Mi egészséges étel-ital és mi TILOS a szoptatós anyukáknak?
Az alkoholos italok és a dohányzás. EZen felül kerüld a puffasztó ételeket, az olyanokat, amelyeket a te gyomrod sem bír annyira, a túl fűszereseket, és amiket a terhesség alatt is (penészes sajt, nyers hús)
De csak az alkohol a tiltólistás, a védőnő szerint.
Hopp.. Bocsi, ezek az egészségtelenek voltak.
Egészségesek az amúgy is egészséges életek, ha ugyebár nem puffasztóak, vagy hasfájást okozóak :)
Magyarországon soha egy szoptatásos tanácsadóstól sem hallom, hogy bizony a citrusféléket kerülni kell.
Külföldön élek és ez az egyik legátkozottabb dolgo, képes egy multivitamin iszonyat hasgörcsöket okozni a kisbabának, de a popóját is véresre csípheti.
Szóval citrusféléket kerüld föleg az elsö hetekben, de arra is figyelj hogy pl multivitamin is tartalmaz narancsot.
Én mindent eszek. 3. babát szoptatom, egyik sem volt soha hasfájós. Vagyis az elsővel volt két hasfájós napunk, na az pokoli volt. A Laktoherb teától. Így nálam a szoptatós teák tiltólistásak pl. Szerintem ez baba és anya függő.
Szerintem leginkább kitapasztalja az ember, hogy ő mit ehet, és mit nem. Általában a puffasztó ételeket javasolják, hogy kerüld. De sok baba arra se érzékeny, enyémek se pl.
Elvileg amiket leírtak, azok nem ajánlatosak, mégis azt mondom, szerintem babafüggő. Ki kell tapasztalni :).
Az első babánál mindent ettem, ugyanúgy, sose fájt a hasa, most is szívesen eszik mindent.
A másodiknál ugyanúgy megpróbáltam, és őt sem viselte meg semmi, talán a Laktoherb, amikor ittam, akkor nyűgösebb volt.
Egyébként a szénsavasokat, alkoholt persze, hogy kerültem, illetve sosem dohányoztam, no meg a nyers dolgokat is mellőzöm azért (bár fincsi a tartár mártás, de most inkább nem :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!