Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Jól teszem, ha felkeltem...

Jól teszem, ha felkeltem éjjel egyszer a babámat szopizni? Úgy tűnik, átaludná az éjszakát, de a melleim szét akarnak durranni.

Figyelt kérdés

Egyszerűbb magam mellől kivenni a kiságyból, mint a fejéssel bajlódni, sterilizálni a mellszívót, stb. Cumisüvegből egyébként sem fogad el semmit, a mellszívó ráadásul lezombizza a mellbimbómat.

Nem lesz ebből később gond? Arra gondolok, ha már nem szopik, akkor is enni akar majd éjjel, mert rászoktattam? Vagy ez nem így működik?

2009. jún. 15. 14:05
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
De így működik. Nem jó ötlet, örülj hogy alszik és inkbb fejd le. Úgy sem tart sokáig ez a teli mell érzés viszont ha rászokik a gyerek az éjszakai evésre még 2 évesen is fel fog kelni.
2009. jún. 15. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Előbb-utóbb minden baba elhagyja az éjjeli evést, ezen ne aggódj! Egy barátnőm hasonló cipőben járt, mint te. Igazából alig kellett ébreszteni a babát, hiszen félálomban is ügyesen szopiznak! (Az én lányom is szopizik éjjel, de tulajdonképpen alszik közben.)Aztán a barátnőm kisfia szépen elhagyta az éjjeli szopit idővel.
2009. jún. 15. 14:09
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem fejj ki egy keveset, hogy ne feszüljön, de ne nagyon pumpálj, mert azzal csak azt éred el, hogy túltermelődik. Ennyit kézzel is simán ki lehet fejni, hamar bele lehet jönni, egyébként meg ha alszik, örülj neki. A gyerek tudja, mikor éhes, higgy neki. Pár hét alatt teljesen beáll, hogy ne legyen éjjel feleslegesen tele a cici. Nekem az első aludt, nem is keltettem fel, a második nem, és azóta is folyton felkel, pedig mindjárt 3 éves, és már nagyon nagy teher.
2009. jún. 15. 14:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Szerintem jobb lenne,ha hagynád aludni.Sokkal macerásabb a fejés de lefagyaszthatod,később még jól jöhet.Az első 2-3 hét nálunk is így zajlott,az az igazság ő sokkal jobban tudja mikor van cicire szüksége,mi csak "találgatunk".

A másik dolog:jönnek-mennek a frontok ilyenkor sajnos összekuszálódnak a dolgok : ((

2009. jún. 15. 14:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
én jobban szerettem kézzel fejni, mint pumpával, főleg ha csak a feszülésen kellett segíteni, ha nem issza meg üvegből, később majd a főzelékébe teheted, fagyaszd most le, az csak jó, ha van
2009. jún. 15. 14:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt, néha le kellett fejnem éjjel egy picit, de mindig csak annyit, hogy ne feszüljön. 1-2 hét alatt megszokta a mellem, hogy éjjel nem eszik a babám és azóta rendben vagyok.

Szerintem hagyd aludni és örülj neki :) A melled hamarosan megszokja!

2009. jún. 15. 15:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem szép dolog beleavatkozni a baba alvási ciklusába :(

Igény szerint kell szoptatni. Ő éjszaka nem igényli, nem szabad felkelteni. A szopi a baáről szól, nem az anyáról, fejd meg egy picit, hogy ne feszüljön!

2009. jún. 15. 21:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha nem kelted fel, pár nap alatt be fog állni a kereslet-kínálat. Nekem csak al első pár éjjel akart szétdurranni és tiszta zej volt minden körülöttem. Kb. 5 nap múlva már keményebben meg sem feszült reggelre a cicim, meg is ijedtem, hogy el fog apadni a tejem, és hálistennek nem! Pedig 10-11 órákat alszik éjjel egyhuzamban. (3,5 hós kislány)
2009. jún. 17. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!