Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek is kéne pótlást...

Szerintetek is kéne pótlást adnom?

Figyelt kérdés

Most vagyunk 7 hetesek,ma voltunk hasi uh-n elötte evett a baba és a doktornő szerint nem elég a tejem mert csak félig volt telt a gyomra,pedig 30percet is szopizott!

Még mindig 2óránként eszik,azt mondta hogy ez azért is van mert kevés neki!

És ez a babának sem jó mert nem piheni ki mgát,és nekem sem,éjszaka fürdés után 4-5órát alszik,utána pedig kel 2óránként ujra!

De viszont hizni meg szépen hizik,2630grammal született,most 4700gramm,1hét alatt 310grammot hizott!

Nem tudom mi tévő legyek.

Az előbb mértem őt és 80-at evett meg,de vissza néztem a régi méréseinket is,10naposan is annyit evett..most egy jó pár napig nézem majd a súlyát folyamatosan!

2012. júl. 3. 19:07
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
1hónap alatt pedig 1,5kilót.
2012. júl. 3. 19:08
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adnék neki pótlást.
2012. júl. 3. 19:13
 3/16 anonim ***** válasza:
46%

Egy átlagos súlyú babánál kell fél éves korra megduplázni a születési súlyt. A te babádnál ez 5260 gramm lenne. A babád 7 hetesen már 4700 gramm. Miért is kéne pótlást adnod? Azért, hogy már ne haragudj, nem neked szánom, hanem az orvosodnak, 1 évesen legyen 12-13 kg és utána arról beszélgetnétek, hogy csak gyümölcsöt adj neki, mert túl kövér?

Szerintem nagyon jó súlyban van a babád. Szépen hízik és ez a lényeg.

Viszont abban igazat adok az orvosnak, hogy nem jó ez így, hogy 2 óránként szopizik. Nem lehet hogy csak szomjas vagy anyahiány az oka és nem az éhség?

2012. júl. 3. 19:24
 4/16 A kérdező kommentje:

Igen,én is ezen vagyok meglepődve hogy viszont jó súlyban van..

Holnap felfogom hívni a házi orvosunkat is,és elmondom neki hogy mit mondtak ezen a szűrésen.

Mert én nagyon nem szeretném tápszerrel "tömni",minden erőmmel azon vagyok hogy elkerüljük ezt.

Igen,tudom nincs ez így jól hogy 2óránként eszik,próbálom is húzni neki ahogy csak tudom,de 2,5óránál tovább nem bírja és amikor megkapja a cicit van hogy úgy szivja hogy majd megfullad!

2012. júl. 3. 19:30
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha a doktornő is csak 3 óránként ihatna ebben a melegben...

Ebben a melegben lehet hogy inkább gyakrabban kér keveset. Te sem kívánod gondolom most a nehezebb kajákat, inkább valami könnyű saláta/gyümölcs esik jól.

2012. júl. 3. 19:35
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se kell pótlás. Add neki a cicit amikor kéri. Azt ne feledd meleg van.Ill lehet hogy az egyikből megeszik 80at,másikból meg 200at.Nálam igy van.BAl termel fél óránként 200at(elején fejtem is emiatt) a másik meg 2óra alatt ha 100at örültem.Abba is hagytam is a méricskét.Mais szopizik,2éves.
2012. júl. 3. 19:45
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem adnék.

Ha jókedvű, szépen fejlődik, hízik (és szépen hízik), akkor semmi ok az aggodalomra.

Az sem baj, ha 2 óránként kér. Adj neki, amikor kéri. Egyébként a melegben lehet szomjas is. Te sem óramű szerint eszel/iszol, hanem amikor igényled, nem?

2012. júl. 3. 23:25
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne adj neki pótlást semmi kép!Az én babám is 2 óránként eszik születése óta most 4+1hós.Eleinte 1órát szopizott 40g-okat +1órát aludt éjjel és nappal is,most is csak 90g-okat eszik neki ez elég is ,soha senki nem mondta hogy keveset eszik adjak neki pótlást,pedig a heti minimumokat hízza.Ő ezt igényli.Most viszont hogy ilyen meleg van még sűrűbben fél óránként, óránként cicizik szerintem ne aggódj, mérni meg felesleges mert csak idegeskedsz ha kevesebbet eszik.Mértem én is 1 darabig aztán idegeskedtem a mennyiségen most nem mérem.Jelezni fog a babád ha kevés neki a tejed.

2012. júl. 4. 08:52
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiamnak pótoltam, mert semmit nem hízott, de a te esetedben nem pótolnék. Szépen fejlődik az a lényeg. Ne nézegesd a súlyát, elég csak néhány naponként vagy egyszer egy héten. Az csak összezavar. És mi van, ha csak félig volt tele? Lehet, hogy nem is volt annyira éhes, csak a szomját akarta oltani. Én sem eszem mindig degeszre magam.
2012. júl. 4. 09:01
 10/16 moniquelime ***** válasza:
100%
Szerintem se adj semmiképp. De én még csak szakemberrel sem konzultálnék.. Túl stresszelik azt a dolgot az anyukák, én is ezt tettem...nem kellett volna. Én egy jó 3-4 hónapig még mértem is. És azon idegeskedtem, hogy jaj, most csak 60, jaj, most 70. Eltettem a mérleget, és kész. Havonta egyszer megméri a védőnő, ott mindig kiderül, hogy minden rendben, szépen fejlődik, vidám, éjszaka alszik... ennél nem kell több. A gyakoriság?? Én már ezen sem aggódom. Adj neki, ha kér, és ennyi. Mellesleg ezzel csak termelődik a tejed. Én is sűrűn szoptatok, de én nem is nézem, hogy milyen időnként. Szerintem van, h félóránként is, ha úgy adódik. Nagyon meleg van. És mivel én nem adok neki vizet, több tej kell, mint máskor. Ja! A másik dolog, amitől kiakadok: "nincs tele a pocak". És???? Mi sem eszünk mindig annyit, hogy degeszre együk magunkat. Mellesleg tudvalevő, hogy az anyatej mindig más ízű...amit mi sem szeretünk annyira, abból mi sem eszünk annyit.Vagy ebben a melegben mi sem eszünk estére körömpörköltet. (ezt ezért is írom, mert nekem volt, aki mondta, hogy a gyerekem biztos nem eszik este eleget, ha hajnalban vagy este még felkel egyszer enni...)De annyit mindenképp eszünk, hogy ne legyünk éhesek, és a tápanyagokat felvegyük. Ez a babáknál is pont így van. A tápszereseknél nem tudom hogy van... Barátnőm babája tápszeres, a kislány 140-et eszik éjjel-nappal... Az anyatejjel szinte biztos, hogy ez nem így működik az összetételének időszakos változása miatt. Bocsánat, hogy ha esetleg összeszedetlennek tűnt a válasz, de igyekszem, mert nekem is van egy kis cicisbabám (5 hónapos), és mindjárt felébred. Szóval, SEMMI okod az aggodalomra. MINDEN RENDBEN VAN!!!!!!! Jó babázást és jó egészséget kívánok!
2012. júl. 4. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!