Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek a babája átalussza az...

Akinek a babája átalussza az éjszakát pár hónaposan az mit jelente pontosan?

Figyelt kérdés

Nem is szopizik és úgy alszik pl-ul 6-7 órát?

Az én kisbabám 1 éves múlt, de van hogy alig telik el 2 óra és már kéri a cicit. Egyszerűen nem tud megnugodni, csak ha cicit kap. A férjem is próbálta elaltatni, de nem sikerül. Amíg nem kapja meg a cicit, nem alszik vissza.

Mi a megoldás?

köszi a válaszokat

2012. jún. 4. 23:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
16%

az enyémek 2-4 hetes kortől átaludták az éjszakát. 11-6-ig.

ha az elejétől megtanul egyedül visszaaludni (és az elején még nagyon könnyen megy, visszaalszik 10-30 másodperc után ha nem veszed fel) akkor végigalussza az éjszakát. Az alvás mélyalvás, és félébrenlét fázisokból áll mindenkinél, meg kell tanulni a félébrenlétnél nem teljesen felébredni. Ha ilyenkor azonnal felveszed,azzal felébreszted a gyereket.

1 évesnél már gond, hogy ő nem tanult meg visszaaludni, bizony sok-sok sírás árán fogja megtanulni. és valószínüleg mindíg rossz alvó lesz

2012. jún. 4. 23:49
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem 9 hetes volt a kisfiam amikor kezdte ataludni az ejszakakat. Ez nallunk azt jelentette, hogy este 22-23 kozott megetettem es reggel (hajnali) 4-5 kozott ebredt. 9 hetes kora utan ezt a reggeli 4-5 oras ebredest szepen fokozatosan kezdte kitolni eloszor 5-6 ora kozottre aztan 6 honapos korara mar 7 utan ebredt. 6 honapos volt amikor elhagyta a 22-23 oras esti eveset es eleg volt neki este 20 orakor enni. De ekkor viszont elkezdett megint 5-6 kozott ebredni reggel. Mert ugye ezert este 20-tol nem birta ki reggel 7-ig. 9 honapos korara ismet kitolta a reggeli kelest 7 utanra es azota is igy van. Alszik este 8-tol reggel 7-8-ig. Kisfiam anyatejes + tapszeres volt 7 honapos koraig. Utanna csak tapszeres. Igy cici ugyben nem igazan tudok segiteni.
2012. jún. 4. 23:58
 3/11 anonim ***** válasza:

7 hetes volt, amikor fél 9-től aludt 5-6-ig.

napközben 4× aludt 2-3 órát.

Ahogy nőtt, egyre jobban tolód

2012. jún. 5. 07:13
 4/11 anonim ***** válasza:

*tolódtak az alvásai.

Most 11 hónapos és alszik déltől 3-ig, majd este 8-9-től reggel fél8-8-ig.

2012. jún. 5. 07:14
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Két hetes korától kezdett el 1x szopizni hajnalban, a 22-23 órai szopija után - így aludt már akkor kb 6 órát egyben. Direkt úgy szoktattuk, hogy 22-ig fent legyen (akkor volt fürdés is). Aztán 5 hónapos korában kezdte elhagyni a hajnali szopit is, majd egyre előrébb jött az esti fürdés ideje. Most 9 hónapos 20.45-21.00 körül fürdik, utána szopizik (kiadósan, hagyom is fél órát nyammogni, lenyugodni), 22.00 körül elalszik. Reggel 8 körül kel.

Éjjel hallom a bébiőrön, hogy felébred, motoszkál az ágyban, néha picit nyüglődik, de mindig várok! 99%-ban pár másodperc múlva visszaalszik magától.

Biztos nem éhség miatt kel fel a babád 2 óránként (ha előtte szopizott rendesen és elég dús neki a tejed). Nem próbáltatok ilyenkor cumit adni neki? Azzal megnyugodna, s talán hamar visszaaludna.

2012. jún. 5. 08:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam most 3 hónapos és már egy jó ideje átalussza az éjszakát,este 10-11kor eszik utána rögtön el is alszik és reggel 9-10 körül ébred,éjszaka már régóta nem eszik.2 hónapos koráig reggel hamarabb kelt 7-8 körül már éhes volt de evés után rögtön visszaaludt és 11ig simán húzta a lóbőrt :-)Én a helyedben este valami tartalmasabb ételt adnék neki,mondjuk lefekvés előtt egy órával és közvetlen elalvás előtt pedig jöhetne a cici.
2012. jún. 5. 08:43
 7/11 anonim ***** válasza:

Egy ekkora gyereket már nem lehet cumira szoktatni, felesleges is lenne.

