásról 6 hós korig mi a véleményetek?
Én fagyasztok le a finom idénygyümölcsökből, pont emiatt, amit az utolsó ír.
8.
A szoptatási szakemberek szerint nem javasolt 6 hónapos kor alatt, senkinek, semmilyen indokkal. Nem írnám ezt le megint, keress rá inkább, van már jópár ilyen jellegű kérdés az archívumban.
Sajnos az egészségügyi szakemberek általában nem osztják ezt a nézetet, még mindig 4-6 hónapos kortól javasolják a ht-t.
Hogy te mit teszel, az kizárólag a te döntésed, ahogyan helyesnek látod.
Mivel én szopis közegben mozgok, a 6 hónapot támogatom, én is így csináltam és fogom is. Engem maximálisan meggyőztek az ezt alátámasztó érvek.
Mert felmerült a vas, két "érdekesség": Aki még szülés előtt áll, tudjon róla, hogy a köldökzsinór pulzálásával még egy nagy adag vasat lehet átjuttatni a baba májába a szülést követően! Szóval ha mód van rá, érdemes kérni az orvostól, hogy az elvágás előtt várják meg, amíg magától abbamarad a lüktetés. Ezzel nemcsak plusz oxigént kap a baba (így könnyebb az átállás a tüdős légzésre), hanem a vasraktárai is megtelnek.
Illetve, a vasraktárak 6 hónapra történő kimerülése is okként szokott szerepelni a ht elkezdésével ill. a hús bevezetésével kapcsolatban. Ez részben igaz is - de nem árt tudni, hogy az anyatej, bár valóban kevés vasat tartalmaz, sokkal könnyebben felhasználható formában, mint bármely más élelmiszer! Az anyatejből kb. 47%-ban szívódik fel, ami a soron következő tehéntej 10%-ához képest nagyon jó érték szerintem. - A hús-belsőség a maga 6-7%-ával jól le van maradva, hiába "reklámozzák" annyira...
(Persze ettől még rendben van a vasraktáras gondolat, csak ezt is jó mellé tudni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!