Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Első perctől tápszeres a...

Első perctől tápszeres a babád? Ha igen miért?

Figyelt kérdés
2012. febr. 12. 13:54
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Igen, az, így könnyebben meg tudtam oldani a táplálását. 13 hónapos
2012. febr. 12. 14:02
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Igen,az össz anyatej amit kapott kb.40ml.volt.

Sajnos nem indult be,pedig a teától a 10e.forintos kapszuláig mindent próbáltam.

13 hós

2012. febr. 12. 14:08
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk a kórházba volt egy csaj, neki. Első 2 napban nem volt teje, aztán belázasodott, kiderült, bennemaradt egy darab méhlepény, meg kellett operálni, 4 napig oda se adták neki a babáját, esélye sem volt szoptatni... :(
2012. febr. 12. 14:34
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon kevés tejem volt, a kórházban szinte mellre sem tudtam tenni a babát, segítséget nem kaptam. Nem tudott szopizni, fejéssel kellett azt a keveset is elindítani, ami volt. Az se segített sokat, hogy besárgult, három óránként kihozták, hogy na, lehet szopiztatni, csakhogy nem volt mit.

Itthon fejtem a tejet, de nem volt túl sok. A védőnő segítsége egy nagy kalap szamócát se ért, 40 percet küzdött, hogy segítsen mellre tenni az éhes, üvöltő gyereket, aztán közölte, ez nem megy, fejjek tovább.

Végül, 1 hónapos státusznál, amikor kijött a gyerekorvosunk, ő nézte meg a mellbimbómat, és közölte, lapos (mindamellett nagy is a cicim, nagy bimbóudvarral, a baba nem tudott rendesen rákapni), és emiatt nem tud szopizni a kicsi, valószínűleg a következő babát sem fogom majd tudni szoptatni emiatt.

8 hétig sikerült anyatejet adni a fiamnak, végig tápszeres kiegészítéssel.

Sajnos, első gyerekes anyukaként tapasztalatlan voltam a témában, aki pedig segíthetett volna (csecsemős nővér, védőnő) semmit sem segítettek. Pedig csak egyetlen dolgot, a mellbimbó kiemelőt kellett volna javasolniuk...

2012. febr. 12. 15:11
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
nem indult be a tejem. 1 hetet volt kórházban a fiam, ott már kapott tápszert nagyon hamar, aztán beindult, de nagyon kevés volt. Igyekeztem szaporítani, de nem ment. 4 hónapig szopizott is, de nagyon kevés volt, napi 200 körül. 11 hónapos
2012. febr. 12. 15:18
 6/9 anonim ***** válasza:
38%
Igen,bár nem első pertől hanem 1 hónapos korától,nem akartam szoptatni,mert utáltam.
2012. febr. 13. 08:32
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem is pótolni kell tápszerrel. Sokszor van emiatt lelkifurdalásom, hogy nem tudok neki csak anyatejet adni, de ez van. És egyébként éreztetek valami hátrányát a tápszernek úgy mint betegség?
2012. febr. 13. 15:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálam első perctől pótolni kell tápszerrel, bár nem minden nap. Ma 5 hetes a kisfiam. Engem nagyon bántott, hogy nem tudom csak anyatejjel tàplàlni, de már beletörődtem.
2012. febr. 13. 16:03
 9/9 anonim ***** válasza:
A nagyfiam 8 hétig kapott csak anyatejet, azt is pótoltam (hordtam neki anyatejet egy ismerőstől)és ezután 5 hónapig szopott+kapott tápszert, végül tápszeres lett. 8 éves, semmi baja, egészséges, és egyáltalán nem betegesebb, mint a többi. De van most egy kicsim, ő szopik mint a gép! Ne legyen lelkiismeret furdalásod, én a nagynál megkönnyebbültem, mikor vége lett a szoptatás őrületnek és látod a másodikkal sikerült, 5 hónapig anyatejes volt, mostanában kezdtük a hozzátáplálást. Semmivel sem vagy rosszabb, mint az aki 3 évig szoptat (nem bántásnak szántam, én is örültem volna, ha jól tejelő fajta vagyok, de sajna selejt lettem).
2012. febr. 14. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!