Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek is kéne pótlást...

Szerintetek is kéne pótlást adnom?

Figyelt kérdés

Most vagyunk 7 hetesek,ma voltunk hasi uh-n elötte evett a baba és a doktornő szerint nem elég a tejem mert csak félig volt telt a gyomra,pedig 30percet is szopizott!

Még mindig 2óránként eszik,azt mondta hogy ez azért is van mert kevés neki!

És ez a babának sem jó mert nem piheni ki mgát,és nekem sem,éjszaka fürdés után 4-5órát alszik,utána pedig kel 2óránként ujra!

De viszont hizni meg szépen hizik,2630grammal született,most 4700gramm,1hét alatt 310grammot hizott!

Nem tudom mi tévő legyek.

Az előbb mértem őt és 80-at evett meg,de vissza néztem a régi méréseinket is,10naposan is annyit evett..most egy jó pár napig nézem majd a súlyát folyamatosan!

2012. júl. 3. 19:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

ha így hízik, ne adj pótlást!

lehet, hogy az uh előtt épp nem evett sokat, csak cumizott, de ha épp arra volt igénye?

ebben a melegben amúgyis kevesebbet esznek, tehát a 80 sem kevés.

valószínűleg idővel hosszabbodni fognak az evés közti idők. próbáld picit te is nyújtani -amikor elmúlik eza kánikula. eleinte 2ó 15p-enkéntre, aztán 2,5 órára. addig masszírozd, tornáztasd, hogy teljen az idő (mármint 2 óra eleltével pleusozás, masszírozás, torna.)

2012. júl. 4. 12:51
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem mindkét gyerekem kis súllyal született, a nagyobbik fiam 1760 grammal, most néztem vissza a "nyilvántartásomat", ő simán szopott 130-180 grammokat, a kisebbik fiam 2230 grammal született, ő pedig beéri 80-90 grammokkal. Én is voltam hasi UH-n nemrég a kicsivel, 13 óra 15 percre kellett mennünk, fél tizenegykor szoptattam meg otthon, (most a kedvedért megnéztem) 90 grammot evett és du. azt írták a leletre, hogy a gyerek nem sokkal a vizsgálat előtt evett. Én nem foglalkoznék a dokival, amíg szépen fejlődik, addig tök mindegy, hogy 20-at vagy 120-at eszik.

Szép napot!

2012. júl. 4. 13:20
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Végül s ugy döntöttem,hogy a pótlás kivan zárva!

De beszéltem a dokinkkal,aki tisztára ki akadt hogy 2óránként eszik és hogy egy nap kb.8x..na erre azt kaptam hogy azonnal álljak át minimum 2,5órára de legjobb lenne a 3-3,5 óra! Nah köszi..mit csináljak ha egyszer éhes!

Bár nekem is jobb lenne,és meg is próbálom majd.

A másik amint én akadtam ki,hogy azt mondja hogy egy 5,5kilos babának egy nap csak 5x adunk enni,és hogy ezért is kell huznom neki az idejét,bár szerintem még 1hónapunk van mire azt a sulyt elérjük!

2012. júl. 4. 16:17
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

MIKOR, ÉS MILYEN GYAKRAN SZOPTASSAK?

Az első pár napban minél többször

Nem fogja túlenni magát. Ilyenkor még nincs akkora mennyiség, hogy rosszul legyen. Még akkor sem, ha a nővérkék szörnyülködnek, hogy nem kéne ennyit adni neki egyszerre, meg csóválják a fejüket, hogy „Már megint szoptatja, anyuka? Ki fog sebesedni a melle.” (Nem fog. Illetve nem ettől…)

• Ne várd meg, amíg nagyon éhes lesz.

• Ne ébreszd fel, csak mert eltelt 3 óra. (Kivéve, ha sárgaság-gyanús.)

• Viszont 5 óránál több ne teljen el két szoptatás között.

• Ha kék fény alatt van, mert besárgult, kérd ki, és szoptasd meg legalább 3, de inkább 2 óránként. A tudomány mai állása szerint az újszülöttkori sárgaság ellen az anyatej hatékonyabb, mint a kék fény!

Ha már belövellt a tej, a 3-5. naptól, igény szerint

Azaz:

Ha sír, és nem böfiznie kell, vagy kakilnia, nem fázik, és nincs melege, akkor ÉHES. (Ilyenkor álmosság miatt ritka a sírás, mert még, ha álmos, egyből elalszik. Ezt a képességét azonban nagyon hamar elveszíti, ha nem figyelünk oda a kis csibészre!)

Ekkor már nem is fog állandóan enni, hacsak nem az én Misikémre hasonlít.

• Igény szerint a 2-3, vagy 3-4 óránkénti etetés az általános. Ez akár napszakonként is változhat. Illetve egyéniségfüggő. (Palkó 4, Misi 1-másfél, Marci 3 óránként kívánt étkezni.)

• Ne várd meg, amíg kőkeményre föltelik a melled, mert

- iszonyúan fáj.

- magától fog ömleni a tej, mindent eláztatva.

- kisbabád nem tudja bekapni, olyan feszes.

- ha mégis sikerül rácsatlakoznia, spriccelni fog a szájába, félrenyel, és minden úszni fog a tejben.

- begyulladhat.

(Ha épp alszik is, nem fog megsértődni, ha felébreszted azért, hogy szopizhasson. Neked pedig életmentő lehet!)

A két szoptatás közötti időn a szoptatások kezdeti időpontját szokták érteni. (Ha azonban babád kb. egy órán keresztül táplálkozik, ez a fajta időmérés gyakorlatilag értelmét veszíti.)

Megjegyzés

A fő elv: mindig csak magatokra figyelj és az anyai szívedre! Szoptatással nem lehet elkényeztetni egy gyereket. Szoptasd meg, ha éhes, ha szomjas, ha már csak ez vigasztalja meg, és ha egyszerűen szeretetre vágyik/ vágysz!

[link]

Itt találtam.

Hát a gyerekorvosod sem gyakorlott a szoptatásban. Az anyatej NEM TÁPSZER, az ANYATEJ összetétele állandóan VÁLTOZIK, továbbá NINCS KÉT EGYFORMA GYEREK sem.

Bocsi, hogy kiabáltam, de hogy kik kaphatnak orvosi diplomát...

2012. júl. 4. 17:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

jó döntés!

sajnos a dokik nagy része ilyen tanácsokat ad.

ha kérdésed van, érdemes szoptatási tanácsadótól kédezni!

itt találsz sok hasznos olvasnivalót és telefonszámokat, ha szükség lenne.

lll.hu

2012. júl. 4. 19:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Én nem adnék neki pótlást.A súlya szépen nő.Az én babám is állandóan ébredt esténként.Még most is pedig már 7 hónapos.Sokszor csak anyahiány van nála és velem akar aludni.
2012. júl. 4. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!