Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt, hogyan lehet...

Szoptatás alatt, hogyan lehet fogyókúrázni?

Figyelt kérdés
Kislányom 8 hónapos, tízóraizik főzeléket és uzsizik gyümölcsöt, de leginkább csak szopizik még. Viszont én meg akkora vagyok, mint egy tank. 12 kiló van rajtam, szinte semmi nem ment le rólam. Hogy csináljam, hogy a tejem megmaradjon a zsírréteg pedig csökkenjen? Valakinek tapasztalat?
2012. jún. 5. 07:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor kezd el fogyózi, ha már nem szoptatsz.
2012. jún. 5. 07:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Elfelejted az édességeket, és szénhidrátból is nagyon keveset eszel.

Elmész a gyerekkel minden nap 4-5 km-t gyalogolni, neki sem tesz rosszat a sok friss levegö.

én úgy csináltam, hogy minden nap gyalog mentem minden hova. ha nem volt más akkor babakocsiban altattam és a város dombos fel´be mentem sétálni, hogy még jobban mozogjak.

akkor még lányom semmi édeset nem akart enni, így egyszerüen semmi édes nem volt itthon, este 1 szelet kenyérrel beértem, délben meg rendesen ettem.

nekem simán vissza ment minden.

habár én 20 kilót híztam 10-el kevesebbel jöttem ki, majd csak olvadtak a kilók. habár én tök egyedül vagyok napközben, segítség hétvégn sincsen (csak a férjem), 1-n lakunk de a mosokonyha a pincében így napi szinten iszonyat sokat lépcsöztem is gyerekkel a kezembe.

2012. jún. 5. 07:56
 3/12 Mara Acoma ***** válasza:
18%

Ne haragudj, nem gonoszkodni akarok. De ilyenkor nem magaddal kell foglalkozni, hanem a gyerekkel. Szoptatás alatt mindenféle fogyókúra tilos! Esetleg az étkezésen tudsz kicsit változtatni, de lehet hogy az is befolyásolni fogja a tej mennyiségét. Várj még azzal a fogyózással kicsit, nem olyan fontos az, hogy egy darabig még ne bírd ki a XL ruhákat :)

Gratulálok a babócához!

2012. jún. 5. 07:57
 4/12 A kérdező kommentje:
A lelkemnek rossz, hogy ekkora vagyok, főleg így nyáron mikor mindenki fürdőruciban van és akkor a a dereka... Szülés előtt én is 40 kilós voltam... Persze, hogy a gyerekemmel törődök, hisz nagyon szeretem, csak gondoltam hátha tudok valami kompromisszumot kötni... Én is nagyon sokat sétálok, mi kisvárosban élünk, mindenhova gyalog közlekedünk. Most rendeltem meg a biciklire a gyerekülést, hátha így több megy majd le. Nassolni nem nagyon szoktam, és enni sem sokat, csak rosszul. Többnyire a reggeli kimarad, ebédre valami gyors, például szendvics vagy valami és vacsorára főzök, mert akkor ér haza a férjem.
2012. jún. 5. 08:03
 5/12 anonim ***** válasza:

második vagyok,

annyira butaság hogy valaki szoptatás alatt ne fogyozzon.

egy normál diéta nem azt jelenti, hogy nem eszek egésznap... egy normál fogyokura azt jelenti, hogy rendesen eszek, egészséges ételeket, kicsit kevesebbet, és többet mozgok. a mozgástól nem megy el a tej nem kell félni, persze ne tréningezz maratonra, de napi pár km séta, vagy bicigli egyáltalán nem fog ártani.

Akkor változtass az étkeéseden,egyél reggelire mindenképpen egy zsemlét, majd ebédre salátát egy szelet pirittossal, vagy levest. nyugodtan megfözhetsz délelött és a férjednek marad estére... ha a gyerek elkezd rendeset enni, akkor úgy is muszáj leszel.