Erre az egyetlen megoldás, ha nem adsz neki cicit. Nem azt mondom, hogy mindenképp tedd ezt, mert nagy elszántság kell hozzá, és előbb-utóbb magától is le fog róla szokni, de ha már nagyon kimerült vagy, és nem szeretnél esetleg éveket várni (mindenki más, ismerek olyat, aki boldogan szoptatja éjjel is a 2 évesét, ez sem baj), akkor érdemes megpróbálni.

Olyan nincs, hogy nem alszik vissza. Egy idő után visszaalszik. Persze sír, mellette maradni, ringatni, puszilgatni, esetleg vizet adni neki, de semmi esetre sem megszoptatni. Pár keményebb éjjel, és eszébe sem fog jutni. Tudom, nálunk is ez volt ugyanennyi idősen, és semmi rossz érzésem nincs, hogy erről leszoktattam, mert megpróbáltam a lehető legkisebb traumát okozni neki, egy pillanatig sem hagytam egyedül sírni.

Az meg szerencsés, akinek a babája 10-30 másodperc nyűglődés után visszaalszik, az én kisfiam nem ez a típus volt.

2012. jún. 5. 09:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Az enyém 6 hetes korától kezdte el kitolni az első ébredést éjjel/hajnalban. Eljutottunk oda, hogy sokszor 5-6-ig aludt egyhuzamban, előtte este kb. 9-től.

Majd ahogy közeledett a hozzátáplálás, egyre többször ébredt. Volt egy pár hónap, amikor már ébredt éjfél-egy körül... Volt, amikor 3-ig bírta.

A megoldást az hozta el, hogy a vacsorára adott tejpépet felváltotta a húsos főzelék, a napközbeni ételadagjai megnőttek (ő igényelte, addig keveset evett), de a legnagyobb változás az volt, hogy reggel-este tápszert kapott. Ekkor már jelentősen javult a helyzet, de ha éjszaka felébredt, akkor is tápszert kapott.

Szoptatás már csak a nappali elalváshoz kellett, ennek meg már nem láttam értelmét. 8,5 hónaposan végleg abbahagytuk a szoptatást. Külön szobát kapott 8 hónaposan.

Láss csodát!!! Azóta átaludja az éjszakákat, este 20.30 körül alszik el, ma reggel 7-ig aludt. Van, hogy 6-kor felébred, de még így is szuper. Nálunk a szopi abbahagyása és a külön szoba, illetve az esti tápszer előtti tartalmas főzelék vált be.

2012. jún. 5. 10:27
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem 4 hós a pici. Este 9kor eszik, fél 10kor alszik. Reggel fél 7kor kel. A másik pici 9kor alszik el, éjszaka 1x iszik. Reggel fél 7kor kel. Ő 14 hós. A nagy lány 3,5 éves. Egyedül alszik el fél 10kor, reggel 9kor kel.
2012. jún. 5. 13:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Amíg éjszaka is szoptattam a babámat, addig rendszeres felébredt éjszaka. Hol többször, hol kevesebbszer. 11 hónapos korában elhatároztuk, hogy leszokatjuk az éjszakairól. Már nagyon nehéz volt , amikor óránként ébredt...Amikor felébredt, apa altatta vissza. Ez azt jelentette, hogy néha 1-2 órát állt az üvöltő gyerek ágya mellett, ami a mi ágyunk mellett volt. Én meg bebújtam a paplan alá, hogy ne lásson. Apa énekelt, tentélte, stb. Nagyon hosszú volt. Vagy 3-4 hét. Másoknál ez egy hét szokott lenni. Legalábbis ezt mesélték. Van olyan lehetőség is, hogy csőrös pohárból vizet adsz neki. Akkor meg azért ébred. Viszont a csőrös pohár vele van az ágyban és ki tudja szolgálni magát. Nálunk így van, bár nem így szoktattuk le. A pici most 3 hónapos. Már néhányszor előfordult, hogy 8-kor letettem és csak 4-5 körül ébredt először. Úgy látszik, ő teljesen más.
2012. jún. 5. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!