Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tennétek a helyemben?

H.Orsolya kérdése:

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Nagyon úgy néz ki, hogy kevés a babámnak a tej, elég vizes is. A kisfiamnak, ha sikerül is rendesen szopiznia visszabukik elég sokat. Most már reggel 9 körül és este fürdés után tápszert kell neki adnunk, mert akkor biztos nem elég a tejci. Napközben pedig nagyon változó, és 5-6 után pedig nagyon nehéz. Van, hogy rendesen van tejem és csak úgy folyik, és van olyan nap is amikor szinte semmit nem tud enni ciciből. Ilyenkor nagyon nehéz, hogy most adjak tápszert vagy nem. Mindig ciciztetés után kap csak tápszert, amit érdekes módon nagyon ritkán bukik ki.

Szerintetek mit csináljak? Folytassam így: anyatej + tápszer.

Vagy erőltessem csak a cicit? De ha még éhes?

Vagy váltsunk tápszerre teljesen?

Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom, hogy mi lenne a legjobb, mert én is és a párom is tápszeres volt mégis teljesen egészségesek vagyunk, ugyanakkor mindenki az anyatej jótékony hatásait hangoztatja.Nagyon nehezen bírom már lelkileg ezt a bizonytalanságot. :( Segítsetek kérlek a tanácsaitokkal.

Köszönöm Mindenkinek.

6 hetes kisfiú anyukája

2012. márc. 29. 21:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Amit fentebb írtak - nem sok hozzáfűzni valóm van. Én is végigszenvedtem/harcoltam a szoptatás elejét. Mostmár két gyerekkel is. Átérzem a helyzeted, mert pánikoltam ezerrel - főleg, amikor "segítőkész" ismerősök/rokonok mondták, hogy túl "átlátszó" tejem van és hogy azért sír a kicsi...

Anyósom még egy doboz tápszert is rendelt nekünk. Hihetetlenül kedves volt.

Szóval harc a szoptatás és nem is könnyű dolog. xStefix szoptatási útmutatója szerintem ezt szuperül összefoglalja. Látom írt ide is, esetleg elkérhetnéd tőle priviben.

A mellbimbó fájdalom nem annak a jele, hogy nem állt be a tej mennyisége, bár lehet, hogy látszólag összefügg. A babád nem jól harap a cicire. Nekem 3 hónapos koráig kellett ezzel kínlódnom. Aztán az vált be, hogy fekve szoptatok. Próbáld te is ki.

2012. ápr. 2. 10:18
 22/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm kérdésedet, még kitartok és próbálkozunk, kisebb- nagyobb sikerrel. Az esti tápszer az meg van még mindig és szerintem meg is marad. ( mert este inkább elalszik a cicin, de nem eszik, viszont ha elveszem, akkor sír)

Köszönöm a válaszaidat xStefix, neked köszönhetem, hogy még bírom.

Bár sokkal könnyebb lelkileg ha a párom itthon van, viszont mikor délutános akkor bukok ki nagyon.

2012. ápr. 4. 09:03
 23/30 A kérdező kommentje:
Nekünk nem jött be a fekve szoptatás, mert elalszik a cicin nagyon hamar.
2012. ápr. 4. 09:07
 24/30 xStefix ***** válasza:
100%

Nohát, már az is siker, hogy tovább próbálkoztok, ügyes vagy! :)

Próbáltad már, hogy este is hagyod csak szopizni? Ha elalszik, aludjon, "legfeljebb" még párszor felébred és újra szopik. Tudom, ez pár estédet nagyon el fogja foglalni, de a tejednek tutira jót tenne. (Persze, ha bírod és meg tudod így oldani.)

Egyébként mennyit pótolsz neki ilyenkor? Délután és éjjel hogy szopizik a táp mellett?

2012. ápr. 5. 19:46
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit fűznék hozzá: anno kisfiamat nem tudtam szoptatni, ezért kislányomnál az volt a leghőbb vágyam, hogy sikerüljön, el is követtem mindent ennek érdekében, már jó előre. Aztán amikor hazajöttünk a kórházból, és este-éjszaka egyfolytában evett volna, a melleim totál laposnak tűntek, semmit nem aludtunk, és ehhez jött még a féltékeny kétévesem, aki miatt úgy éreztem, ha nem alszom éjjel, végem van, tápszert adok inkább- na akkor utolsó esélyként elolvastam Stefix Szopis összefoglalóját, ami pont a kevés tej szaporításáról szól, és minden ellenérzésemet félretéve egy ágyba költöztem a lányommal. Első néhány éjjel végig szopott szinte, de közben mindketten aludtunk. Ez jó darabig így ment, ma már csak kétszer eszik éjjel, de még egy korty tápszert nem kellett adnom neki. Szóval: én is el voltam keseredve, akkor is, amikor egész nappalom is a szoptatásról szólt, de meglett az eredménye. Próbáld meg a "szoptatás minden percben" nevű tejszaporító csodaszert (persze fekve), be kell, hogy jöjjön... Remélem, tudtam kicsit segíteni! :)
2012. ápr. 9. 14:46
 26/30 xStefix ***** válasza:
(Nem az ingyen reklám miatt, de nagyon örülök, ha tényleg hasznos volt egyeseknek az irományom. De jó! :)
2012. ápr. 9. 17:03
 27/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a bátorítást és a tanácsokat. xStefix: az esti tápszert nem nagyon bánom, mert így legalább éjszaka tudok aludni én is egy pár órát. Szükségem van arra a kis alvásra, különben semmit nem lehet velem kezdeni és nagyon szétszórt vagyok.Az legelején még akkor sem kapott tápszert, de nekem borzasztó volt. Én nagyon a mormota típus voltam a bébike előtt, most meg örülök, ha alhatok :)
2012. ápr. 10. 14:26
 28/30 xStefix ***** válasza:

Értelek. Hát igen, akkor nem lehet könnyű, ha nagy az alvásigényed...

Nem tudom, írtam-e már neked az együttalvást, mint erre "való" megoldást, mert az valószínűleg ezt az utolsó fennakadást (a fáradtságodat) is enyhítené.

Mondjuk sokan idegenkednek tőle.

2012. ápr. 10. 14:57
 29/30 A kérdező kommentje:
olvastam, egy másik kérdésre válaszként írtad :)
2012. ápr. 10. 18:24
 30/30 xStefix ***** válasza:
Jamm. Én mondjuk nagyon pártolom, mert sokkal egyszerűbbé teszi az életet anyának-babának, de az is igaz, hogy nem mindenhol megoldható, és hát valószínűleg nem is mindenkinek "való".
2012. ápr. 10. 20:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!