Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szoktassam le 7 hetes...

Miért szoktassam le 7 hetes tápszeres babámat az éjszakai etetésről?

Figyelt kérdés
Védőnő és a gyerek orvos is azt javasolta,hogy vizet adjunk neki.De ha egy baba éhes akkor nem elégszik meg vízzel.Nekem kiköpi, kiköhögi.Mit csinálok rosszul?Adjatok tanácsot!
2011. szept. 8. 21:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hányszor eszik éjjel, milyen időközönként? Szerintem ekkora babát éjszaka is meg kell etetni, ha éhes. Nagyon nem is tudsz mást tenni, mert ha csak vizet adsz neki, azzal nem fog jóllakni, és újra felébred. Ráadásul ő még nagyon intenzíven fejlődik (ez a gyerekorvosunk mondta), ezért ha éjjel megéhezik, akkor is inkább tápszert egyen, mint hogy folyadékkal töltse meg a gyomrát.

Az én kisfiamat (tápszeres) 6 hónapos koráig úgy etettem, hogy bármikor is volt a "vacsora", este 11-kor bementem hozzá, és álmában adtam neki egy adag tápszert. (Ilyenkor jobban evett, mint nappal!) Utána simán végigaludta az éjszakát reggel 8-ig. Teát sosem adtam neki, vizet is csak nappal. Most 13 hónapos, és csak mostanában kezdett el éjszaka felébredni, szerintem a foga miatt.

2011. szept. 8. 22:24
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha éhes,adj neki enni.Mi mást tudsz tenni?Az én 3 hós lányom,este 20-tól alszik,hajnali 5-kor eszik,majd visszaalszik.Én is örülnék ha kihúzná 6 ig,de már 5 kor is iszonyat éhes.
2011. szept. 9. 09:54
 13/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a sok választ

Éjszaka kb 4 órát alszik egyhuzamba ,de van olyan hogy pont kibírja a 3 órát.Nagyon rossz látnom hogy éhes és csak vizet adjak neki,mert a doki szerint nagyon megterheli a gyomrát,ha éjjel is kap még tápszert.Én ezt megértem,de mit csináljak éjjel egy éhes, síró babával? A szívem szakad meg.Nem lehet átverni vízzel vagy teával:(

Kipróbálom ma hogy az utolsó etetésnél hamarabb adok neki enni,nem várom ki a 3 órát,és igy hátha kihúzza 4-5 óráig.

Ti hogy voltatok ezzel?

2011. szept. 9. 11:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Nincs két hónapos.Én adnék neki,és adtam is.Nekem a gyerekorvos azt mondta 3 óránként mehet a tápi,gyakrabban ne adjam,de ha éjszaka is kel,akkor kel(l).Add neki nyugodtan,szépen le fog szokni az éjszakai evésről mikor elég nagy lesz.Még annyit megpróbálhatsz,hogy nagyobb adagokat keversz neki estére.Egy napig kipróbálhatod hátha...mennyiket szokott enni?
2011. szept. 9. 11:43
 15/16 anonim ***** válasza:
Nincs két hónapos.Én adnék neki,és adtam is.Nekem a gyerekorvos azt mondta 3 óránként mehet a tápi,gyakrabban ne adjam,de ha éjszaka is kel,akkor kel(l).Add neki nyugodtan,szépen le fog szokni az éjszakai evésről mikor elég nagy lesz.Még annyit megpróbálhatsz,hogy nagyobb adagokat keversz neki estére.Egy napig kipróbálhatod hátha...mennyiket szokott enni?és milyen sűrűn egy nap?
2011. szept. 9. 11:44
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem terheli meg a gyomrát az éjszakai evés. Tápszeres a babám ,hidd el, nem lesz a gyomrának semmi baja. Ennie kell egy ekkora babának, sőt, még egy jó darabig kelni fog éjjelente.
2011. szept. 9. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!