Melyik ennivaló egészségesebb a kutyusnak a főtt étel
vagy a táp?
Figyelt kérdés
Van egy hat éves foxikánk ő mind a kettőt eszi, nasinak a tápot, főételnek a főttkaját /rizs az alap+sült hús,főtt hús,tejtermék/a marhahúson kívűl,mert azt nem bírja/
Állatorvos vagyok, az elsőnek üzenném, hogy a kutya a macskával ellentétben nem obligát húsevő, hanem funkcionális mindenevő. Vagyis a zöldségeket és tésztát is meg tudja enni, sőt kell is a rost tartalom. Csak hússal etetve problémái lesznek.
A kérdésedre a válasz pedig, hogy mindkettő jó lehet korlátok között: ha valakinek van kedve-ideje főzni és változatosan meg tud mindent csinálni teljesen jó a házi főtt kaja, de ha nincs erre energiája az embernek teljesértékűek a tápok, vagyis minden szükségletet fedeznek. Persze nem a 2000 ft/ 20 kg minőség...
A leírt étrendhez pedig annyit, hogyha főtt kaja mellé rendes tápot kap nasinak az előbb-utóbb sok lesz, és fel fog szedni magára a kutyus-úgyhogy csak korlátok között.
2012. ápr. 3. 09:21
15/21 anonim válasza:
én nem tudom ,miért gondolják egyesek ,hogy a kutya farkas.Az egy dolog,hogy onnan származik.De NEM az.Ezért nem kell csak nyers húst adni neki,mivel a kutya az emberhez lett tenyésztve vagy szoktatva .Nekem mesélték,hogy régen volt aki csak házi kosztot adott a kutyájának és semmi baja nem volt 15 évig szépen elélt,ha nem több ideig.Van aki meg csak és kizárólag táppal eteti,ami szerintem nem baj,ha tényleg jó minőségű.Biztos vagyok benne, hogy egy állatorvos nem ajánlaná csak a hússal való etetést.
2012. ápr. 3. 10:19
16/21 anonim válasza:
nyersen pláne
2012. ápr. 3. 10:32
17/21 anonim válasza:
Egyik fajta etetéssel sincs semmi baj, csak ésszel kell megválogatni, hogy mit és mennyit kapjon a kutya. A nyers hússal nekem az az egyetlen bajom, hogy kegyetlen macerás a normális minőségű és megfizethető árú húsnak a beszerzése. Ha nincs a közelben egy megbízható forrás, akkor bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. A főtt ételnél már jobb a helyzet, mert normálisabb fagyasztott húst már lehet kapni állateledelesnél megfizethető árban. De tárolás és beszerezhetőség szempontjából még mindig a legjobb egy jó minőségű száraztáp. A gagyi táp, nem megfelelő nyers vagy főtt étel mind lehet ugyanolyan káros a kutyára nézve, mint amilyen jó egy prémium táp vagy megfelelően összeállított házikoszt legyen benne akár nyers, akár főtt hús.
2012. ápr. 3. 10:50
18/21 anonim válasza:
Lehúzták ám az állatorvos válaszát, pedig így ő a 3. állatorvos, akitől ezt hallom. Másik 2 állatorvos is szinte szóról szóra ezt mondta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!