Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szoktassam le 7 hetes...

Miért szoktassam le 7 hetes tápszeres babámat az éjszakai etetésről?

Figyelt kérdés
Védőnő és a gyerek orvos is azt javasolta,hogy vizet adjunk neki.De ha egy baba éhes akkor nem elégszik meg vízzel.Nekem kiköpi, kiköhögi.Mit csinálok rosszul?Adjatok tanácsot!
2011. szept. 8. 21:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Hát nem tudom, a 7 hetes gyerek még nagyon kicsi ehhez, nem??
2011. szept. 8. 21:31
 2/16 anonim ***** válasza:
14%

Ha este jóllakik,akkor éjjel nem éhes. Adj neki teát tápszer helyett. Ha nem szoktatod le,akkor még két évesen is eszik éjszaka. Igaz,hogy ma ez divat a kismamák körében. Csak éppen a gyereknek nem jó. Nem tud nyugodtan aludni, a gyomra nem tud pihenni. Nem tanulja meg mi a különbség a nappal és az éjszaka között.

Egy orvostanhallgató.

2011. szept. 8. 21:33
 3/16 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a védőnő/doki?

Gondolom idősebbek és nagyon nem haladnak a korral, mert ez elég régi felfogás!

Ha nem idősek, akkor nem tudom miért mondják, de ez butaság.

Még picike a babád!Etesd meg éjjel!

2011. szept. 8. 21:35
 4/16 anonim ***** válasza:

3.vagyok, mondjuk az igaz, amit 2. ír, hogy nehéz lehet a pocijának....én mondjuk szoptatok, az ugye más.

Hányszor kel éjjel enni és mennyiket eszik?

Én teát tudi nem adnék neki, mert arra nagyon rászokik, ugyan úgy kelni fog mintha ennie kéne...

2011. szept. 8. 21:37
 5/16 anonim ***** válasza:
48%

Én azt hallottam, hogy a tápszertől kiszáradhatnak, és be is vizesedhetnek a babák.Ezért nem lehet gondolom igény szerint etetni vele őket.

Szerencsére az én babám, amikor tápszeres lett, akkor már csak ilyen havi 2-3 alkalom volt amikor kelt éjszaka.

Én azt javaslom, hogy este fürdés előtt még játszatok vele, hogy kifáradjon, mehet a kádba, aztán meg kaphatja a fincsi hamit.Ha éjjel fel kell, akkor adj neki vizet, vagy teát.Elvileg egy idő után már rá jön, hogy fölöslegesen kel fel.

Neki is, és neked is jó, ha átalusszátok az éjszakát!!!

2011. szept. 8. 21:41
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom tápszeres, kb 9 hós koráig ébredt éjszaka 1x enni. Ha vizet adtam neki, akkor 20 perc múlva újra fenn volt. Ha megetettem, akkor ébren voltunk 15 percet, majd aludtunk nyugodtan. Semmi baja nem volt a gyomrának, sőt, nagyon jól aludt. Magától szokott le róla. 7 hetesen én semmiképp nem próbálkoznék ilyesmivel. Ha éhes, etesd meg nyugodtan. (szerintem)
2011. szept. 8. 21:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

21:56-os vagyok.

Még annyit, egy korábbi válaszra, hogy nagyon jól,és elég korán megtanulta a különbséget nappal és éjszaka között, csak annyit tettem, hogy éjjel csak kislámpa, suttogás volt, altatás, éneklés. Játék kizárva. Megtanulta, mi az az éjszaka.Megette a tápszert, és aludt tovább.

2011. szept. 8. 21:59
 8/16 anonim ***** válasza:
Nálunk 1,5 éves koráig evett éjjel is, szóval nem vagy elkésve. Ha én kibírtam, Te is kibírod. Ha éhes, adj neki enni, bármit mondanak is neked!!! Mekkora baba egyébként? Jó súlyban van?
2011. szept. 8. 22:07
 9/16 krisztivan ***** válasza:
100%
Nehogy le akarj szoktatni egy ilyen pici babát az evésről.Még kell neki a kaja,ha az tápszer akkor az.Nem egyformák a babák,valaki nem kel éjszaka valaki meg többször is.Ha már nagyobb lesz akkor tudod megfontolni hogy ez már csak megszokás vagy éhség.De az kb.hat hónapos korában jön csak el.
2011. szept. 8. 22:14
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát,a mi dokink és védőnőnk is abszolút preferálta az éjszakai kajálást(az én kicsim is tápszeres volt).Azt mondták,én is akkor eszem,amikor éhes vagyok,ő miért ne kaphatna?Így is tettem.
2011. szept. 8. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!