9 hónapos anyatejes babám még mindig 2x kel éjszaka és csak szopival alszik vissza. Ha elválasztanám, átaludná az éjszakát?
Nálunk egy évesen volt elválasztás, utolsó 2 hónapban már min. 2 óránként kelt, ha épp foga jött még gyakrabban, ill 40 perceket cumizott rajta.
Napközben nem kérte amúgy. Egy héttel később már átaludta az éjszakát. Persze vannak időszakok mikor kelt-kel 1-2 * éjszaka azóta is, de ez már nem ugyanaz :) (2 éves múlt)
Szóval: Az nem biztos hogy átalussza majd, főleg ha fogzik, de amíg nem választod el, tuti nem fogja. Ez jó pár ismerősöm tapasztalata is, 2-3 szoptatott gyerekkel.
Szerintem semmi összefüggés a kettő között.
Én nem válszatottam el lányomat (szerintem 9 hónaposan lelketlenség lett volna, eszembe sem jutott!), 1 éve skor aután aludta át az éjszakát.
előző
amiket a fentiek írtak, egy nagy hülyeség, hogy addig nem fogja átaludni, amíg el ne váélasztod
Én mind e kettőt sokáig szoptattam/om.
Szerintem nem kellene mindjárt a legdrasztikusabb "megoldást" váalsztani, pláne, ha a babád ennyire komolyan szopik éjjelente. Én biztosan nem választanám el csak azért, hogy aludni tudjak.
De megértem, nyilván, hogy ez így elég fárasztó neked, hosszú távon pláne.
Én 11 hónapig szoptattam éjjel - csakhogy nem hagytam, hogy kikészüljek miatta! Mivel nagyon kómás szoktam volt lenni éjjel, és szimplán lusta voltam kikelni az ágyból, magunkhoz vettük a lányunkat. Onnantól soha többé nem volt macerás a dolog: az első jelekre magamhoz húztam és már szopott is. Így egyikünk se ébredt fel teljesen és meg se kellett moccannunk. Sokkal kipihentebb volt az egész család. Se sírás, se ugrabugra, se fázás, semmi.
De, biztos jön most a szokásos aggály is: júj, de mi lesz, ha véletlenül odaszokik mellénk? Hát igen, az enyém is megszokta, de én mondjuk nem paráztam ezen se előre, se később, mert tudtam, hogy nem lesz vele gond. 2 éves korában minden különösebb hercehurca nélkül 2 hét alatt átszokott a kiságyba, külön szobába. - Nagyon buta dolog alaptalanul előre félni és mások(!) ijesztgetései miatt elvetni ezt a lehetőséget...
De, ez nyilván nem azt jelenti, hogy ez az egyetlen megoldás létezik! Viszont, ha nem akarsz magaddal kiszúrni, jobb lenne, ha közelebb kerülne hozzád a gyerkőcöd, hogy kevésbé legyen megterhelő felkelni hozzá. Kiságy vagy matrac a nagyágy mellé, kanapé a kisszobába stb.
Én mondjuk egyébként se pártolom az ilyen éjszakai leszoktató hadműveleteket, mint itatás, cumiztatás, alvástréningek (ójaj!) és társai. Ugyan igaz, hogy ezek néha mégis jól jöhetnek, de azok szerintem nem a te eseted: egyrészt, mert 9 hósan nagyon KICSI még a babád hozzájuk, másrészt, gőzerővel szopik még éjjel, tehát SZÜKSÉGE van rá(d)!
Természetes okai vannak, hogy így viselkedik, csak lehet, hogy te nem ismered ezeket. Mert ha ismernéd, talán a tudat (és egy kényelmesebb megoldás) könnyebben elviselhetővé tenné ezt az időszakot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!