Nektek mi a véleményetek a tápszeres etetésről? Már alig van tejem :- (
A "szükséges rossz". Ha tudsz mástól anyatejet szerezni (ha jól tudom, vannak ilyen lehetőségek), az kicsit segíthet, de egyébként a babának is jobb a tápszer, mint az éhezés.
Ha kevés a tej, akkor is rendszeresen mellre kell tenni a babát (ha estére "kifogy", úgy érzed, akkor is - a sok szoptatástól termelődik elvileg még több, "igény" szerint, vagyis ha nem erölteted, elapad). Illetve vannak tejszaporító teák (literszám naponta) és valami homeopátiás bogyó is, azokat kell használni. (Mellette enni rendesen és inni sokat.)
Ha ezeken már túlvagy, akkor marad a tápszer.
Nekem annyi a véleményem a tápszeres etetésről, hogy tiszta szívből örülök annak, hogy kitalálták, létezik, és nem kell éheztetni a gyereket, illetve már nem kell fenntartani a szoptatós dajkaság intézményét arra az esetre, ha az anyukának nem lenne (elég) teje, sőt tehéntejet, kecsketejet sem kell adni a babáknak.
A gyerek nem lesz semmivel sem betegesebb, butább (már ilyen épületes hozzászólást is olvastam, hogy a mentális fejlődésre hat, ha nem szoptatják a babát, nos ehhez inkább nem fűzök semmit), ugyanúgy fog kötődni az anyukájához, mint az a baba, akit szoptatott az édesanyja.
A legjobb, a legkényelmesebb, a legegészségesebb (mivel természetes) a szoptatás. De a tápszer nem méreg, a tápszeres etetés pedig ugyanúgy táplálás, összebújás, mint a szoptatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!