Lehet elkezdeni a mellsziivot használni későbbtöl is? 11hetes lessz hétfőn a kislányom és sajnos úgy veszem észre, hogy kevés kilo. Szerdán megyünk orvoshoz és ott pontosabban megtudom
A mellszívó használatát elkezdeni sosem késő. Ha tényleg nem hízik jól a babád, akkor az orvos esetleg kiegészítő tápszert javasol az anyatej mellé. Várd meg még azt a pár napot, és kérd ki az orvos véleményét!
A tejtermelést egyébként serkenti még az alkoholmentes sör, More Milk kapszula, egyéb homeopátiás golyócskák, de a legjobb, ha gyakran teszed mellre a babát!
Nálam bevált tejserkentő a szüléstől:
- urtica urens homeós bogyó a gyógyszertárból (kb. 500 Ft)
- Mecsek tejszaporító tea
Én először csak egy kicsi kézi mellszívót vettem, nem volt szükség rá gyakran, de ha nem ébredt fel szopizni, ömlött a tejem, és azzal több ment félre, mint a pohárba, így vettem egy avent kézit, szuper! Már 1.5 hónapos volt ekkor a babám.
A mellszívóval is lehet szaporítani, de sokkal jobb, ha a babádat teszed gyakrabban cicire. A tej rögtön az ő kis szájába megy, frissen, melegen, és gyönyörűen serkenti a tejcsit. :)
Ha jól alszik, nem sír, nem nyugtalan, akkor biztos nincs baj a tejeddel. Ha kevésnek érzi, akkor gyakran sír, gyakran akar szopizni, és ettől 1-2 nap alatt növekszik a tej mennyisége.
Fejlődési ugráskor (pl. 12 hetesen is) még gyakrabban akar szopizni, pár napig mintha kicserélték volna, úgy sírt-bújt a babám, aztán megint ment minden szépen tovább, csak a tejem több lett. :D
Nem minden baba növekszik a nagy(kis)könyv szerint, emiatt ne aggódj, ha amúgy nincs panasza a babádnak.
De majd a doki is elmondja a véleményét. :)
Minden jót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!