Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kizárólagos szoptatásról 6...

Kizárólagos szoptatásról 6 hós korig mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Babám 4,5 hós csak szopik az orvos mondta hogy lehet már hozzátáplálni, de még nem szeretném 6 hóig.

2012. júl. 18. 10:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%
Én még nem kezdtem el, csak anyatejes, van is tejem bőven, de 5 hónaposan és 1-2 hetesen el fogom kezdeni. Most van a jó barackszezon, nem akarom elszalasztani ezt a lehetőséget. Csak kóstoltatni fogom, először a levét pár napig. Nem fogom siettetni a dolgot, ha nem kell neki, várok még, de minek várja szeptemberig, mikor már nem lesznek annyira frissek a nyári a gyümölcsök? Ha szereti, tovább fogom adni neki. De Te bárhogy dönthetsz, kivárhatod a 6 hónapot, ha neked az a szimpatikusabb megoldás.
2012. júl. 19. 09:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én fagyasztok le a finom idénygyümölcsökből, pont emiatt, amit az utolsó ír.

8.

2012. júl. 19. 11:19
 13/15 xStefix ***** válasza:
74%

A szoptatási szakemberek szerint nem javasolt 6 hónapos kor alatt, senkinek, semmilyen indokkal. Nem írnám ezt le megint, keress rá inkább, van már jópár ilyen jellegű kérdés az archívumban.

Sajnos az egészségügyi szakemberek általában nem osztják ezt a nézetet, még mindig 4-6 hónapos kortól javasolják a ht-t.

Hogy te mit teszel, az kizárólag a te döntésed, ahogyan helyesnek látod.

Mivel én szopis közegben mozgok, a 6 hónapot támogatom, én is így csináltam és fogom is. Engem maximálisan meggyőztek az ezt alátámasztó érvek.

2012. júl. 19. 19:13
 14/15 xStefix ***** válasza:
100%

Mert felmerült a vas, két "érdekesség": Aki még szülés előtt áll, tudjon róla, hogy a köldökzsinór pulzálásával még egy nagy adag vasat lehet átjuttatni a baba májába a szülést követően! Szóval ha mód van rá, érdemes kérni az orvostól, hogy az elvágás előtt várják meg, amíg magától abbamarad a lüktetés. Ezzel nemcsak plusz oxigént kap a baba (így könnyebb az átállás a tüdős légzésre), hanem a vasraktárai is megtelnek.

Illetve, a vasraktárak 6 hónapra történő kimerülése is okként szokott szerepelni a ht elkezdésével ill. a hús bevezetésével kapcsolatban. Ez részben igaz is - de nem árt tudni, hogy az anyatej, bár valóban kevés vasat tartalmaz, sokkal könnyebben felhasználható formában, mint bármely más élelmiszer! Az anyatejből kb. 47%-ban szívódik fel, ami a soron következő tehéntej 10%-ához képest nagyon jó érték szerintem. - A hús-belsőség a maga 6-7%-ával jól le van maradva, hiába "reklámozzák" annyira...

(Persze ettől még rendben van a vasraktáras gondolat, csak ezt is jó mellé tudni.)

2012. júl. 20. 13:59
 15/15 anonim ***** válasza:
6 hóig szoptatni a gyereket nagyon helyes! aki csak teheti tegye meg!
2013. jan. 4. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!