Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan veszem észre ha apad a...

Honnan veszem észre ha apad a tejem?

Figyelt kérdés
4 hónapos a fiam,még szoptatom.

2012. ápr. 10. 13:12
 1/6 xStefix ***** válasza:
100%

Ez jó kérdés.. hirtelen sokkal többet lehetne írni arról, hogy miből nem kell erre következtetni. :)

De azért írok párat:

- ha te magad stresszesebb vagy, főleg, ha tartósan

- ha drasztikusan korlátozod a folyadékbeviteled, vagy épp nagyon megnöveled

- ha hirtelen komoly diétába, fogyókúrába, testmozgásba stb. kezdesz

- ha visszajön a menzeszed és azokon a napokon a babád nagyon nyűgös lesz

- ha a babád általában is nyűgösebb, elégedetlenebb, sírósabb

- ha azután is éhségjeleket produkál, miután teljesen kiürítette mindkét melled

- ha a napokig tartó igény szerinti (ill. esetenként nagyon gyakori) szoptatás, tejszaporítás időszaka után sem látsz pozitív változást a baba viselkedésében...

akkor MEGTÖRTÉNHET, hogy esetleg apad a tejed. DE! Mindezek a jellemzők mást is jelenthetnek, illetve időnként normálisak is, úgyhogy mindegyik további magyarázatot is igényelne.

A tiéd 4 hónapos, tippelek: 1) lelassult a gyarapodása, esetleg stagnál is, 2) újabban nagyon rövideket szopik, 3) elforog a melledről szopi közben, türelmetlenebb, nem szívja ki a tej végét, 4) újra ébred éjjel szopizni. Ezek az ilyenkor tipikus kérdések, de egyik sem feltétlenül az apadás jele, sőt.

2012. ápr. 10. 13:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Csak felmerült bennem a kérdés,hogy vajon észre fogom e venni,nehogy éhezzen szegénykém. :)
2012. ápr. 10. 20:35
 3/6 xStefix ***** válasza:
100%
Ez aranyos... általában akkor is ezt szokták észlelni az anyukák, amikor semmi ilyesmiről szó sincs. De akkor te ezek szerint a lazábbak közé tartozol, ez jó. :)
2012. ápr. 10. 20:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Próbálok nem rágörcsölni a témára.Szeretnék minél tovább szoptatni,de ha nem tudok hát bummm... sokan nőnek fel tápszeren is.

A teherbeesésnél megtanultam ha rágörcsölök úgysem sikerül :)

2012. ápr. 10. 22:13
 5/6 xStefix ***** válasza:
100%
Nem is kell, mert az összes gond 95%-a általában megoldható. Tápszer nélkül is. ;)
2012. ápr. 11. 12:03
 6/6 sumergo ***** válasza:
4 hós volt a lányom, mikor immáron 3x megjött a menzeszem. Na ennél kissé megcsappant a tejem, de észre is vettem, mert evett a lányom, aztán egyszer csak elkezdett mérgelődni a cicivel, megpróbáltam kisajtolni egy kis tejet, nem jött semmi. Átraktam a másikra, azt is kiürítette, és még evett volna, mert mérgelődött, de sajnos nem volt mit. Kicsit játszottam vele, aztán újra cicire raktam. 1 hétig minden délelőttöm ráment a folyamatos szoptatásra, de azóta is megvagyunk, egyszer már újra megjött, de nem lett ilyen gond. (Esténként egy félórás program volt, hogy próbáltam géppel, és kézzel is minél több tejet kifejni a ciciből, hogy szaporítsam.) Az is hozzátartozik, hogy megijedtem, hogy nem lesz nemsokára tejem, ezért elkezdtem nagyon óvatosan almát, majd őszibarackot kóstoltatni, csak egy-két kanállal evett belőle 5 hónapos koráig, de igazából felesleges volt az aggodalmam, mert elég a tejem, viszont már az 50-60 g gyümölcsöt délben kiköveteli magának, mert megszokta, de erre azt mondta a gyerekorvos, hogy az nagyon kevés, gondot nem okoz, egye csak ha szereti (lassan 6 hónapos lesz). Szóval ezt már elszúrtam, de talán nem annyira. Csak azért írtam le így részletesen, hogy tudd, hogy észreveszed, ha gond lesz, és lehet is tenni ellene. Ha újra kezdhetném, már nem kezdeném el a kóstoltatást, de hát már mindegy, meg aztán annyit soha nem kapott, hogy kiváltottunk volna étkezést.
2012. ápr. 12. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!