Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményetek a tandem...

Mi a véleményetek a tandem szoptatásról?

Figyelt kérdés
Tudom ez egy elég megosztó kérdés, de kíváncsi vagyok a véleményekre, érvelésekre, tapasztalatokra. Kinek mik a tapasztalatai? Nagy dilemmában vagyok és ezért kérdezem!
2012. márc. 14. 13:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%

25 hónap van a két fiam közt, a "nagyot" végig szoptattam a terhességem alatt, így teljesen egyértelmű volt számomra, hogy akkor sem hagyom abba, amikor már megszületett a kicsi. Természetesen a kicsié volt az elsőbbség, ha úgy éreztem, hogy most éppen nincs annyi tejem akkor csak a kicsi kapott. Volt példa rá, hogy egyszerre mindkettő szopizott :) Imádtam, nekik jó volt, nekem jó volt. Nem volt a nagy egyátalán féltékeny a kicsire, lehet azért is, mert nem hagytam ki ebből sem.

Sőt (lehet ezzel kellett volna kezdenem) amikor még a kórházban voltunk és látogatni jöttek másnap akkor is megszoptattam a nagyot erre úgy beindult a tejem, hogy szerintem az egész újszülött osztálynak elég lett volna :D

Tehát én maximálisan mellette vagyok.

2012. márc. 14. 13:55
 2/11 anonim ***** válasza:
63%
Nem tartom egy normális dolognak...( tessék nyugodtan lepontozni)
2012. márc. 14. 13:56
 3/11 anonim ***** válasza:
40%

Mi a dilemmád? Hátha tudok segíteni.

(első vagyok)

2012. márc. 14. 13:57
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon szerettem volna tandem szopiztatni, de nem jott ossze. Irigylem, akinek osszejon. :-)
2012. márc. 14. 14:10
 5/11 anonim ***** válasza:
63%

Én annak is örültem volna, ha egy gyereket tudok rendesen szoptatni:)

Amúgy a tandem szopi szerintem kicsit bizarr, főleg ha a nagy túlzásba viszi. A kismamában olvastam egyszer, hogy anyuka szó szerint bújkált a kicsivel, ha szoptatni akart,mert a nagy, ovit kezdő kislány már többször akart szopizni, mint a kicsi.

De amúgy alapban nekem az fura, ha egy nagyobb, beszélni meg járni tudó gyerek szopik. A kisfiam 2 éves lesz, el nem tudom képzelni, hogy még szoptatnám, a kicsi 3 hónapos mellett.

2012. márc. 14. 14:20
 6/11 anonim ***** válasza:
61%

szerintem nem ér annyit a kicsire nézve, hogy terhesség alatt szopizzon a nagy. ugye azt mondják az orvosok, hogy beindíthatja a szopi a szülést. én ezért nem vállalnám be.

mondjuk én elég "maradi" vagyok ezen a téren, 2 évesemet nem tudom elképzelni, hogy szoptassam, valahogy 1-2 éves kor között tartom ideálisnak az elválasztást, persze előfordulhat, hogy kevesebb korkülönbség van a két gyerek között.

de nem, akkor sem vállalnám be. azt se, hogy 2 gyereket egyszerre, egy időben szoptassak, most így belegondolva lehet tényleg baj velem :D

persze aki így dönt az csinálhatja tőlem, magamról beszéltem... :)

2012. márc. 14. 15:11
 7/11 anonim ***** válasza:
64%

Ismét az első vagyok...

Nagyon-nagyon elkeserítő, hogy itt is mennek a lepontozások.

Igen én vállaltam a terhesség alatti szoptatást természetesen az orvosom tudtával, egy tökéletes, panaszmentes gyönyörű terhességgel. A kicsi 3680-al született, így nem hiszem, hogy elvettem volna tőle bármit is.

...és igen vállaltam a tandem szoptatást is, mert úgy éreztem számomra és gyermekeim számára ez így jó. Nem nyilvánosan csináltam (bár nem ellenzem azt sem) nem botránkozott rajta senki meg.

2012. márc. 14. 15:22
 8/11 anonim ***** válasza:
61%
Abszolút egyetértek az első válaszolóval. Pont két év van a gyerekeim között, a terhességet végigszopizta a nagyobbom, szopizott a kicsi születése után is. Nekem csak jó volt, mert akárhányszor úgy éreztem, hogy nagyon be van durranva a mellem, be fog gyulladni, nem kellett fejnem, csak megszoptattam a nagyobbat és máris megoldódott a dolog. Mivel igény szerint szopiztattam mindig is őket, tejem volt rendesen, ráadásul nálunk is szerintem ezzel kerültük el a testvérféltékenységet. Semmi gond nem volt, mert nem volt a kicsinek kiváltsága a szopizás. Egyik barátnőm leszoktatta a nagyobbat mire megszületett a kicsi, ment is a sírás sokáig...
2012. márc. 14. 15:30
 9/11 anonim ***** válasza:
48%

"Mi a dilemmád? Hátha tudok segíteni."

Komolyan, szegyellje magat az, aki szerint ez a valasz nem hasznos.....

2012. márc. 14. 15:39
 10/11 anonim ***** válasza:
54%

Én is tandemszopira készülök!

Én babavállalás előtt kértem kiazorvosom tanácsát!Áldását adta,he nincs komplikáció az elején,nem volt!

2 év 5 hónap lesz kb a gyerkőceim között,és én direkt nem szoktattam le a nagyot,mikor kiderült,hogy babát várunk!

2 éves volt,mikor 16 hetes voltam,szóval ha zavarta volna az hogy megváltozik az íze,mertugye a 16. héttől a pocakbabára készül a szervezet tejtermelésben,és a nekivaló tej termelődik,de nem zavarta az is kellett!Én nemerőltetem,sem azt hogy szopizzon (napimax 2) sem azt hogy nem...Nekem nagyon komplikált a terhességem,de nem emiatt!

ÉS én reménykedem,hogy együttis fognak szopizni!

Érvek mellette:

Nincs újabb tejbelövellés (hogy az önzöséggel kezdjem)

a kicsinek egyből vantejcsi,99%hogy nem veszít a születési súlyából!

Könnyen viselhetők a növekedésugrások

Általábanegyáltalán nincs tesóféltékenység,vagy sokkal sokkal gyengébblefolyású

A nagy2* kapja meg a előtej fontos jótékony elemeit!

Nekem ez a tervem/véleményem és én olyan közösségbe járok ahol ezt támogatják,de amúgymeg ez teljesena magánügyünk!

2éves szopizó kislány és 32 hetes pocakcsajszi anyuja

2012. márc. 14. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!