Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyucik mivel tehetném tápláló...

Anyucik mivel tehetném táplálóbbá a tejcsimet? Úgy veszem észre nem elég laktató több anyucinak sárga nekem meg olyan fehér és vizes kinézetű? Hogy lehetne zsírosabb kicsit?

Figyelt kérdés
Sajnos tápszer pótlás is kell mert kevéske a tejcsi de ezt a keveset odaadom neki természetessen csak jó lenne ha táplálóbb lenne mert én olyannak látom mint a bolti tej :-( És paradicsomos dolgokat lehet enni szopi alatt?
2012. márc. 17. 08:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gyermeked megfelelően hízik, akkor semmi baj nincs a tejeddel. Tedd többször cicire és a tápszert is elhagyhatod. A paradicsomot - szerintem - eheted.
2012. márc. 17. 08:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az anyatej összetétele a napszaknak megfelelően is változik, így egyáltalán nem biztos, hogy nem elég laktató.

Az én tejem is olyan, mint a bolti, de ha áll egy ideig, kiül a tetejére a zsír - mikor mennyi.

2012. márc. 17. 08:23
 3/9 anonim ***** válasza:
17%

Anyuci, tejcsi... Hány éves vagy, 12?

Lehet korán volt még ez a gyermekvállalás... Pláne, hogy azzal sem vagy tisztában, hogy az anyatej összetétele folyamatosan változik még egy szoptatás alatt is. A gyermek mindig megfelelő tápértékhez jut hozzá.

2012. márc. 17. 08:28
 4/9 anonim ***** válasza:
és ehetsz paradicsomot.Miért ne ehetnél?
2012. márc. 17. 08:34
 5/9 anonim ***** válasza:
19%
Nem lehetne csak azt írni, h anyák meg tej? Így is megértjük, nem kell gügyögni.
2012. márc. 17. 08:51
 6/9 xStefix ***** válasza:
90%

Már bocs, de én is használom a tejcsi szót. Sőt, a tanfolyamon, ahol voltam, a szopis szaktanácsadók is használták időnként. Miért lenne ez baj? Ettől még nem butább vagy éretlenebb valaki.

Arról nem beszélve, hogy aki rendszeresen itt van, az tapasztalhatja, hogy vannak, akik tényleg nem tudnak ilyen alapvető dolgokat; de mindenki a nulláról indul valamikor, nem? Ennél sokkal megdöbbentőbb dolgokat is lehet itt olvasni néha. Szóval nem értem a kiakadást.

Kérdező, nem a más anyukák korai tejére gondolsz? Mert belövellés után pár napig valóban sárgás színű, de kb. 10-14 nap elteltével érett tejjé alakul, ami már tényleg olyan fehér, mint a bolti. De ez így van rendben, ettől még teljesen jó minőségű!

Plusz, ahogy feljebb is írták, a szopi elején ürülő elsőtej még ennél is átlátszóbb, hígabb, vizesebb, mert ez még sok tejcukrot és kevés zsírt (1% körül) tartalmaz. Ezt szomjoltó vagy étvágymeghozó tejnek is nevezzük ezért. De ahogy telik az idő szopi közben, úgy nő a tejed zsírtartalma is (10% fölé), ezért a hátsótej, ami (változóan) 10-20 perc múlva ürül, már tömörebb fehér. - Ha néha fejed is a melled (amíg kb. "üres" lesz) és állni hagyod az anyatejet, kis idővel láthatod is, ahogy kiül a tetejére a zsír.

Szóval ne aggódj azon, hogy nem tápláló vagy rossz az összetétele, ez csak nagyon ritkán fordul elő. Ha te egészséges vagy és odafigyelsz a táplálkozásodra, akkor ez kizárt. :)

Ha kevés a tejed, akkor pedig inkább szaporításra bíztatnálak a tápszeres pótlás helyett/előtt. Ennek a módjáról itt is sok kérdést-választ találsz.

2012. márc. 17. 08:55
 7/9 anonim ***** válasza:
lassan 6 honapos a babam es soha nem volt sarga a tejem, megis havi 1 kilokat hizott.
2012. márc. 17. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:
85%

Tényleg ez a lényeg? Hogy milyen szavakat használ? Érdemes belekötni mindenbe? De frusztráltak néhányan...

Szerintem sincs gond, ha gyarapszik, akkor neki tökéletes. :)

32 hkm

2012. márc. 17. 17:44
 9/9 alaszka ***** válasza:
Nem a színétől függ, hogy elég tápláló-e a tejed. A sárgás szín az első napokban jellemző, utána mindenkinek fehéres, szürkés lesz, néha vizesebb, néha sűrűbb. Az eleje mindig átlátszóbb, aztán jut a hátsó, zsírosabb tejhez, ha kifejed, látni ahogy ez a kétféle el is válik egymástól. Az én babám is havi 1 kg-ot hízott majdnem mostanáig (9 hónapos), és nekem is csak az első néhány napban volt sárgás. A bolti tej állagánál sokkal vizesebb kinézetű az enyém.
2012. márc. 17. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!