2012. jún. 5. 08:14
 6/12 Mara Acoma ***** válasza:
Előző vagyok:) Jógázni próbáltál? Vagy járj pilates edzésre. Az nem árthat, de jót tesz a testednek és a lelkednek is kicsit.
2012. jún. 5. 08:15
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem próbáltam még jógázni, de szedek le valami anyagot hozzá. Ez egy pici város itt semmi ilyen nincsen... köszönöm a válaszaitokat!
2012. jún. 5. 08:18
 8/12 anonim ***** válasza:
A tényleges fogyókúrát nem ajánlják,de az étkezésedet "megreformálhatod"!Gyümölcs,húsok,zöldség,tejtermék ásványvíz mehet.Fehér kenyeret,édességet,cukros-lötyiket,kerüld+mozgás.Tehát egy normál egészséges étkezés.Ezzel a "módszerrel"nekem 5hónap alatt -10kg ment le,DE az én babám már 19 hónapos.Tehát én már úgy voltam vele,hogy ha a tejjel történik valami elapad,megváltozik az íze stb nem gond(fittnes edzéstől gondoltam leginkább) :)de jelentem köszöni szépen, továbbra is cicizik.De hangsúlyozom én már nem féltettem a szoptatást.
2012. jún. 5. 08:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy az embereknek erről hogy fogyókúra valami szörnyű önsanyargató ÉHEZŐ állapot jut eszébe amit kb. 2 hétig lehet tartani (mellesleg tényleg el is menne tőle a tej, vagy lecsökkenne).

Én is ezt hallgattam első második babámnál is, ettem mert féltettem a tejem (mindig épp csak elég volt a babáimnak nem voltam az a sok tejű anyuci) mozogni se mertem mert belemegy a tejbe és egyéb.

Vida Ági kismamablog oldalán van egy jó cikk.

Egészségesen lehet étkezni igenis, és az adagokat is visszafogni kicsit.

Sportolni is lehet.

Én most a harmadik babámnál már belekezdtem szép fokozatosan (7 hónapos volt mikor kezdtem a fogyit ma 11 hónapos és én 13 kilóval vagyok kevesebb köszönöm szépen, tejem is van ugyanúgy napi 4-5ször szopik).

Amit előttem is írtak, eleinte heti 3szor tempós gyors séta 30-35 perc (de tényleg tempósan tolva a babakocsit mert lassan sétálgatva nem sokat ér) aztán már mindennap beiktattam ezt.

Utána elő az aerobic dvd-kkel, comb, has, fenék, nyilván nem 90 perc Rubint Rékával kell indítani, lényeg a fokozatosság minden másnap picikével többet csinálva.

Sok sok folyadékot fogyasztva még többet mint alap állapotban.

Étkezés: nem ettem fehérkenyeret, kenyeret is csak reggel egy kis szelet meg este. Sovány tejtermék, sovány húsok, sok zöldség, saláta, édességet is ettem néha egy két kocka étcsoki fél túrórudi.

Nagyon jó érzés volt hogy lassan de biztosan megindultak a kilók.

Ez nem drasztikus és nem is diéta, hanem életmód amit immáron féléve tartok és továbbiakban is fogok, mert nem szenvedés.

Az a baj hogy a közeli barátaimon kívül senkinek se lehet ezt így elmondani mert mindenki egyből csúnyán néz rám meg a letolást kapnám hogy miért törödök a külsőmmel, hiszen a baba a fontos....

És hogy ha majd befejeztem a szoptatást majd akkor fogyózzak és ha 2 éves korig szopik? Aztán szeretnénk kistesót is akkor 4-5 évig éljek ennyi plusszal?

2012. jún. 5. 09:04
 10/12 anonim ***** válasza:
8as vagyok úgy értem a végét hogy ha valaki még szeretne babát akkor meddig éljen több tíz kiló plusszal? (rám már ez nem vonatkozik, elég ez a három:)))
2012. jún. 5. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!