Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5 hónapos kisbabám most...

5 hónapos kisbabám most először fogyott 1 hét alatt (100 gr-ot). Kellene neki pótlást adnom?

Figyelt kérdés
Anyatejes születése óta és kicsikét megijedtem a mérleg láttán. Attól tartok, nem elég neki, adjak neki a mélyhűtőből anyatejes pótlást? Nemsokára kezdjük a hozzátáplálást, de addig ki kellene húzni még valahogy.
2012. ápr. 13. 14:30
1 2
 11/12 xStefix ***** válasza:

Várj egy picit azért... :) Szóval hízott, csak "keveset"? Az már pont elég!

Figyu. Megduplázta már a születési súlyát? Beindult mostanában a mozgásfejlődése? Éber, aktív baba? Nagyon érdeklődő, figyel minden neszre, sokat játszik, felfedez?

Ha ezekre igen a válaszod, akkor nagy eséllyel minden rendben van a babáddal, úgy fejlődik, ahogy neki kell, hidd el! A súlyfejlődés egyre kevésbé lesz mérvadó abban, hogy ő hogyan halad - bár eddig sem ez volt (kellett volna, hogy legyen) az elsődleges szempont. A gyarapodás csakis egy sor más dologgal együtt jelzi igazán megbízhatóan, hogy van-e gond vagy nincs.

Szóval én türelemre intenélek pótlás-ügyben.

Ráadásul, az ugye tudod, hogy ha elkezded kiegészíteni a szopizását, akkor valahol magad alatt vágod a fát, ugyanis amit a hűtőből adsz neki, azt nem belőled fogja kiszívni.. Ergó, ennyivel kevesebb tejed lesz. - Márpedig, nemsokára 6 hónapos ugrás is van, amikor alapból több tejet fog igényelni. Namost, ha te közben pótolgatsz neki, megeshet, hogy elnézed az ezirányú jelzéseit és nem veszed észre, mit szeretne, illetve nem a szopik számát fogod gyarapítani, hanem a pótlás mennyiségét...

Hidd el, nem okoskodni akarok, de ezek mind valós összefüggések, amikbe egy kezdő anyuka könnyen belecsúszhat (egy részét magam is átéltem). Csak azért pattogok itt neked, hogy fontold meg alaposan, mielőtt belenyúlsz a Természet rendjébe, mert hosszabb távon több bajt (egyáltalán, bajt és nem előnyt) hozhat magatoknak, mint ahogy perpill sejted.

Őszintén mondom neked, én nem látok ennyiből aggasztó jelet, szóval türelemre intenélek, de legalábbis óvatosságra. Remélem, nem haragszol. :)

2012. ápr. 19. 17:47
 12/12 A kérdező kommentje:

xStefix:

nagyon is köszönöm, amiket írsz!! Köszönöm!

nos, érdeklődő szerencsére, túlságosan is mozgékony pelenkázásnál:), viszont születése óta lassan hízik, amin nem nagyon aggódom, hiszen úgy fejlődik, ahogy ő szeretne. viszont még messze van a születési súlyának duplájától (több, mint 1,2 kg hiányzik). A pótlást úgy gondoltam, hogy szopizás után még adok neki egy keveset (50-70 ml). Elvileg nincs elmaradva semmiben, csak az izomtónusa merev, de valahogy minden ismerősömtől ezt hallom, akinek van köze kisbabához!

2012. ápr. 19. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!