Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől fogyott a kisbabám?

Mitől fogyott a kisbabám?

Figyelt kérdés
Aggaszt, hogy kb. egy hónappal ezelőtt 7,5 kg volt, most meg csak 7,3 kg. Amúgy is elég soványak vagyunk, ugyanis betöltöttük a 9. hónapot, de ez annyira nem zavart, mert 6 hónapos kora óta "szaladgál" az ágy és a járóka rácsa mellett, leül, feláll kapaszkodva, szóval rengeteget mozog. Azért is fura ez a fogyás, mert pont most néhány hete jutottunk el oda, hogy végre megeszik egyszerre 210-230 ml tápszert, illetve egy egész üveg babaételt. Előtte volt olyan, hogy 100 ml-t, ill. egy fél üveg babaételt is csak alig tudtam belediktálni. Szóval megnőtt az étvágya, és pont azt vártam, hogy most megindul a súlya is. Ehhez képest fogyott. Mitől lehet ez? A sok mozgás sem most kezdődött. Teljesen érthetetlen számomra. Kérlek segítsetek, hátha van közületek valaki, akinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata.
2008. nov. 8. 09:19
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Esetleg étel allergia is lehet a háttérben. Érdemes utána nézni.

JBea

2008. dec. 25. 08:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm a választ. Én is a lisztérzékenységre kezdtem el gyanakodni. Azóta a védőnő leteremtett, hogy mit aggodalmaskodok, ha hetente viszem méretni, attól még nem fog meghízni. Mondanom sem kell, hogy havonta viszem, nem hetente, és rosszul esett, hogy ennyivel elintézte, pedig tényleg csak azt kérdeztem tőle, hogy kell-e aggódnom, várjak-e még mielőtt a gyerekorvoshoz bemegyek a panaszommal. Közben 10 és fél hónaposak lettünk, és most is csak 7.8 kg. Azóta már tudunk járni, és tényleg lehet, hogy csak a mozgástól van, de szerintem egy szakembernek azért illett volna figyelmeztetnie, hogy esetleg ennek más oka is lehet, aminek utána kellene járni. Úgyhogy mégegyszer köszönöm a választ, én is ezirányban kezdtem el tapogatózni. Még várok egy kicsit, és ha év elejéig nem javul a helyzet, akkor bemegyek a gyerekorvoshoz akkor is, ha a védőnő a feje tetejére áll :-)
2008. dec. 25. 17:20
 3/3 anonim ***** válasza:
szia.tudom, hogy már nagyon rég írtad ki a kérdést, remélem azóta rendbe jött minden. Ha viszont még nem voltál gyermekorvosnál, akkor most azonnal induljatok. egyelőre nem akarlak semmivel ijesztgetni. mi benne vagyunk ebben, de 4 hósan kerültünk dikihoz. milyenek a baba székletei? Hányat kakil naponta? ezek is nagyon fontos részletek. légyszi írjál, hogy mi lett veletek: nagyadelka@yahoo.com
2009. jan. 13. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!