Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik ennivaló egészségesebb...

Melyik ennivaló egészségesebb a kutyusnak a főtt étel vagy a táp?

Figyelt kérdés
Van egy hat éves foxikánk ő mind a kettőt eszi, nasinak a tápot, főételnek a főttkaját /rizs az alap+sült hús,főtt hús,tejtermék/a marhahúson kívűl,mert azt nem bírja/

2012. ápr. 2. 22:10
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
26%

Nyers hús, nyers hús és nyers hús.

A gazdik mindenféle marhaságot képesek adni szerencsétlen állatnak. Pl. főt ételeket, rizst, mindenféle gabonát, burgonyát stb. A kutya a farkas közeli rokona. Biológiai felépítése azzal azonos.

A kutya nem tudja megemészteni a zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat stb., csak a húst.

Biztosan kapom a piros kezeket, de ez az igazság.

2012. ápr. 2. 22:20
 2/21 anonim ***** válasza:
Ha meg tudod oldani, hogy a kutyusodnak elkészíted a kaját, akkor inkább az. Olvass utána a BARF diétának.
2012. ápr. 2. 22:27
 3/21 A kérdező kommentje:
Ami lemaradt,hogy a lakásban él velünk és az emésztése miatt sem mindegy mit eszik.Nincs vele semmi gond a fenti étrend mellett, csak azt akarom tudni,hogy melyikben van több vitamin stb.
2012. ápr. 2. 22:47
 4/21 anonim ***** válasza:
20%

A BARF diétával egy baj van. A nyers hús, főleg nyers csontos hús rendben van. Elsőben is ezt írtam.

Viszont a zöldségekkel és gyümölcsökkel a kutya emésztőrendszere az égvilágon semmit nem tud kezdeni. az emésztetlenül távozik, s csak feleslegesen terheli a szervezetét.

Sok kutyatulajdonos esik abba a hibába, hogy azzal érvel, hogy a kutya jóízűen elfogyasztja az étel. És ha megeszi, akkor jó is. De ez tévedés.

2012. ápr. 2. 22:51
 5/21 anonim ***** válasza:
18%
A természetes kajája a szomszédtól csent liba vagy kacsa. Mivel ennek a szomszéd nem örülne, neked kell nyers húsról gondoskodnod. Semmiféle főt étel nem jó a kutyának, s a csontos nyers húson kívül minden más árt a kutyának.
2012. ápr. 2. 22:54
 6/21 anonim ***** válasza:
Mindkettő lehet egészséges, mindkettőn éltek már nagyon idős korukig viszonylag egészséges kutyák. A szar mindkettőből szar, a jó mindkettőből jó, ilyen egyszerű.
2012. ápr. 2. 23:10
 7/21 anonim ***** válasza:
68%

"Sok kutyatulajdonos esik abba a hibába, hogy azzal érvel, hogy a kutya jóízűen elfogyasztja az étel. És ha megeszi, akkor jó is. De ez tévedés."

Így van, ilyenkor szoktam én azzal érvelni, hogy az én kutyám az emberi ürüléket fogyasztja nagy mennyiségben boldog mosollyal az arcán, ha nem figyelek, mégsem kakálok a táljába esténként.

2012. ápr. 2. 23:11
 8/21 anonim ***** válasza:
52%

A tévedésnek pedig két alapja van:

A kutya számára az édeskés íz a jó étel jele. A hús is édes, ha nem romlott. A kutyus pedig a jó szándékú, de kellő ismeretekkel nem rendelkező gazditól mindenfélét kap enni, ami nincs lekódolva a génjeiben. Édes? Igen. A falkavezér (gazdi) pozitív visszajelzést ad? Igen. Hát megeszi.

2012. ápr. 2. 23:23
 9/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom ez a nyers hús étrend nekem kicsit sok.Az oké,hogy a kutya miktől származik,de mégse vad,mint a farkasok(mindig ezt hangoztatják sokan),nem hiába az ember mellé lett HÁZIasítva.
2012. ápr. 3. 07:56
 10/21 anonim ***** válasza:

a másik,hogy akkor a kutyatartók 80%-a mérgezi a kutyáit a táppal?

Itt nem a chappy-re meg pedigree- re gondolok,hanem a prémium tápokra.

2012. ápr. 3. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!