Melyik ennivaló egészségesebb a kutyusnak a főtt étel vagy a táp?
Nyers hús, nyers hús és nyers hús.
A gazdik mindenféle marhaságot képesek adni szerencsétlen állatnak. Pl. főt ételeket, rizst, mindenféle gabonát, burgonyát stb. A kutya a farkas közeli rokona. Biológiai felépítése azzal azonos.
A kutya nem tudja megemészteni a zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat stb., csak a húst.
Biztosan kapom a piros kezeket, de ez az igazság.
A BARF diétával egy baj van. A nyers hús, főleg nyers csontos hús rendben van. Elsőben is ezt írtam.
Viszont a zöldségekkel és gyümölcsökkel a kutya emésztőrendszere az égvilágon semmit nem tud kezdeni. az emésztetlenül távozik, s csak feleslegesen terheli a szervezetét.
Sok kutyatulajdonos esik abba a hibába, hogy azzal érvel, hogy a kutya jóízűen elfogyasztja az étel. És ha megeszi, akkor jó is. De ez tévedés.
"Sok kutyatulajdonos esik abba a hibába, hogy azzal érvel, hogy a kutya jóízűen elfogyasztja az étel. És ha megeszi, akkor jó is. De ez tévedés."
Így van, ilyenkor szoktam én azzal érvelni, hogy az én kutyám az emberi ürüléket fogyasztja nagy mennyiségben boldog mosollyal az arcán, ha nem figyelek, mégsem kakálok a táljába esténként.
A tévedésnek pedig két alapja van:
A kutya számára az édeskés íz a jó étel jele. A hús is édes, ha nem romlott. A kutyus pedig a jó szándékú, de kellő ismeretekkel nem rendelkező gazditól mindenfélét kap enni, ami nincs lekódolva a génjeiben. Édes? Igen. A falkavezér (gazdi) pozitív visszajelzést ad? Igen. Hát megeszi.
a másik,hogy akkor a kutyatartók 80%-a mérgezi a kutyáit a táppal?
Itt nem a chappy-re meg pedigree- re gondolok,hanem a prémium tápokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!