Anyatejes babáknál is el kell kezdeni 4 hónaposan a
gyümölcsök kóstoltatását?
Figyelt kérdés
2012. márc. 2. 12:59
1/9 anonim válasza:
Nem, 6 hónapos korig elég az anyatej. De ha már hozzátáplálnál, akkor sem lesz semmi gond.
2012. márc. 2. 13:02
2/9 anonim válasza:
Mint az előttem szóló.
6 hónapos korig tökéletesen elég az anyatej, de ha te 5 hónaposan adsz egy kis almát neki baja nem lesz.
2012. márc. 2. 13:04
3/9 anonim válasza:
Tápszeres babáknál sem kell elkezdeni 4 hónaposan a kóstoltatást. A hivatalos ajánlás szerint 6 hónapig kizárólag anyatejjel, ennek hiányában tápszerrel javasolt a babák etetése. Más dolog, hogy ezt nem mindenki tartja be.
2012. márc. 2. 13:05
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Én nem szeretném, mert van bőven tejem, baba is szépen hízik, de a védőnő azt mondta, hogy kezdjem adni az almát :O
2012. márc. 2. 13:13
5/9 anonim válasza:
Mindenre és annak az ellenkezőjére is van tanulmány. A védőnőnek mondd meg, hogy a WHO a 6 hónapig ajánlja a kizárólagos szoptatást. Hivatkozhatsz arra is, hogy beszéltél egy ismerős gyerekorvossal.
Te vagy az anyja, ebben te döntesz.
2012. márc. 2. 13:47
6/9 anonim válasza:
"de a védőnő azt mondta, hogy kezdjem adni az almát :O"
AdHATod.. ha akarod. De nincs olyan, hogy a védőnő téged utasít és te meg pattanj.
2012. márc. 2. 13:48
7/9 anonim válasza:
6 hóig elég neki a tej, de adhatsz neki mást is ha szeretnél.
Én azért kezdtem korábban, mert nagyon nehezen kakilt és ez meg is oldotta a problémát.
2012. márc. 2. 15:39
8/9 anonim válasza:
Szia! Nekem is mondta a védőnő és ezért kóstoltattam is vele, de csak az íze miatt egy-egy kanállal. Nem igényelte egyáltalán! Aztán 6 hónaposan próbálkoztunk legközelebb, amikor már azért nagyobb volt a hajlandóság, de végül 8 hónaposan kezdett el a tejcsi mellett mást is fogyasztani. 16 hónapig szopott.
2012. márc. 5. 13:36
9/9 anonim válasza:
Igen én is úgy döntöttem, hogy megkóstoltatom, aztán majd eldönti, hogy ízlik-e neki! Köszönöm a válaszaitokat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!