Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Erre van vmi magyarázat?...

Erre van vmi magyarázat? (Részletek lent. )

Figyelt kérdés

2 hetes a babám. A tesójával anno alig volt tejem, ő is lustácska volt, nagyon nem mentünk semmire.

Most a bébi nagyon ügyes, ezen tehát nem múlna a sikeres szoptatás, de valahogy mégsem alakul úgy, ahogy szerettem volna. Szedek urtica urens golyót, érzem is a hatását, de sokszor mégis annyira ingadozik az egész, hogy szegény pici éhes marad. Általában napközben van az, hogy hiába szív nagyon lelkesen és erősen, alig pár csepp jön, és csak egyre éhesebb. Éjszaka viszont, amikor kb félálomban etetem, nagyon sok jön, és simán jóllakik olykor 1 ciciből is. Hogy lehet ez? Tudat alatt ennyire befolyásolna a pörgés meg az idegesség napközben? Nem érzem magam idegesnek egyébként, csak általában rengeteg dolgom van. Lehetséges tényleg, hogy ennyire érződik a tej mennyiségén? Írjatok vmi okosat, légyszi!

2012. márc. 20. 13:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Hajnalban a legmagasabb a prolaktin szint, ekkor termelődik a legtöbb tej.

Én anno a LLL oldalán okosodtam, ha van egy kis időd, érdemes bekukkantani.

Én ezért fejtem 3-4 hétig minden szopi után (éjjel is) és mindig a hajnali 2-3 órás fejésnél volt a legtöbb tej.

2012. márc. 20. 13:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Az én babám is többet és ügyesebben szopik éjjel, én azzal magyarázom, hogy ilyenkor ritkábban eszik, és éhesebb. De állítólag tényleg érződik a tej mennyiségén a lelkiállapotod, meg a babádra is átragadhat az idegességed és ettől szophat rosszabbul. Ha nagyon nincs elég tejed, egészítsd ki a szoptatást tápszerrel, nincs azzal semmi baj, főleg ha mellette szoptatsz is. Ja és fejd magad minél többet, ez serkenti a tejtermelést, a lefejt tejet pedig elteheted, és kiegészítésképpen szintén adhatod a babának.
2012. márc. 20. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!